ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/5/16

Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Ρόδου - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 164 τραυματίες σε 4 μήνες στη Ρόδο (!)


Τρίτη, 24 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 164 τραυματίες σε 4 μήνες στη Ρόδο (!)

827 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα προκλήθηκαν στη Ρόδο κατά τη διάρκεια του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εργασιακού Σωματείου του ΕΚΑΒ Ρόδου.

 “Καυτοί” μήνες οι καλοκαιρινοί που εκδηλώθηκαν από 88 έως και 97 τροχαία, ενώ τα περισσότερα ατυχήματα φέρονται να εκδηλώθηκαν εντός πόλεως Ρόδου.

 Σε αυτό, θα πρέπει να επισημανθεί πως, από την πόλη της Ρόδου μέχρι το Λαδικό και την Κρεμαστή, το σύνολο των περιστατικών εξυπηρετείται με μόλις δύο (2) ασθενοφόρα. 

Αυτά τα δύο (2) ασθενοφόρα, εξυπηρετούν και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”, δηλαδή εξιτήρια, επανεξετάσεις ασθενών, αιμοκαθάρσεις κτλ.

Πολλά εκ των ατυχημάτων, καταγράφονται με γουρούνες που οδηγούν τουρίστες.

Σε ότι αφορά στο 2016, μόνο εντός τεσσάρων (4) μηνών, έχουν προκληθεί 164 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, με τα περισσότερα πάλι να εκδηλώνονται εντός πόλεως Ρόδου. 

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε άριστη συνεργασία με το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, εάν και υπό αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και οχημάτων.

Η αντιμετώπιση ενός τροχαίου ατυχήματος, χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς από τους διασώστες, οι οποίοι θα πρέπει να λειτουργούν με ηρεμία και νηφαλιότητα, χωρίς πίεση, εάν αυτό φυσικά είναι εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες εργασίας τους.

Σε κάθε περίπτωση ήδη, καταγράφεται αύξηση των τροχαίων που προκλήθηκαν στη Ρόδο τους πρώτους μήνες του 2016 σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2015. 

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Ρόδου, αγωνίζονται καθημερινά για τη διάσωση των ασθενών – τραυματίων, εάν και ποτέ δεν ανταμείβονται, ούτε τυπικά (!)

Για παράδειγμα, εάν και ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο ναυάγιο που είχε προκληθεί στη θαλάσσια περιοχή στο Ζέφυρος, όχι απλά δεν κλήθηκαν στη βράβευση, αλλά ούτε καν τους ανέφεραν.

Εδώ δε, και δύο (2) έτη, εάν και έχει τελειώσει η κατασκευή του κτιρίου τους, που βρίσκεται δίπλα από τον ξενώνα των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ακόμη δεν έχουν μετεγκατασταθεί, διότι – κατά τα όσα υποστηρίζουν προς αυτούς οι αρμόδιοι – δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι για να εγκατασταθεί υπόγεια καλώδιο από το νοσοκομείο στο νέο κτίριο (!)

Δείτε τους σχετικούς πίνακες, στους οποίους παρουσιάζονται στοιχεία τραυματιών ανά μήνα και έτος:Τα στοιχεία των τραυματιών σε τροχαία τους μήνες του έτους 2015Τα σημεία – δρόμοι, που εκδηλώθηκαν τα περισσότερα τροχαία το έτος 2015


Οι τραυματίες ατυχημάτων για τους 4 μήνες του 2016

Τα σημεία – δρόμοι, που προκλήθηκαν τα τροχαία τους πρώτους μήνες του 2016


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews