ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/5/16

Σε 24ωρη λειτουργία το ΕΚΑΒ Μυκόνου

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Μπορεί να υπάγεται στο αυτονόητο αλλά ως γνωστόν μέχρι πρότινος το ΕΚΑΒ στη Μύκονο υπολειτουργούσε όπως και άλλες υπηρεσίες, λόγω υποστελέχωσης. Πρόσφατα και μετά από εντατικές προσπάθειες του Δήμου και της Διοίκησης του Κ.Υ. στελεχώθηκε με εποχικό προσωπικό και πλέον λειτουργεί σε 24ωρη βάση κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν.

Ο Δήμος Μυκόνου μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και αφού έγινε η προγραμματισμένη σύμβαση μεταξύ ΕΚΑΒ και ΔΥΠΕ, παραχώρησε νόμιμα οδηγό από τους λιγοστούς υπαλλήλους του, για το ασθενοφόρο.

Επιπλέον σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κωνσνταντίνο Κουκά, με επιμέλεια του Δήμου καλύφθηκε η διαμονή τριών εποχικών ΕΚΑΒιτών σε σπίτι και εξασφαλίστηκε η διατροφή τους με την αγαστή συνεργασία επιχειρηματιών.


"Οι ενέργειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα από τη Μεγάλη Δευτέρα το ΕΚΑΒ να λειτουργεί με 24ωρη βάρδια, 7 ημέρες την εβδομάδα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου" τονίζει ο Δήμαρχος.


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. Εάν ισχύει το ρεπορτάζ τότε υπάρχει σοβαρό θέμα νομιμότητας διότι σύμφωνα με το άρθρο 78 (Οδηγοί ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας) του Ν. 4368/2016 «Στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή που το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται: α) προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και β) προσωπικό των Ο.Τ.Α. να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτού, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις. Το ως άνω προσωπικό πρέπει να διαθέτει επαγγελματική άδεια οδήγησης και να έχει εκπαιδευτεί ταχύρρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας.
  Περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκπαίδευση της προηγούμενης παραγράφου θα ρυθμίζονται με εγκύκλιο του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Π.Σ. και τους αντίστοιχους Ο.Τ.Α.. Το περιεχόμενο των ως άνω διατάξεων δεν έχει εφαρμογή στη λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.»

  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: αφού α) Δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ. και των Ο.Τ.Α. και β) Δεν έχει εφαρμογή στη λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ,
  Γιατί ο οδηγός αυτός χρησιμοποιείται ως πλήρωμα από το ΕΚΑΒ Μυκόνου;
  Γνωρίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ ότι οδηγός του δήμου χρησιμοποιείται από το ΕΚΑΒ Μυκόνου και εργάζεται ως πλήρωμα μαζί με τους διασώστες-μέλη του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί ο οδηγός αυτός χρησιμοποιείται ως πλήρωμα από το ΕΚΑΒ Μυκόνου;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Γιατι συναδελφε σε μια υπηρεσια (ΕΚΑΒ) οπου δεν υπαρχει λειτουργεια και σε επεκταση ενος κρατους που παιρνει αυτες τις αποφασεις,, ειναι αναμενομενα να τα δουμε
  Γνωρίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ ότι οδηγός του δήμου χρησιμοποιείται από το ΕΚΑΒ Μυκόνου και εργάζεται ως πλήρωμα μαζί με τους διασώστες-μέλη του;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ειναι σιγουρο οτι το γνωριζει,αλλα οπως βλεπεις στην αναρτηση σου εχει τρελαθει στις απαντησεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς αποκατασταση της αληθειας. Ο Οδηγος δε χρησιμοποιειται απο το Εκαβ μαζι με τα πληρωματα του. Εχει παραχωρηθει απο το Δημο Μυκονου στο Κεντρο Υγειας Μυκονου και καλυπτει τις κενες βαρδιες με γιατρο του Κεντρο Υγειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews