ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/16

ΕΚΑΒ: Χωρίς εναέρια μέσα εδώ και τέσσερις μήνες, Εναέρια ασθενοφόρα τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής, Βίντεο


Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΚΑΒ: Χωρίς εναέρια μέσα εδώ και τέσσερις μήνες

Προβλήματα και με τα ασθενοφόρα στην Αττική

Χωρίς δικά του εναέρια μέσα παραμένει εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες το ΕΚΑΒ.

Όπως ανέφερε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου, Γιώργος Μαθιόπουλος, τα τρία ελικόπτερα που διαθέτει είναι ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης πόρων για την επισκευή τους.

Έτσι, οι αεροδιακομιδές ασθενών γίνονται με ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πολλά είναι τα προβλήματα και με τα επίγεια μέσα του ΕΚΑΒ.

Καθημερινά, στην Αττική κινούνται το πολύ 60 ασθενοφόρα, ενώ για την πλήρη κάλυψη των αναγκών χρειάζονται τουλάχιστον 130.

Πηγή: tovima.gr

Παρά τις δεσμεύσεις του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη δεν έχει κινηθεί μέχρι σήμερα, καμία διαδικασία για την επισκευή και συντήρηση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ.
Ο κος Πολλάκης στην βάση του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα

Απόσπασμα από το Δελτίο τύπου (24/1/2016) του Υπουργείου Υγείας μετά την επίσκεψη του κου Πολάκη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα,

«Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον Υποδιοικητή της 112 ΠΜ Σμήναρχο Βαμβάκο Ιωάννη και τον χειριστή ελικοπτέρων της 112 ΠΜ Επισμηναγό Κυριαζίδη Αναστάσιο, για τα πτητικά μέσα και ειδικότερα για τα 3 εναπομείναντα ελικόπτερα Α-109 Power της Αgusta, τα οποία παραμένουν παροπλισμένα στο υπόστεγο του Τμήματος, λόγω τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία εκκίνησης των διαδικασιών επίλυσής τους.

Ο κ.Πολάκης εξέφρασε τη σαφή βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα του Τμήματος Αεροδιακομιδών και ειδικότερα να κινήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επισκευή και συντήρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.»Στον Α/ΓΕΑ οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ
Με υπουργική απόφαση (Αριθμ.Φ.290/12/163819 Σ.2265) ανατέθηκε από τον Δεκέμβριο του 2015 στον Α/ΓΕΑ η οργάνωση της διάθεσης των μέσων, ο συντονισμός και η εκτέλεση του πτητικού έργου των αεροδιακομιδών υγείας επ’ ωφελεία ΕΚΑΒ.

Αναμένεται από τότε, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών με το οποίο θα καθορίζεται η διάθεση και η χρήση των μέσων καθώς και η διαταγή του ΓΕΑ με την οποία θα ρυθμιστούν όλες οι επί μέρους λεπτομέρειες.


Εναέρια ασθενοφόρα τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής

Καθηλωμένα και τα τρία ελικόπτερα του ΕΚΑΒ λόγω οικονομικής κρίσης.
Τα δύο λόγω βλάβης και το ένα λόγω έλλειψης συντήρησης.

Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐ 2016


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews