ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/5/16

Στο έλεός της η Γορτυνία - Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας

Παρασκευή , 13 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Πυρ και μανία είναι οι κάτοικοι της Γορτυνίας, με τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και συνεχώς διογκώνονται.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Νάσου Κάλλα από την ομάδα εθελοντών πολιτικής προστασίας του Δήμου Γορτυνίας, που κάνει γνωστό ότι το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας χάλασε και για τις επόμενες μέρες στη Δημητσάνα δεν θα υπάρχει κανένα ασθενοφόρο για περιστατικά που ενδεχομένως προκύψουν.

Το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των μονάδων Υγείας, λιγοστοί γιατροί, έλλειψη υπαλλήλων διοίκησης, αλλά και έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου.
Το Κέντρο Υγείας έχει μόνο έναν οδηγό ασθενοφόρου που καλύπτει μία συγκεκριμένη βάρδια κι έτσι όταν προκύψει μεταφορά κατά τις ώρες που δεν εργάζεται αυτός, οι γιατροί καλούν το ΕΚΑΒ από την Τρίπολη το οποίο χρειάζεται τουλάχιστον σαράντα λεπτά για να φτάσει στο Κέντρο Υγείας.

Ο Νάσος Κάλλας από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Γορτυνίας με δημοσίευσή του στο Facebook αναφέρει:
«Σήμερα για ακόμη μια φορά σταθήκαμε δίπλα στο Κ.Υ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ. Το χαλασμένο Ασθενοφόρο πήγε για επισκευή συνοδεία με το τζιπ μας, αυτές τις ημέρες δε θα έχουμε ασθενοφόρο, το Κέντρο Υγείας μας το αρρώστησαν, το κράτος άρχισε να δείχνει αδιαφορία για το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να κλείσει. Αγαπητοί Δημητσανίτες φίλοι, γνωστοί τοπικοί άρχοντες και Εκκλησία και πολίτες των Τροπαίων (διότι κι εκεί έχει κέντρο υγείας) κάποτε βγήκατε στους δρόμους όταν το κράτος έκλεινε το σχολείο μας τώρα τι θα κάνουμε;
»Αν κλείσουν τα Κέντρα Υγείας και ειδικά της Δημητσάνας πέφτει μια μεγάλη ταφόπλακα στη Γορτυνία και αν νομίζετε αγαπητοί φίλοι ότι υπερβάλλω τότε ελάτε να πάμε μια βόλτα μαζί στα Κέντρο Υγείας να δείτε πώς τα κατάντησε το κράτος... Είμαστε όλοι προ των ευθυνών μας, αγαπητοί πατριώτες, θα έχουμε όλοι ευθύνη αν κλείσει έτσι χωρίς να συναντήσει το κράτος κανένα εμπόδιο... Τοπικοί άρχοντες, Εκκλησία, λαός και σύλλογοι πρέπει να μαζευτούμε κάποια στιγμή όλοι να δούμε τι θα κάνουμε να δοθεί λύση, εμείς σαν ομάδα θα βοηθάμε με ό,τι δύναμη έχουμε το Κέντρο Υγείας μέχρις ότου να πέσουμε άλλα δεν θα πέσουμε, δεν θα τους αφήσουμε να μας ρίξουν όσα βέλη κι αν ρίξουν όλοι μαζί ενωμένοι θα τα δεχθούμε.
»Αγαπητοί συμπολίτες, πάμε όλοι μαζί για μια φορά εθελοντικά, μαζί όλοι μπορούμε.»
Για τις ημέρες αυτές, περιστατικά θα εξυπηρετούνται από ασθενοφόρο της Τρίπολης, εφόσον βέβαια υπάρχει διαθέσιμο τη δεδομένη χρονική στιγμή.
  


Για το  ΕΚΑΒNews : Συντακτική Ομάδα.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΕΚΑΒ ΝΑ ΕΠΑΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews