ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/5/16

Ελληνική Αστυνομία και ΕΚΑΒ εκπαιδεύονται για θέματα τρομοκρατίας στο Βέλγιο (φωτογραφίες)

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σειρά Εκπαίδευσης που διοργάνωσε η European Comission με θέμα «διαχείριση κρίσεων και τρομοκρατικών επιθέσεων».
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο από τις 22 έως και τις 27 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Campus Vesta και συμμετείχαν  τα κράτη μέλη: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ιταλία, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβενία, Βέλγιο.

Η εκπαίδευση αφορούσε στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας (Αστυνομικούς - πυροσβέστες), καθώς και υγειονομικού υπαλλήλους (διασώστες ΕΚΑΒ - Ιατρούς) ως τους πρώτους εμπλεκόμενους ανταποκριτές σε καταστάσεις απειλής όπως είναι τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι μαζικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα, για τους υγειονομικούς διασώστες έγινε Εκπαίδευση για διαλογή (Triage), παρακολούθηση (monitoring) και θεραπεία των μαζικών απωλειών  που προκύπτουν από μια τρομοκρατική επίθεση με ιονίζουσα ακτινοβολία.

Παραδόξως η χώρα μας εάν και μπορούσε να συμμετέχει με 4 άτομα, τελικά εκπροσωπήθηκε μόνο από δυο, έναν διασώστη ΕΚΑΒ και έναν Αστυνομικό.

Το ΕΚΑΒNews εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από την διάρκεια της εκπαίδευσης.

Στο κέντρο με την μπλούζα παραλλαγής ο Διασώστης του ΕΚΑΒ Αθήνας Λαζούρας Σπύρος.. μέλος της ΕΤΙΚ


 

Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews