ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/5/16

Στην παγκόσμια ελίτ διασωστών το ΕΚΑΒ Κρήτης για ακόμα μια φορά!


Τρίτη, 31 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Στην παγκόσμια ελίτ διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης

Μεγάλη επιτυχία για Διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης που διαγωνίστηκαν σε διεθνή διαγωνισμό διασωστών από 15 χώρες με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης όπως Αμερικάνοι Καναδοί Βρετανοί Γερμανοί και άλλοι. Με δυο τετραμελής ομάδες σε κατηγορία πληρωμάτων με γιατρό και σε κατηγορία χωρίς γιατρό κατέκτησαν την τρίτη θέση και στις δυο κατηγορίες.

Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό που στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα. Όμως οι διασώστες με πολύ διάβασμα και προετοιμασία κατάφεραν να ανταποκριθούν στα δύσκολα σενάρια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Αυτό αποδεικνύει ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό μπορούν οι Έλληνες Διασώστες να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα. Πρέπει όμως οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και οι εκάστοτε διοικήσεις του ΕΚΑΒ να το καταλάβουν και να αναβαθμίσουν επιτέλους το ΕΚΑΒ με την συνεχή εκπαίδευση των Διασωστών και την παροχή εξοπλισμού και ασθενοφόρων κατάλληλων.

Μία σημαντική διάκριση που επιβεβαιώνει ότι παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας και της απαξίωσης από τις κυβερνήσεις,οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ διαθέτουν υψηλό επαγγελματισμό και άριστη εκπαίδευση.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε ως κριτής και ένας Διασώστης του ΕΚΑΒ Κρήτης βάζοντας ένα δύσκολο σενάριο αντιμετώπισης μαζικού ατυχήματος σε σχολείο.

Επίσης ο Γιατρός που συμμετείχε ήταν επικουρικός Γιατρός στο ΕΚΑΒ που τώρα κάνει εξειδίκευση στην Εντατικολογία και προτίμησε αντί να ξεκουραστεί να συμμετέχει στον Διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός αυτός που γιόρταζε φέτος τα 20 χρόνια γίνεται στην Τσεχία είναι υψηλών απαιτήσεων βάζοντας σε σκληρές δοκιμασίες τους συμμετέχοντες. Τα σενάρια πάρα πολύ ρεαλιστικά και χρησιμοποιεί πάνω από 100 άτομα μόνο για την αναπαράσταση των σεναρίων.

Marios Sfakianakis


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews