ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/5/16

Θ. Παπαθεοδώρου: Ερώτηση στην Βουλή για τις ελλείψεις ΕΚΑΒ στην ορεινή Αχαΐα


Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο Θ. Παπαθεοδώρου για τις ελλείψεις ΕΚΑΒ στην ορεινή Αχαΐα

Σε κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ στις ορεινές περιοχές της Αχαΐας, μετά και το τελευταίο τραγικό περιστατικό, σε χωριό των Καλαβρύτων, προχώρησε ο βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρει τα ακόλουθα:

Aθήνα 30/5/2016

Ερώτηση
Προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Θέμα: «Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στις ορεινές περιοχές της Αχαΐας»

Στον Νομό Αχαΐας η υποστελέχωση των δομών του ΕΚΑΒ στοιχίζει ζωές πολιτών. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, εξακολουθεί να διογκώνεται το πρόβλημα της διακομιδής των ασθενών σε ολόκληρη την Αχαΐα.
Όπως γνωρίζετε, πρωταρχικός και κύριος σκοπός του ΕΚΑΒ είναι η επείγουσα προ-νοσοκομειακή φροντίδα των ασθενών και οι διακομιδές επειγόντων περιστατικών στις κατάλληλες υγειονομικές μονάδες.
Ενδεικτικό των σημερινών ελλείψεων αποτελεί το τραγικό περιστατικό κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας συνάνθρωπός μας στο Μπόσι Καλαβρύτων. Όταν κλήθηκε ασθενοφόρο από τα Καλάβρυτα, αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην κλήση, εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος με την έλλειψη προσωπικού. Έτσι ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το Αίγιο, με αποτέλεσμα, λόγω της απόστασης, όταν έφτασε να είναι πλέον αργά, αφού ο ασθενής κατέληξε.
Είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής των Καλαβρύτων βρίσκονται συνεχώς σε μειονεκτική θέση, στον βαθμό που τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπάρχει αυτόνομο κέντρο ΕΚΑΒ.
Η σημερινή κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των πολιτών των Καλαβρύτων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής ασθενών της Αχαΐας;
2. Ποια μέτρα θα λάβετε, προκειμένου οι ορεινές περιοχές να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό καθεστώς, δεδομένων των ειδικών αναγκών που αυτές παρουσιάζουν;
3. Τι προτίθεστε να πράξετε, ώστε το συντομότερο να ενισχυθεί το υποστελεχωμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ της περιοχής των Καλαβρύτων;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ".

Πηγή: pelop.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews