ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/6/16

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΒ 

Ανακοίνωση Νο 25
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2016

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι πειραματισμοί των μαθητευόμενων μάγων της διοίκησης του ΕΚΑΒ και των παρατρεχάμενων συμβούλων τους (πρώην συνδικαλιστών και γυρολόγων για μια θέση υπευθύνου)  στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας, συνεχίζεται…
Κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να απαξιώσουν έναν εθνικό οργανισμό και προσπάθησαν να διχάσουν τους εργαζόμενους απαξιώνοντας κάθε θεσμικό και συνδικαλιστικό όργανο στην υπηρεσία μας. Με μεθόδους «άλλων εποχών» προσπαθούν να επιβάλουν το πρόγραμμα τους και να τακτοποιήσουν τα «δικά τους παιδιά» αγνοώντας αποφάσεις του Δ.Σ. (μοριοδότηση εσωτερικών μετακινήσεων) και το οργανόγραμμα του ΕΚΑΒ.

Με απαγορεύσεις και τρομοκρατία προσπαθεί η διοίκηση του ΕΚΑΒ (με τους παρατρεχάμενους συμβούλους) να καταστείλει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων
Βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι υπηρεσιακές «εκκαθαρίσεις» είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Οι εκβιασμοί ρουτίνα. Οι αρχικές παρεμβάσεις για παρεμπόδιση κινητοποιήσεων με την βοήθεια των αστυνομικών αρχών μετατράπηκαν σε κατάπτυστα έγγραφα (Απαγόρευση χρησιμοποίησης ασθενοφόρων οχημάτων κατά τη συμμετοχή του προσωπικού του ΕΚΑΒ σε συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις) που θυμίζουν «Μαύρες Μέρες» του 1987 (επιστράτευση) και του 1992 (τρομοκρατία και «κυνήγι» των συναδέλφων στα δικαστήρια) για το συνδικαλιστικό κίνημα του ΕΚΑΒ. 
ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΗΔΗ. ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ..
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ οι απειλές και οι τραμπουκισμοί σας. ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΒ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Τελευταίο «κατόρθωμα» της ανεκδιήγητης αυτής διοίκησης, η έκδοση εγκυκλίου για την ταχύρυθμη εκπαίδευση προσωπικού του Π.Σ. και προσωπικού των Ο.Τ.Α.. Ένα πρόγραμμα 360 λεπτών με 13 σωστές (στις 25 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών) για την χορήγηση βεβαίωσης εκπαίδευσης!
Η εμμονή του Αν. υπουργού υγείας Π. Πολάκη και η υλοποίηση της από την διοίκηση του ΕΚΑΒ,  στην επικίνδυνη για την δημόσια υγεία «μαγική συνταγή» στελέχωσης των Κ.Υ. και Τομέων ΕΚΑΒ χωρίς την πρόσληψη Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περιβόητη «διοικητική αναδιάρθρωση» του ΕΚΑΒ δηλαδή την διάλυση και διαμελισμό μας στις περιφέρειες και στους δήμους.
Βγάλε και συ δήμαρχε ένα ασθενοφόρο για τους δημότες σου… Μπορείς… Αρκεί μια 6ωρη εκπαίδευση και ένα ασθενοφόρο όχημα…

Ο περιφερόμενος αντιπρόεδρος, αντί να κάνει σκληρή αυτοκριτική για την εικόνα εξαθλίωσης του ΕΚΑΒ κατηγορεί τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΚΑΒ, τους συνδικαλιστές και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ευθύνονται για ότι συμβαίνει στο ΕΚΑΒ και στην χώρα. Προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους για την ορθότητα της απόφασης καθώς η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον υπόλοιπο χρόνο ασχολείται με την κατάρτιση συνδυασμών ανά παράρτημα του ΕΚΑΒ καθώς οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ πλησιάζουν.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, την στελέχωση του ΕΚΑΒ και των Κ.Υ. με εξειδικευμένο προσωπικό από τις σχολές του ΙΕΚ και την ένταξη τους στο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αυτοί είναι  περαστικοί από την διοίκηση του ΕΚΑΒ. Θα φύγουνε προσπαθώντας να υλοποιήσουν την αποστολή που τους έχουν αναθέσει. Οι παρατρεχάμενοι σύμβουλοι (πρώην συνδικαλιστές και γυρολόγοι για μια θέση υπευθύνου)  της διοίκησης όμως, που θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω κάθε κριτικής, έχουν αναρωτηθεί με τι «μούτρα» θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα κάποια στιγμή καθώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν την εικόνα διάλυσης που άφησαν στο ΕΚΑΒ;

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Τετάρτη 29 Ιουνίου με Στάση Εργασίας (από 11:00 -15:00) την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Ξεσηκωνόμαστε. Λέμε ΟΧΙ Στη ΔΙΑΛΥΣΗ του ΕΣΥ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, του ΕΚΑΒ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νομού.
 • Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών.
 • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με μόνιμες και όχι εποχικές προσλήψεις Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα νησιά του Αιγαίου.
 • Νέα Ασθενοφόρα οχήματα.
 • Απόσυρση της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία απόφασης που αφορά την στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος.
 • Νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή του συνόλου των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2014.
 • Νομοθετική ρύθμιση για την δαπάνη προμήθειας στολής από το 2017 και κάθε έτος.
 • Άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων αμοιβών (εξαιρέσιμα-εκτός έδρας).
ΣΤΙΣ 11:30 π.μ. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (Οι εκδηλώσεις της Συγκέντρωσης θα ξεκινήσουν στις 8.30πμ.)

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒΔείτε στο ΕΚΑΒNews

Ανακοίνωση Νο 24

Ανακοίνωση Νο 23

Ανακοίνωση Νο 22

Ανακοίνωση Νο 21

Ανακοίνωση Νο 20

Ανακοίνωση Νο 19


Πηγή: Facebook Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

5 σχόλια :

 1. Μπραβο και πολλα συγχαρητηρια στον εμπνευστη αυτης της καταπληκτικης ανακοινωσης!!!!
  Πριν την γραψει μαλλον εξομολογηθηκε και ξαναβαφτιστηκε στην κολυμπηθρα του Συλωαμ, απεταξαμην τις αμαρτιες τοσον ετων συνδιοικησης με Τσαγκαρακηδες, Ρεσους, Ροτζιωκους και Βαχαβιωλους!!!
  Παψτε επιτελους να υποτιματε την μνημη και την νοημοσινη των εργαζομενων!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπραβο και πολλα συγχαρητηρια στον εμπνευστη αυτης της καταπληκτικης ανακοινωσης!!!!
  Πριν την γραψει μαλλον εξομολογηθηκε και ξαναβαφτιστηκε στην κολυμπηθρα του Συλωαμ, απεταξαμην τις αμαρτιες τοσον ετων συνδιοικησης με Τσαγκαρακηδες, Ρεσους, Ροτζιωκους και Βαχαβιωλους!!!
  Παψτε επιτελους να υποτιματε την μνημη και την νοημοσινη των εργαζομενων!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. να ' σαι καλά έκανα καινούριο συκώτι από τα γέλια!!!! αυτό ειδικά με το αγωνιστικό φρόνημα αλλά και η παραπομπή στις εποχές που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ κ η ΝΔ κ πουλούσαν τρομοκρατία, με ξελίγωσαν στο γέλιο!!! ναι ναι αυτά έκανε το ΠΑΣΟΚ κ η ΝΔ στο χώρο και χειρότερα ακόμα, και τώρα που χάθηκε η κουτάλα προσπαθήτε να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες, μήπως και ξεγελαστεί ο λαός και σας την δώσει πίσω!!! μόνο που είστε ελέφαντες και σας φαίνεται πια και η εξουσία στις δημοκρατίες δεν είναι κουτάλα αλλά υποχρέωση να εργαστείς για το κοινό καλό!!
  ευτυχώς που με την διανοητική διαύγεια που έχετε διακρίνεται ότι το εκαβ τον τελευταίο χρόνο διαλύεται ενώ μέχρι τώρα ευημερούσε και μας το υποδεικνύεται για να εξεγερθούμε!!!
  ευτυχώς επίσης που από την αμετροέπεια που σας διακρίνει δεν μπορείτε να κρατηθείτε και με τις χονδροειδής απειλές σας αποδεικνύεται ότι τα λόγια σας περί ενότητας και ειρήνης μεταξύ των συναδέλφων είναι μπαρούφες. αποδεικνύεται επίσης και κάτι ακόμα. το πολιτικό ήθος που σας κληρονόμησαν οι προκάτοχοί σας, και σημερινοί συνταξιούχοι,ξέρετε αυτοί που σας βοηθούν ακόμα να επαναφέρεται το προηγούμενο καθεστώς,αυτό ντε που έκανε τις διώξεις που αναφέρεται σ' αυτήν την ανακοίνωση και σεις. ξέρετε αυτό που πριν σε προσλάβουν ήξερε τι ψηφίζεις και σε έπαιζε ανάλογα....αλήστου μνήμης εποχές που μόνο εσείς και η SIEMENS αναπολείτε!!!
  υ.γ. κάντε και μια πρόταση στον πρετεντέρη να σας βοηθήσει λίγο με τα γραπτά. είναι λίγο ξύλινος ο λόγος και μου χαλάει την ροή του γέλιου!! καλέστε τον πρωτοκλασσάτο της δημοσιογραφίας, αυτός όπως έλεγε και ο ραφαηλίδης προσαρμόζεται παντού, ακόμη και στα σκ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΡΕΞΙΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΕΞΙΤ.....!!!!!!!
  ΚΟΥΡΑΓΙΟ Κ ΦΩΤΙΑ Κ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ !!!!
  ###ΦΕΥΓΕΤΕ ###
  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΛΙΑΤΣΟ Κ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews