ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/5/16

Επιχείρηση από ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική για τη μεταφορά υπέρβαρης 350 κιλών στο Νοσοκομείο Βόλου


Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Στο Νοσοκομείο Βόλου υπέρβαρη 350 κιλών – Επιχείρηση από ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική για τη μεταφορά της «Θ»
e-thessalia.gr

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται από χθες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μια γυναίκα που είναι υπέρβαρη, καθώς ζυγίζει 350 κιλά και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 67χρονη από τη Ν. Αγχίαλο, για τη μεταφορά της οποίας στο Νοσοκομείο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε και το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο, πάλι με ολόκληρη επιχείρηση, καθώς είχε πέσει και πονούσε στο χέρι της. Τελικά μετά τις εξετάσεις, στις οποίες είχε υποβληθεί, επέστρεψε σπίτι της.
Ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εκ νέου και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, για να διακομιστεί στο «Αχιλλοπούλειο». Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, η γυναίκα για να μεταφερθεί δεν χρησιμοποίησαν οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ φορείο, αλλά παλέτα, ενώ στην επιχείρηση έλαβαν μέρος και πυροσβέστες… Συνολικά απαιτήθηκε η συνδρομή οκτώ ανδρών για την ασφαλή μεταφορά της στο Νοσοκομείο.
Η 67χρονη φέρεται να αντιμετωπίζει καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ σημειωτέον πως στην επιχείρηση μεταφοράς της έλαβε μέρος την πρώτη φορά και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές η παχυσαρκία είναι αιτία πολλών ασθενειών, ενώ οι λόγοι που ένας άνθρωπος γίνεται παχύσαρκος, είναι μεταξύ άλλων η συνήθεια, η καθιστική ζωή, η τηλεόραση και άλλα μέσα, τα γονίδια, η κληρονομικότητα, η οικογενειακή προδιάθεση, ασθένειες, διάφορα φάρμακα, συναισθήματα, αλλά και η επιρροή άλλων προσώπων.
Αναλυτικότερα, πολλοί άνθρωποι, χωρίς να το αντιληφθούν, συνηθίζουν να τρώνε πολλά. Οι συνήθειες υπερφαγίας μπορεί να αρχίζουν από την παιδική ηλικία.
Η απουσία σωματικών δραστηριοτήτων, η κατανάλωση σνακ με πολλές θερμίδες και λίπη μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, αποτελούν κύριο παράγοντα της παχυσαρκίας που μαστίζει τα παιδιά και τους έφηβους.
Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος σώματος παρουσιάζουν οικογενειακή προδιάθεση. Είναι γνωστό ότι σε μεγάλο ποσοστό οικογενειών, υπάρχει προδιάθεση των μελών τους, για αυξημένο βάρος σώματος.
Εξάλλου υπάρχουν ασθένειες που προκαλούν πρόσληψη βάρους και παχυσαρκία. Στις ασθένειες αυτές περιλαμβάνονται ο υποθυρεοειδισμός, το σύνδρομο Cushing και η κατάθλιψη.
Επίσης μερικά φάρμακα έχουν στις παρενέργειές τους, την πρόσληψη βάρους. Για παράδειγμα, τα κορτικοστεροειδή φάρμακα αυξάνουν την όρεξη και οδηγούν σε σημαντική πρόσληψη βάρους και παχυσαρκία.
Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν συναισθηματική υπερφαγία. Όταν έχουν στρες, είναι λυπημένοι, θυμωμένοι ή ακόμη όταν βαριούνται, αρχίζουν να τρώνε οτιδήποτε, έστω και εάν δεν πεινούν.
Τέλος οι καταναλωτές σήμερα, βομβαρδίζονται αδιάκοπα από πολλές διαφημίσεις κάθε μορφής προϊόντων. Παράλληλα οι κοινωνικές συνθήκες και τα σχόλια ή οι αλληλεπιδράσεις με τους άλλους ανθρώπους, δεν διευκολύνουν την προσοχή και την πειθαρχία, στον τομέα της κατανάλωσης διατροφικών αγαθών.

Οι άνθρωποι γενικά, τρώνε περισσότερα απ’ ότι πρέπει, τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρα, κορεσμένα ζωικά λίπη, και αλάτι. Είναι γεγονός ότι τρόφιμα και εδέσματα αυτού του είδους υπάρχουν παντού και προσφέρονται άφθονα, με κάθε ευκαιρία.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή και το βιαστικό ρυθμό σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες, ευνοούν την κατανάλωση τροφίμων που συμβάλλουν πολύ στην παχυσαρκία, το διαβήτη και την υπέρταση.

Πηγή: e-thessalia.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews