ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/5/16

Ερώτηση για τα ακινητοποιημένα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ


Τρίτη, 17 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews
Το ζήτημα της ακινητοποίησης των τριών ελικοπτέρων που χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Υγείας, λόγω της έλλειψης πόρων για την επισκευή και συντήρησή τους, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αεροδιακομιδές ασθενών στις απομακρυσμένες, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι το τρίτο ελικόπτερο του Υπουργείου Υγείας, που εξυπηρετούσε το ΕΚΑΒ, τέθηκε σε ακινησία το φθινόπωρο του 2015 και έκτοτε το έργο των αεροδιακομιδών έχουν αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Ο κ. Κόνσολας ερωτά τον Υπουργό Υγείας τι προτίθεται να διαθέσει για τη συντήρηση και επισκευή των τριών ελικοπτέρων αλλά και για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Υπουργείο, ώστε τα ελικόπτερα να τεθούν και πάλι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή.
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ακινητοποίηση των ελικοπτέρων που χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης πόρων για τη συντήρηση και επισκευή τους»
Κύριε Υπουργέ,
Ο τομέας των αεροδιακομιδών αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του ΕΚΑΒ, ιδιαίτερα σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.
Τα τρία ατυχήματα που προκλήθηκαν στο παρελθόν με τα επονομαζόμενα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ και είχαν 14 νεκρούς, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγήσουν στην αναστολή του έργου των αεροδιακομιδών.
Αντίθετα, πρέπει να διασφαλιστεί η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου με όλους τους κανόνες ασφαλείας.
Το Υπουργείο Υγείας, έχει στην κατοχή του τρία ελικόπτερα, τα οποία και διαθέτει στο ΕΚΑΒ για τις αεροδιακομιδές. Από τα τρία ελικόπτερα που διέθετε το Υπουργείο Υγείας στο ΕΚΑΒ, το 2015 πετούσε μόνο το ένα, το οποίο τελικά ακινητοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2015 λόγω θεμάτων συντήρησης.
Έκτοτε, στο έργο των αεροδιακομιδών, το οποίο εκτελεί και η Πολεμική Αεροπορία προστέθηκε και το Πυροσβεστικό Σώμα, με ό, τι αυτό σημαίνει.
Η ακινητοποίηση των τριών ελικοπτέρων, οφείλεται στην έλλειψη πόρων για την επισκευή και συντήρηση τους.
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σαφές ότι ακυρώνεται μια από τις πιο βασικές λειτουργίες του ΕΚΑΒ.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Τι προτίθεται να διαθέσει άμεσα το Υπουργείο για την επισκευή και συντήρηση των τριών ελικοπτέρων που διέθετε στο ΕΚΑΒ και ώστε να τεθούν και πάλι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για τις αεροδιακομιδές;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την επισκευή τους;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου


 Πηγή: www.dimokratiki.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews