ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/5/16

KKE : Επίκαιρη ερώτηση για τη δραματική κατάσταση στις δομές Υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης


Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας

Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας (ΚΥ, αγροτικά ιατρεία, ψυχική υγεία, ΕΚΑΒ) της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είναι δραματική. Λόγω υπηρεσιακών μεταβολών και συνταξιοδοτήσεων το ΓΝ Νοσοκομείου Αργοστολίου (ΓΝΝΑ) υποστελεχώνεται και το ίδιο συμβαίνει με το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όπως και με τις υπόλοιπες δομές υγείας του Νομού. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει, αφού επίκεινται νέες συνταξιοδοτήσεις. Η κατάσταση αντί να αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αντιμετωπίσθηκε το 2012 με υποβάθμιση – μείωση της οργανικότητας στο Μαντζαβινάτειο και σήμερα με διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο και τις υπόλοιπες δομές προς το ΓΝ Νοσοκομείο Αργοστολίου. Έτσι, ενώ η κατάσταση στο ΓΝΝΑ χειροτερεύει, προωθείται η υποβάθμιση του Μαντζαβινάτειου σε ΚΥ με τη ντε φάκτο ακύρωσή του ως Νοσοκομείου και υπολειτουργούν όλες οι δομές υγείας. Ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όντας με μεγάλη συγκοινωνιακή δυσχέρεια, κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι ενέργειες θα κάνει ώστε:
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
  • Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
  • Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου.
Ο βουλευτής
Νίκος Καραθανασόπουλος

πηγή: www.inkefalonia.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews