ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/6/16

Έκτακτο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 2/6/2016-Συνδικαλιστικές διώξεις από την διοίκηση του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
2-6-2016

Παρόντες
Μαθιόπουλος Γεώργιος
Παπαδήμας Σταύρος
Γκουβέρου Αθανασία
Γιαννακός Δημοσθένης
Μπαρκονίκος Χρήστος
Δράνιας Βασίλειος
Τσιατσιάνης Θεοφάνης
Χουλιάρας Βασίλειος
Καλτσούδας Γεώργιος
Κλάρας Βασίλειος
Πουλίκος Φώτης


Πρόεδρος-Μαθιόπουλος Γεώργιος: Το τελευταίο διάστημα, μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, αρχής γενομένης από την ταμία του Σωματείου Γκουβέρου Αθανασία, μετά την συνέντευξη της σε τηλεοπτικό σταθμό για τις τραγικές ελλείψεις και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, παρατηρείται  προσπάθεια για παρέμβαση στην συνδικαλιστική δράση με κλίμα «τρομοκρατίας» από πλευράς διοίκησης για να μην αναδεικνύουν τα μέλη του Σωματείου τα προβλήματα του ΕΚΑΒ ώστε να ενημερώνεται η Ελληνική κοινωνία.
Όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν παρεμβάσεις για να αποτραπούν κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για πρώτη φορά άρνηση εισόδου στο ΕΚΑΒ τηλεοπτικών συνεργείων, με αποκορύφωμα τις σημερινές απειλές προς το προεδρείο του Σωματείου (πρόεδρο, γ. γραμματέα και αντιπρόεδρο) με συνδικαλιστικές διώξεις και προσπάθεια εκφοβισμού του γραμματέα και του αντιπροέδρου. Θα ήθελα να τοποθετηθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την κατάσταση και τις περαιτέρω ενέργειες.

Γ. Γραμματέας-Μπαρκονίκος Χρήστος:  Συνάδελφοι, για να μπορέσουν να ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία, να χτυπήσουν οποιοδήποτε κοινωνικό δικαίωμα και να επιβάλουν την μνημονιακή πολιτική τους, από την στιγμή που δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο, χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους καταστολής (τρομοκρατία σε συνδικαλιστικούς φορείς, μέσων ΜΜΕ στους πολίτες και απαξιώνοντας οποιαδήποτε κοινωνική διεκδίκηση).
Αυτή η απροσδιόριστα πολιτικά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση (που αποκαλείται «Αριστερά») βάζει φωτιά στα κοινωνικά δικαιώματα, χορεύουν στις στάχτες τους και ζητάνε χειροκροτήματα. Θα αναφερθώ όμως και για την διοίκηση του ΕΚΑΒ που επανειλημμένα και με μέθοδο προσπάθησε με πολλούς τρόπους, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος πριν να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
Μετά τη χθεσινή παρέμβαση-παράσταση του Σωματείου την ώρα που συνεδρίαζε το Υ.Σ. του ΕΚΑΒ για να εξετάσει θέμα με ενδυνάμωση Τομέων για μία πρόσκληση ενδιαφέροντος που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 με χρόνο κατάθεσης αιτήσεων μόνο 6 ημέρες για αριθμό περιοχών, χωρίς όμως αριθμό ατόμων ανά περιοχή και στην συνέχεια έσπασε σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο που θα εξεταζόταν χθες μπήκε ξαφνικά αριθμός ατόμων ανά περιοχή, η υπόλοιπη πρόσκληση μπήκε σε δεύτερη μοίρα αν και περιελάμβανε και αυτή Τομείς με ιδιαίτερο πρόβλημα και πιθανόν και σοβαρότερα προβλήματα. Υπάρχουν και άλλοι Τομείς που έχουν και αυτοί προβλήματα και δεν μπήκαν σε καμία ενδυνάμωση.
Ενημερώθηκε η Γενική Συνέλευση, η οποία σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία (πλην μίας ψήφου) εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Σωματείου για ανάλογες παρεμβάσεις διαφυλάσσοντας  την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.
Θα σας αναφέρω την σημερινή εξέλιξη. Με κάλεσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μυλωνάς και με ενημέρωσε ότι θα με μετακινήσει από την θέση που υπηρετώ και να διαλέξω που θα πάω. Του απάντησα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να μετακινηθώ οπουδήποτε εντός της Δ/νσης μου. Απλώς και παρουσία του Δ.Σ του ΕΚΑΒ τους είπα ότι δεν θα μου περιορίσουν τα συνδικαλιστικά μου καθήκοντα με όποια ενέργεια και να επιχειρήσουν και θα είμαι παρών-δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους.

Αντπρόεδρος-Τσιατσιάνης Θεοφάνης: Συνάδελφοι, από την ημέρα που ήρθα στο ΕΚΑΒ αγωνίστηκα και πάλεψα για τα δικαιώματα των συναδέλφων (και σαν συνδικαλιστής) για 16 χρόνια χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Πάλεψα για ένα ΕΚΑΒ που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του και την πανελλαδική ανάπτυξη.
Συμμετείχα σε όλες τις κινητοποιήσεις και αντιστάθηκα σε όλους όσους προσπάθησαν να αφαιρέσουν δικαιώματα από τους εργαζόμενους που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Το ίδιο θα συνεχίσω να πράττω ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων  κάθε κυβέρνησης. Το εργατικό κίνημα και οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια ζουν στο πετσί τους την φτώχια και το αβέβαιο μέλλον και για αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να μην υποκύπτουμε και συμβιβαζόμαστε με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Προσωπικά, θα συνεχίσω τον αγώνα ώστε να μην χαθούν όσα από τα δικαιώματα μας έχουν απομείνει. Όλα αυτά τα προανέφερα λόγω του σημερινού γεγονότος όπου με κάλεσε ο Αντιπρόεδρος και μου είπε ότι θα με μετακινήσει από την θέση που εργάζομαι (βρίσκομαι εκεί για υπηρεσιακές ανάγκες και με εντολή της υπηρεσίας). Του απάντησα ότι δεν έχω πρόβλημα να εργαστώ όπου με τοποθετήσουν εντός της Διεύθυνσης μου.

Οργανωτικός Γραμματέας-Κλάρας Βασίλειος: Η έλλειψη σχεδιασμού και οι αποδεδειγμένα κακή διαχείριση, η οποία έχει αναδειχθεί από το Σωματείο, οδηγεί τους διοικούντες σε σπασμωδικές κινήσεις, σε τακτικές τρομοκρατίας-φίμωσης και απαξίωσης. Πολλές φορές προφορικά σε ατομικό επίπεδο, άλλες με κινήσεις «αυτοκρατορικού» τύπου (φωτογραφίες στην Κ.Υ.) και με πιο πρόσφατο, τα σημερινά  στο προεδρείο του Σωματείου.
Αν η μετακίνηση προσωπικού σε ασθενοφόρο όχημα θεωρείται τιμωρία, λυπάμαι πραγματικά για το σκεπτικό για την θεώρηση της δουλειάς μας από πλευράς διοίκησης.
Είναι πραγματικά κρίμα σε μια κυβέρνηση η οποία ευαγγελίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα, ορισμένοι από αυτή διοικητές οργανισμών να συμπεριφέρονται με εμπάθεια, με μικροπρέπεια και με εκδικητικές τάσεις. Αυτές οι τακτικές μόνο απέναντι θα μας βρουν, πιο δυναμικά και πιο συσπειρωμένα.

Μέλος-Πουλίκος Φώτης: Δεν επιθυμώ να τοποθετηθώ.

Αν. Γ. Γραμματέας-Παπαδήμας Σταύρος: Καλοκαίρι 2015. Περικοπή: εκτός έδρας, δαπάνης στολής, ασφαλιστικής κάλυψης εργαζομένων. Νυχτερινά αργίες Δεκεμβρίου 2015, Δεκέμβριος 2014. Αναφορά στον υπουργό κο Πολάκη για το πρόβλημα των μεταθέσεων στο ΕΚΑΒ και κατανόηση του θέματος έτσι ώστε μας δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξουμε δικιά μας τελική κατανομή και να καλύψουμε αιτήσεις μεταθέσεων.
Αποκατάσταση αδικίας με την πτητική αποζημίωση. Συνεχείς παρεμβάσεις του Σωματείου για να πληρώνονται έγκαιρα εξαιρέσιμα και εκτός έδρας οι εργαζόμενοι. Προβολή του προβλήματος με τον παλαιό και ελλιπή στόλο ασθενοφόρων.
Αυτά και άλλα ανέδειξε και κέρδισε και συνεχίζει να διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ όταν άλλοι κάνουν ότι δεν τα έχουν χαμπάρι ότι κόπηκαν ή ότι υπάρχει πρόβλημα.
Το Σωματείο απέδειξε ότι ενδιαφέρεται μόνο για τι καλό του οργανισμού, να φροντίσει να στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και να μην εξαντλεί τις ικανότητες του αλλά και τις όποιες γνώσεις του για την δημιουργία παρασκηνίου, εκφοβισμού και οποιασδήποτε άλλης ενέργειας που σπέρνει το μίσος μεταξύ συναδέλφων.
Οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται με τους τρόπους που επιχειρούν κάποιοι. Άλλοι θα πρέπει να αναρωτιούνται αν ο τρόπος διοίκησης του ΕΚΑΒ πρέπει να είναι αυτός. Γιατί θα φύγουν κάποια στιγμή και θα έχουν αφήσει τις χείριστες εντυπώσεις. Ας επικρατήσει η λογική κάποια στιγμή στο ΕΚΑΒ. Θα είναι χρήσιμη για όλους.

Μέλος-Χουλιάρας Βασίλειος: Καταδικάζουμε τις ενέργειες της διοίκησης που αποσκοπούν στην φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και στην εξάλειψη κάθε μορφής αντίστασης από πλευράς εργαζομένων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό για να έρθει στην εξουσία στην συνέχεια επιδόθηκε σε σωρεία αντιλαϊκών μέτρων εξυπηρετώντας καθαρά,  ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Το κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς διοίκησης δεν τρομάζει τους εργαζόμενους απεναντίας του συσπειρώνει ενάντια σε αυτές τις τακτικές. Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε προσπάθεια εκφοβισμού, τόσο προς τα μέλη του Σωματείου, όσο και προς το σύνολο των εργαζομένων,  με απειλές από την αστυνομία σε προηγούμενη πορεία που πραγματοποιήσαμε, απειλές στους συναδέλφους που μίλησαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τα προβλήματα μας, κατέβασμα ιστορικών φωτογραφιών του ΕΚΑΒ από τον χώρο έξω από το αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ, συνεχόμενες απειλές προς τον πρόεδρο , τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου.
Οι ενέργειες της διοίκησης είναι καθαρά εκδικητικές μετά και από την χτεσινή παράσταση του Δ.Σ. του σωματείου στο Υ.Σ. του ΕΚΑΒ, ώστε να μην προχωρήσουν οι μεταθέσεις που χωρίς σχεδιασμό και κάλυψη πραγματικών αναγκών προσπάθησε να περάσει η διοίκηση.  Αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς είναι η συνεχής αποδυνάμωση της δύναμης των πληρωμάτων  ασθενοφόρων, μιας και η διοίκηση προχωρά συνεχώς σε ενδυνάμωση διοικητικών υπηρεσιών αφήνοντας το κομμάτι των ασθενοφόρων που εκτελούν επείγοντα σε δεύτερη μοίρα. Μετά και την σημερινή εξέλιξη με την πρόθεση της διοίκησης να μετακινήσει δυο μέλη του σωματείου από το συνεργείο την στιγμή που έχουμε τόσα προβλήματα με βλάβες ασθενοφόρων καθημερινά και χωρίς να έχει προβλέψει την αντικατάσταση τους, θέτει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ.

Μέλος-Γιαννακός Δημοσθένης: Χαίρομαι που επιτέλους καταρρέει ο μύθος της «ψευτοαριστεράς» (Ο Θεός να τους κάνει) και δείχνει κάθε μέρα με τον χειρότερο τρόπο το πραγματικό της πρόσωπο. Τέτοιες μεθόδους ακούγαμε και τις καταδικάζαμε από τους παλιούς συναδέλφους για την εποχή 1981-1983.
Τώρα τις ακούμε πιο σπάνια στην τηλεόραση να συμβαίνουν σε τριτοκοσμικά απολυταρχικά καθεστώτα. Είναι απαράδεκτη η κίνηση της διοίκησης και πιθανόν παράνομη (αφού σύμφωνα με το ΦΕΚ του οργανισμού του ΕΚΑΒ υπεύθυνη για την κατανομή προσωπικού είναι μόνο η Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις γνώσεις που έχουν).
Δεν είναι τυχαίο που σήμερα η διοίκηση στράφηκε εναντίον του προεδρείου του Δ.Σ., μια ημέρα  μετά την παράσταση-παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Είμαι σίγουρος ότι η κίνηση της διοίκησης αντί να κάμψει τον ελεύθερο συνδικαλισμό, τον ενδυναμώνει και στρέφει εναντίον της, τους σκεπτόμενους συναδέλφους, οι οποίοι δυστυχώς για αυτούς είναι η πλειοψηφία.

Μέλος-Δράνιας Βασίλειος: Η ανάληψη εξουσίας από ανθρώπους που ανήλθαν σε αυτήν με αριστερό αφήγημα αποτελώντας ουσιαστικά συνεχιστές των προηγούμενων τόσο σε κυβερνητικό όσο και θεσμικό επίπεδο (ΕΚΑΒ) τους έχει φέρει σε ηθικά αδιέξοδα με αποτέλεσμα να προβαίνουν συστηματικά και μεθοδευμένα σε χειρισμούς τρομοκράτησης σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους όπως και το ΕΚΑΒ στην προσπάθεια τους να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κεφαλαίου.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους εργαζόμενους ότι θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο να βάζει πλάτη στην πολιτική που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και ότι φοβούνται το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα και καλούμε τους εργαζόμενους με το «κεφάλι ψηλά» να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων αι των ασθενών μας.
Τέλος, δημιουργούν επικίνδυνους συνειρμούς ταύτισης του διασώστη με ένα επάγγελμα αποκρουστικό.

Ταμίας-Γκουβέρου Αθανασία: Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά δρώμενα της υπηρεσίας μας με πραγματικό γνώμονα των ενεργειών μου το συμφέρον των εργαζόμενων  του ΕΚΑΒ και των πολιτών. Για αυτό θεωρώ ότι οι ενέργειες της διοίκησης θα έπρεπε να συνάδουν με αυτό το συμφέρον που αναφέρω.
Καταδικάζω λοιπόν κάθε κίνηση τρομοκρατίας και φίμωσης που δεν εξυπηρετεί την λειτουργία και το συμφέρον των εργαζομένων. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας συσπειρώσει ακόμη περισσότερο σε έναν αγώνα υπέρ του ΕΚΑΒ κι κατ΄επέκταση υπέρ της Ελληνικής κοινωνίας.

Μέλος-Δράνιας Βασίλειος: Λόγω ανάγκης της υπηρεσίας αποχωρώ από το Δ.Σ. και συμφωνώ με οποιαδήποτε απόφαση πάρει το Δ.Σ.

Πρόεδρος-Μαθιόπουλος Γεώργιος: Συνάδελφοι, μετά και από τις τοποθετήσεις σας όπου καταδικάζετε τις απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης του Δ.Σ. του Σωματείου, προτείνω να αποστείλουμε καταγγελία του Δ.Σ. του Σωματείου προς την  ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ και να τους καλέσουμε σε Έκτακτο Κοινό Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζοντας την επιχείρηση τρομοκρατίας από την διοίκηση.


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews