ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/16

Άμεση η παρέμβαση του Νίκου Κόκκου για το ΕΚΑΒ στην Κάρυστο «Θα καλυφτούν άμεσα 2 θέσεις τουλάχιστον σύμφωνα με τον Υπουργό»


Πέμπτη,  5 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Το πρόβλημα της Καρύστου με το ΕΚΑΒ έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου στην Κάρυστο με τον Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Γιώργο Λυκουρόπουλονα ζητά απεγνωσμένα λύση του θέματος προκειμένου να μην θρηνήσει θύματα η περιοχή.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπεύθυνου ΕΚΑΒ στην Εύβοια Νίκου Κόκκου μετα τη δημοσιοποίηση του θέματος από τον ΕΥΡΙΠΟ 90FM. Ο κ. Κόκκος σε συνέντευξή του λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, μόνο καλές ειδήσεις είχε να πει σχετικά με το ΕΚΑΒ του Τομέα Καρύστου, καθώς άμεσα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού για να μπορέσουν να ανταποκριθούν άμεσα, στα περιστατικά.

«Η Εύβοια είναι  λίγο περίεργη στις χιλιομετρικές αποστάσεις και χωρίς να έχουν προβλεφτεί, ανοίξανε δύο τομείς ΕΚΑΒ. Η Κύμη και η Κάρυστος. Οι τομείς αυτοί άνοιξαν με τα ήδη υπάρχοντα πληρώματα από τα Νοσοκομεία. Στην Κάρυστο υπάρχουν 7 τραυματιοφορείς και υπήρχαν και 4 οδηγοί. Στην Κύμη υπήρχαν 7 οδηγοί και έγιναν 8» είπε ο κ. Κόκκος και συνέχισε:

«Στην Κάρυστο επειδή είναι πολύ απομακρυσμένα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πρόβλημα προσωπικού. Το ΕΚΑΒ στο διαγωνισμό που έβγαλε, έβαλε μία θέση και μπήκε ένας καινούργιος συνάδελφος από την Κάρυστο. Και τώρα στον καινούργιο διαγωνισμό που βγάζει στις 100 θέσεις όπως είπε ο Υπουργός, έχουν προβλεφθεί τουλάχιστον 2 θέσεις τουλάχιστον, στην Κάρυστο. Όλο το βάρος του ΕΚΑΒ έχει πέσει εκεί. Να ενισχύσει την Κάρυστο. Αλλά και πάλι δε θα φτάνουν».

Τόσο ο Νίκος Κόκκος όσο και ο συνάδελφός του Γιώργος Τριάντης έχουν καταγράψει όλα τα προβλήματατων Τομέων Ιστιαίας, Χαλκίδας, Κύμης, Καρύστου τα έχουν ιεραρχήσει και έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους κατά τόπους δημάρχους και τους Διοικητές των Νοσοκομείων των προαναφερόμενων περιοχών σε συνεργασία πάντα του ΕΚΑΒ με τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και με τους Δήμους.

«Εμείς έχουμε μία άριστη συνεργασία στην Κύμη» δήλωσε ο κ. Κόκκος και συνέχισε: « Άριστη συνεργασία με το Νοσοκομείο και έτσι προσπαθούμε και λύνουμε παρότι είμαστε 8 άτομα, κάποια προβλήματα. Η Κάρυστος πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει 7-8 άτομα. Έχουμε κάνει και μία πρόταση να ενισχυθεί με επικουρικό προσωπικό.»

Ο κ. Κόκκος επεσήμανε ότι μέχρι 1/6 θα είναι στις θέσεις τους αυτά τα άτομα γιατί το ΕΚΑΒ εξαιρείται από όλες τις περιοχές της Ελλάδας στο να προσλάβει επικουρικούς. « Γίνονται κάποιες ενέργειες από τον Υπουργό ώστε να ξαναμπεί το ΕΚΑΒ στο σύστημα και να μπορεί να παίρνει εποχικούς» δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΕΚΑΒ στην Εύβοια, Νίκος Κόκκος τονίζοντας ότι παρόλα αυτά θα πρέπει να συνεργαστεί το Νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ στην Κάρυστο και αντίστροφα.

«Να συνεργαστούνοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου και να συνδράμουν στο ΕΚΑΒ στην Κάρυστο, και το ΕΚΑΒ του Τομέα Καρύστου να συνδράμει στο Νοσοκομείο.Είναι μία πρόταση την οποία τη δουλεύουμε και σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι για να μιλήσουμε γι αυτό. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι το ασθενοφόρο δεν μπορεί να φύγει μόνο με τον οδηγό. Αυτό απαγορεύεται από το Νόμο. Θα πρέπει να διαθέτει πλήρωμα» είπε ο κ. Κόκκος.

Τέλος ο κ. Κόκκος επεσήμανε ότι έχουν έλλειψη προσωπικού σε όλη την Εύβοια.

Δημοσιεύτηκε 4/5/2016

Πηγή: eviakosmos.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews