ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/5/16

Το ΕΚΑΒ Νοσεί…, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ-Ζητάει Εισαγγελική Έρευνα


Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Το ΕΚΑΒ Νοσεί…
Πως μπορώ να σώσω ανθρώπινες ζωές…
Όταν καθημερινά παλεύω για την δική μου;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κρέμασαν έξω από το υπουργείο  «ματωμένες» λευκές ποδιές που γράφουν: «Κινδυνεύουν ζωές στο ΕΣΥ», ενώ ένα από τα πανό τους είναι… αφιερωμένο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και… ο Πολάκης μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ».


Την παράσταση φυσικά έκλεψε το πανό του ΕΚΑΒ που απεικονίζει τον γερασμένο στόλο των ασθενοφόρων με σύνθημα « το ΕΚΑΒ νοσεί..»
Στάση Εργασίας & Συγκέντρωση - Εισαγγελική έρευνα ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ

Μετά την ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΗ κατατέθηκε ΑΝΑΦΟΡΑ στην Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ με συγκεκριμένα στοιχεία, για την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθονται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ πολιτικές που εφαρμόζουν. Όπως:
• Μαγειρεύουν τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ.
• Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων Ασφαλείας.
• Στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΤΟΥ ΕΚΑΒ
• ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ
• ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
• ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
• ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ


Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Εργασίας
naftemporiki.gr

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όταν μέλη της προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο Εργασίας αλλά δεν τα κατάφεραν.
Αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τη πύλη του υπουργείου ενώ τα μέλη της παρέμειναν απέξω.
Η ΠΟΕΔΗΝ είχε ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 για σήμερα, διεκδικώντας επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των πενταμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.


Παράλληλα κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρει «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».
του Μάκη Συνοδινού


Πηγή: naftemporiki.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews