ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/5/16

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση σεισμού σε Ν. Ελβετία και στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ-2


Κυριακή, 22 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση σεισμού σε Ν. Ελβετία και στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
seleo.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Ν. Ελβετία Θεσσαλονίκης αλλά και στο στρατόπεδο Παύλου Μελά η άσκηση σεισμού με την επωνυμία «ΕΔΡΑΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2» η οποία ολικληρώνεται σήμερα με σενάρια έρευνας και διάσωσης με πλωτά μέσα στις εγκαταστάσεις της πρώην πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, στην οποία έλαβαν μέρος εθελοντικές οργανώσεις.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε αφορά «Έρευνα και διάσωση σε ερείπια», «Έρευνα αγνοουμένων σε ορεινή και θαλάσσια περιοχή» και «Διάσωση με πλωτά μέσα».

Χθες, Σάββατο, στη Νέα Ελβετία – Αλλατίνη στο δήμο Θεσσαλονίκης και στο Στρατόπεδο Καρατάσου στο δήμο Παύλου Μελά σχεδιάστηκε άσκηση μετά από συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Θεσσαλονίκης, της 2ης ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. του ΕΚΑΒ. και των Δήμων Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε χτύπημα του Εγκέλαδου που χαρακτηρίστηκε ως κύριος σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό επιζώντων σε κτίρια και τμήματα κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Στο πλαίσιο της άσκησης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κινητοποίησε Εθελοντικές Ομάδες εντεταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις δράσεις που καθορίζονται από το καταστατικό τους.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση:

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΧΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: seleo.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews