ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/16

Πρόταση για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καρύστου μέσω χρηματοδότησης από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «act4Greece»

Γιάννης Μανώλης
ΕΚΑΒNews
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Ο Γιάννης Μανώλης απέστειλε πρόταση προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου και στον Υποδιοικητή, κ. Τάσο Μίχα για την συμμετοχή του νοσοκομείου στο Πρόγραμμα «act4Greece». 

Αξιότιμε κύριε Υποδιοικητά,

Η περιορισμένη χρηματοδότηση του τομέα υγείας προκαλεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα νοσοκομεία. Γνωρίζω καλά ότι καταβάλετε σημαντική προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου. Ωστόσο, συνεχίζουν να υφίστανται σημαντικές ελλείψεις με σημαντικότερη ίσως όλων την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, η κεντρική εξουσία προσεγγίζει ως “φτωχό συγγενή” την Καρυστία, ενώ και η δημοτική αρχή δεν έχει διεκδικήσει με αποφασιστικότητα όσα δικαιούνται οι δομές υγείας της περιοχής.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω για το νέο Πρόγραμμα «act4Greece», το οποίο αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής. Το Πρόγραμμα «act4Greece» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Επί της ουσίας, το «act4Greece» είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν φορείς υλοποίησης.

Η μέθοδος αυτή συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστή διεθνώς ως crowdfunding, έχει στον πυρήνα της φιλοσοφίας της την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία.

Πηγή: eviaportal.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews