ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/5/16

Γορτυνία: Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας στη Δημητσάνα (video)

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

Χωρίς ασθενοφόρο έχει μείνει τις τελευταίες μέρες το Κέντρο Υγείας στη Δημητσάνα. Ο Νάσος Κάλλας από την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας του Δήμου Γορτυνίας, πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του ζητήματος αυτού στα τοπικά μέσα, τα οποία ανέδειξαν το πρόβλημα με συνεχή ρεπορτάζ.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και σήμερα στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr με δηλώσεις του Δήμαρχου Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλου.

Ο Νάσος Κάλλας εξήγησε ότι μόλις προσφάτως προέκυψε βλάβη στο ασθενοφόρο, ενώ μετάφερε περιστατικό, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Πλέον, η Γορτυνία εξυπηρετείται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Τρίπολης, αν και εφόσον είναι διαθέσιμο. Η εξέλιξη είναι ότι οι αντιδράσεις έχουν φέρει ανταπόκριση από φορείς και πρόσωπα που θέλουν να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος.

«Ζητάμε την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων. Δεν υπάρχουν ούτε καν αντιδραστήρια ούτε για μία εξέταση αίματος, δεν υπάρχει φαξ, γραμματεία, ενώ τα μελάνια τα πληρώνουν οι γιατροί από την τσέπη τους. Οι γιατροί είναι ήρωες στα Κέντρα Υγείας» λέει ο Νάσος Κάλλας που προτείνει ένα επανδρωμένο κέντρο ΕΚΑΒ στην Καρκαλού ή στο Καλονέρι, που να εξυπηρετεί τη Γορτυνία.
«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό όταν είμαστε σε τουριστική περιοχή και σε χωριά με γερασμένο πληθυσμό» ανέφερε στη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος τόνισε ότι τα Κέντρα Υγείας πρέπει να περάσουν στους Δήμους. «Έχουμε κάνει προσπάθεια να γίνει προγραμματική σύμβαση με την ΔΥΠΕ. Θέλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλλά το νομοθετικό πλαίσιο δεν μας δίνεται η δυνατότητα. Πολλές φορές καλύπτουμε τα Κέντρα Υγείας με υλικά για τους εκτυπωτές, αλλά εντελώς παράτυπα. Το προσωπικό πρέπει να διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας, αλλά για τις υποδομές μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος» είπε ο Δήμαρχος.

Δείτε το βίντεο:πηγη: www.kalimera-arkadia.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews