ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/5/16

Δυστυχώς .... είναι πολλοί!


Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Αυτή είναι μία, από τις δύο διαχρονικές ατάκες του μεγάλου Clint Eastwood. Η άλλη αναφέρεται στις απόψεις.
Για τα μέλη των οργανώσεων εθελοντών διασωστών έχω πολύ καλή γνώμη, γι' αυτό άλλωστε έχω συνεργαστεί μαζί τους πολλές φορές. Τους έχω φέρει σε ασκήσεις του ΕΚΑΒ, τους έχω βοηθήσει να πάρουν μέρος σε ασκήσεις της Πυροσβεστικής. Οι περισσότεροι είναι τίμια παιδιά, εργατικά, πρόθυμα και με σεβασμό. Υπάρχουν και ορισμένοι με βλήμα στον εγκέφαλο, αλλά τι να κάνουμε, αυτοί υπάρχουν παντού. Προχτές διαπίστωσα ότι τα βλήματα παίρνουν και προαγωγή.


Είμαστε δύο δίκυκλα Ομήρου και Πανεπιστημίου, σε μοτοσικλετιστή που έχει συγκρουστεί. Δεν έχει απειλητικό τραυματισμό, δεν υπάρχει θετικός μηχανισμός κάκωσης, αλλά έχει φύγει ένα κομμάτι από την μηχανή και του έχει κάνει σοβαρή ζημιά στο μάτι. Μ' αυτό ασχολείται ο συνάδελφος κι εγώ είμαι στην μηχανή μου ταχτοποιώντας κάποια υλικά από το προηγούμενο περιστατικό, στο απέναντι πεζοδρόμιο, στα λεωφορεία. Πλησιάζει τύπος με μοτοσικλέτα, οδηγώντας πάνω στο πεζοδρόμιο, χωρίς κράνος. Και μου την πέφτει.
- "Πήγαινε αμέσως εκεί και βάλτε του κολάρο"!
Τα τελευταία χρόνια, δεν τα παίρνω αμέσως, δίνω στον άλλον μια ευκαιρία.
- "Το κολάρο κύριε μπαίνει κατ' εκτίμηση, αν χρειάζεται θα το βάλει ο συνάδελφος. Εγώ όπως το εκτιμώ δεν χρειάζεται".
- "Και ποιος είσαι εσύ που θα πεις ότι δεν χρειάζεται, είσαι ακτινολόγος;"
- "Εγώ είμαι αυτός που είμαι, εσύ ποιος είσαι;"
- Ξέρεις ποιος είμαι εγώ και τι θα σου κάνω, δώσε μου αμέσως τα στοιχεία σου!
Η φράση "ξέρεις ποιος είμαι εγώ", είναι από τις δυο - τρεις που με φέρνουν εκτός εαυτού και μπορεί να γίνει το κακό εύκολα, αλλά εξακολουθώ να πάω πάσο.
- "Αν μου δείξεις αστυνομική ταυτότητα, θα σου δώσω τα στοιχεία μου" του λέω.
- "Δεν είμαι αστυνομικός, είμαι διευθυντής επιχειρήσεων (!) της ελληνικής ομάδας διάσωσης" μου λέει, "είμαι πιστοποιημένος διασώστης και θα σου κάνω αναφορά"!
Όσο μιλούσαμε, υπέθετα πως είναι κάποιος ειδικευόμενος που κοιμήθηκε με την λάθος νοσοκόμα, αυτή του ανακοίνωσε πως είναι έγκυος και ο πατέρας του τον απειλεί πως θα τον αποκληρώσει αν την παντρευτεί. Πως να είναι καλά ο άνθρωπος; Μόλις μου είπε όλους τους τίτλους του, του ανακοίνωσα πως είναι βλήμα. Αυτό τον εκνεύρισε και άρχισε να φωνάζει πιο δυνατά. Το διόρθωσα λέγοντάς του πως είναι ένα τίποτα και δεν θέλω να μιλάω με το τίποτα. Αυτό τον εξαγρίωσε. Και επειδή κατάλαβα πως δεν θα καθαρίσω εύκολα, πήρα τηλέφωνο να έρθουν δύο Ζητάδες από το Σύνταγμα, να τον μαζέψουν κανένα τρίωρο στο Ακροπόλεως, να έρθει στα ίσα του. Στάθηκα άτυχος, γιατί έκαναν μία συνοδεία και μετά από πέντε λεπτά που ήρθαν αυτός την είχε κοπανίσει επειδή κάτι "υποψιάστηκε".
Σκέφτηκα να τους δώσω τα στοιχεία της μηχανής για να τον βρουν, αλλά τελικά δεν έχει και νόημα, γιατί μάλλον είναι πολλοί τέτοιοι και έχουν γίνει και "διευθυντές επιχειρήσεων"!

Αναρτήθηκε από Κυριάκος Σιδηρόπουλος στις 19/5/2016, 7:38 μ.μAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Για το παρόν δημοσίευεμα έχει ήδη δοθεί απάντηση στα σχόλια στο ιστολόγιο όπου πρωτοδημοσιεύτηκε.
  Το πρόσωπο που επικαλείται ότι είναι ο Δντης Επιχειρήσεων της ΕΟΔ δεν έχει καμία σχέση με αυτόν.Αντιγράφω αυτούσια την απάντηση του πραγματικού Δντη, που αναρτήθηκε στο hellas-medic.blogspot.gr

  Ανώνυμος Ο/Η Λιάμος Αλέξανδρος είπε...
  Αξιότιμε κ. Σιδηρόπουλε

  ονομάζομαι Αλέξανδρος Λιάμος και είμαι ο δ/ντης επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.Ενημερώθηκα από συνάδελφο μου για την ανάρτηση σας που περιγράφει το εν λόγο περιστατικό. Η οργάνωση μας έχει τρεις δ/νσεις (εκπαίδευσης, επιχειρήσεων και ανάπτυξης) και εγώ είμαι ο επικεφαλής των επιχειρήσεων.Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, της οποίας και είμαι μόνιμος κάτοικος. Στην Αθήνα βρέθηκα για προσωπικούς λόγους τις μέρες του Πάσχα (30/4-4/5) χωρίς μηχανή. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που βρέθηκα στην Αθήνα δεν ενεπλάκησα, ούτε υπέπεσε στην αντίληψη μου κάποιο ατύχημα. Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι δεν ήμουν εγώ. Προφανώς κάποιο τρίτο πρόσωπο επικαλέστηκε την ιδιότητα μου και αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό από πολλές απόψεις. Θα ήθελα να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου είτε μέσω email (ops@hrt.org.gr), είτε μέσω κινητού τηλεφώνου (6943663332), προκειμένου να μας βοηθήσετε να διαλευκάνουμε το περιστατικό, το οποίο μας θίγει.
  Σας διαβεβαιώνω πως όλα τα μέλη μας ανά την επικράτεια κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, τους γίνεται ξεκάθαρο για τον τρόπο με τον οποίο συνδράμουμε επικουρικά τον κρατικό μηχανισμό, όταν υπάρχει ανάγκη και όταν μας ζητηθεί. Προφανώς, από την περιγραφή σας για τη συμπεριφορά αυτού το ατόμου διαφαίνεται πως δεν πρόκειται για μέλος της ΕΟΔ, και εαν παρά ταύτα είναι, θα κινήσουμε όλες τις εσωτερικές διαδιακσίες της οργάνωσης μας που προβλέπονται από το καταστατικό και τον εσωτερικό μας κανονισμό.
  Προς επιβεβαίωση των στοιχείων και της ιδιότητας μου μπορείτε να ανατρέξετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης www.hrt.org.gr
  Από πλευράς μου θα υπάρξει σχετική ενημέρωση του ΔΣ της Κεντρικής Διοίκησης.

  Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου

  Με εκτίμηση

  Λιάμος Αλέξανδρος
  20 Μαΐου 2016 - 2:49 μ.μ.

  πηγή : https://www.blogger.com/comment.g?blogID=3284636967187712547&postID=984626117743283202&isPopup=true

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΠΟΣΑ ΖΗΤΑΤΕ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews