ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/5/16

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ο αντιπρόεδρος του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας-Ιωαννίνων» 
Νικόλαος Σκούρας

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ιωάννινα 9-5-2016

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στον χώρο μας και στον πολύπαθο χώρο της υγείας, είναι καταιγιστικές. Τα διαδοχικά μνημόνια είχαν ως αποτέλεσμα την βίαιη δημοσιονομική λιτότητα, την απορύθμιση της αγοράς εργασίας, την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης, την υποτίμηση της αγοραστικής μας δύναμης, την άμεση και έμμεση φορολογία, τα κοινωνικά άνισα και άδικα μέτρα, την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την διεύρυνση της φτώχιας και της ανεργίας.

Μόνο ενωμένο το Εκαβίτικο συνδικαλιστικό κίνημα θα μπορέσει να αντισταθεί στην πολιτική αυτή ώστε στην συνέχεια να στηρίξουμε και την δουλειά μας. Αντί όμως οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ να εκφράζονται με μια φωνή έχουμε το φαινόμενο της διάσπασης και ύπαρξη δύο πόλων. Από την μία η ΠΟΠ ΕΚΑΒ και από την άλλη το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθήνας.

Στον χώρο μας, στο ΕΚΑΒ, σήμερα υπάρχουν δυο ομοσπονδίες, η ΠΟΠ ΕΚΑΒ και η ΠΟΕΔΗΝ. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων σωματείων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθήνας είναι το μεγαλύτερο του χώρου μας και μαζί με το σωματείο της Πάτρας και της Αιτωλοακαρνανίας εκπροσωπούνται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Η διάσπαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις (κανονισμός μεταθέσεων, επικουρικό προσωπικό, οργανισμός, δευτερογενείς διακομιδές κ.α.) τόσο προς την διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και προς το υπουργείο. Αυτό το εκμεταλλεύονται και στο τέλος οι μόνοι που χάνουμε είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ η πανελλαδική συνεργασία και η ενιαία εκπροσώπηση όλου του ΕΚΑΒ. Μια φωνή μέσα από μια Ομοσπονδία.

Καλώ τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μία ενιαία και αδιαίρετη φωνή όλων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ μέσα από μια Ομοσπονδία είτε λέγεται ΠΟΠ ΕΚΑΒ είτε μέσα από νέα Ομοσπονδία.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.

Μετά τιμής

Σκούρας Νικόλαος, Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας-Ιωαννίνων

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949589844

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews