ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/5/16

Ντροπή! Ασθενοφόρο σακαράκα στην ΤζιαΚυριακή, 15 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Το σκουριασμένο όχημα μεταφέρει περιστατικά πρώτης ανάγκης!

Με ένα ασθενοφόρο-όνειδος, από αυτά που σπανίζουν ακόμη και σε τριτοκοσμικές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, «διαφημίζει» το κοσμοπολίτικο νησί της Κέας... τις ιατρικές υποδομές του προς χιλιάδες υποψήφιους τουρίστες που αναμένεται να κατακλύσουν σε λίγες εβδομάδες τις όμορφες ακρογιαλιές της.
Σε απόσταση μιας ανάσας από το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας, η Τζια -με γηγενή πληθυσμό άνω των 2.500, αλλά και σημαντικό αριθμό μόνιμων παραθεριστών- δεν διαθέτει ούτε παιδίατρο. Διαθέτει, όμως, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα στο λιμάνι του νησιού, αντί διασωστικού οχήματος, σπάνιο μουσειακό έκθεμα από την εποχή του... 166!

Το ωραίο είναι ότι το πρωτότυπο αυτό «ασθενοφόρο» εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε επείγοντα περιστατικά, μεταφέροντας ακόμη και ηλικιωμένους μέσα στο πλοίο της γραμμής, από το οποίο εξέρχεται συχνά με... τη βοήθεια του κοινού!
Αυτή η αχαρακτήριστη κατάσταση έχει προκαλέσει ευλόγως την αγανάκτηση των δημοτών, καθόσον η σημερινή δημοτική Αρχή υπό τον πολυπράγμονα Γιάννη Ευαγγέλου είχε δεσμευτεί για την αντικατάσταση του ασθενοφόρου-σακαράκα, με ιδιωτικούς πόρους μάλιστα που θα αντλούσε από την παραχώρηση εκτάσεων, ακόμη και παραλιών, προκειμένου να οργανωθούν... γάμοι και συναυλίες.

Συλλεκτικό πυροσβεστικό

Βέβαια, οι γάμοι έγιναν, όπως και οι συναυλίες, και φέτος το καλοκαίρι έπεται εντυπωσιακή συνέχεια. Ομως, αντί για ασθενοφόρο, το νησί βρέθηκε με ένα φρεσκοβαμμένο αλλά εξίσου... συλλεκτικό πυροσβεστικό βυτίο μεγάλου κυβισμού, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο ως αυτοκινούμενη δεξαμενή νερού, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλο για «άμεση επέμβαση» στους κακοτράχαλους δρόμους του νησιού.

Για την περίπτωση του ασθενοφόρου, βέβαια, δεν έχει αποκλειστική ευθύνη ο Δήμος Κέας, καθώς εμπλέκονται και πολλές άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Ο δήμαρχος Γιάννης Ευαγγέλου, μάλιστα, διευκρινίζει ότι οι πόροι υπάρχουν για την αγορά του οχήματος, αλλά η προμήθεια προσκρούει σε προσκόμματα αφόρητης γραφειοκρατίας που εμποδίζει την...έκδοση άδειας για το νέο ασθενοφόρο. Αν και αυτό θα μπορούσε να έχει βάση στη μνημονιακή Ελλάδα του παραλόγου, το ερώτημα είναι πώς εξακολουθεί να διατηρεί «άδεια» το παλαιό...
Και σε κάθε περίπτωση, προκαλεί κατάπληξη η προσδοκία έλξης τουριστών υψηλού επιπέδου, όταν το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς στο λιμάνι είναι το σκουριασμένο ασθενοφόρο της δεκαετίας του '80...

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος κάνει όνειρα για ίδρυση μουσείου και διεθνές κέντρο καταδύσεων!

Ο υπερδραστήριος δήμαρχος Γιάννης Ευάγγελου, που έχει φτιάξει ακόμη και σάιτ για να διαφημίζει τις τουριστικές αρετές της Κέας, προγραμματίζει σειρά εντυπωσιακών πρωτοβουλιών, από ημερίδες και χοροεσπερίδες για τη στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων, έως και υπαίθριες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες. Προσφάτως, μάλιστα, σε τηλεοπτική εμφάνισή του στον Σκάι, δεσμεύτηκε να καταστήσει το νησί διεθνές καταδυτικό κέντρο για επισκέψεις αυτοδυτών στο ναυάγιο του «Βρετανικού». Το φιλόδοξο σχέδιο προβλέπει και ταυτόχρονη ίδρυση μουσείου (!) που θα στεγάσει υποθαλάσσια εκθέματα (παρότι η Τζιά δεν διαθέτει σήμερα ούτε πλωτό μέσο του Λιμενικού...)
Πολλοί από τους κατοίκους αντιμετωπίζουν τις μεγαλόπνοες οραματικές εξαγγελίες με επιφύλαξη, καθώς είναι ο ίδιος που επιχείρησε να φτιάξει με ιδιώτες επενδυτές-χορηγούς σύγχρονη μαρίνα, τύπου Αλίμου, στο πιο γραφικό ψαροχώρι του νησιού, απειλώντας να καταστρέψει ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια τοπία. Το... αναπτυξιακό αυτό εγχείρημα προσέκρουσε στη μαζική κατακραυγή και την αντίδραση κατοίκων και παραθεριστών, και ματαιώθηκε, προσωρινά τουλάχιστον (το θέμα είχε αναδείξει σχετικά η «δημοκρατία»).

Δημοσιεύτηκε 14/5/2016


ΕΚΑΒNews

Διευκρινίζεται ότι δεν λειτουργεί Τομέας ΕΚΑΒ στην Τζια.  Το ασθενοφόρο όχημα της φωτογραφίας έχει παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. του νησιού.

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews