ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/6/16

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ Τετάρτη 29.6


Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των Διοικητικών Συμβούλιων των Σωματείων και των Ομοσπονδιών, καθώς και τους συνταξιούχους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:30πμ στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).


Η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου με σκληρά μέτρα περικοπής κοινωνικών δαπανών, συντάξεων, φορολογικής επιδρομής και εκποίησης του δημοσίου πλούτου, πλήττει βάναυσα τους εργαζομένους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και επιτείνει τα οικονομικά αδιέξοδα.

Ο χώρος της Υγείας δεν εξαιρείται από τη μνημονιακή επέλαση.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας, έχουν σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση, την υποβάθμιση και το κλείσιμο τμημάτων και υπηρεσιών. Η ολοκληρωτική παράδοση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας στα χέρια του κεφαλαίου και των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, έχει ήδη δρομολογηθεί.

Οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού εξουθενώνουν όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους, καθιστώντας επικίνδυνες για την υγεία τους τις συνθήκες εργασίας. Η έλλειψη προσωπικού είναι το ίδιο επικίνδυνη και για τους ασθενείς αφού καταστρατηγούνται ακόμα και οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλούς αντιμετώπισης, περίθαλψης και νοσηλείας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις και παράλληλα να επανασυστήσει τις καταργημένες, επιλέγει την παγίωση και την επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα προσθέτοντας στα «πεντάμηνα» τους επικουρικούς και τις ατομικές συμβάσεις (κοινώς «μπλοκάκια») στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης. Αντί να νομοθετήσει την υποχρεωτική κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων που λυμαίνονται τα νοσοκομεία και εκμεταλλεύονται άγρια τους εργαζόμενους και να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επέλεξε να συνταχθεί με τις επιταγές του «κουαρτέτου», νομοθετώντας την προαιρετική αντικατάσταση των ιδιωτικών συνεργείων από εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, μια ακόμα μορφή εργασιακής ζούγκλας.

Οι ατομικές συμβάσεις στις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προωθούνται από την Κυβέρνηση, είναι ο προπομπός για να γενικευτούν σε όλους τους κλάδους οι προσλήψεις προσωπικού με μπλοκάκι. Η προώθηση ανατροπών στα εργασιακά το Φθινόπωρο θα περιλαμβάνει -εκτός των άλλων- και το μοντέλο των ατομικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους και σε όλο το Δημόσιο.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξαν πολύμορφες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας οι οποίες συνέβαλαν στην ανάδειξη των προβλημάτων στην κατεύθυνση υπεράσπισης της δημόσιας υγείας από την ίδια την κοινωνία, με αποκορύφωμα την Πανυγειονομική Απεργία και το συλλαλητήριο της 8ης Ιουνίου 2016.

Η αντίσταση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη-μνημονιακή βαρβαρότητα που έχει στόχο την κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα, πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζομένου, κάθε Σωματείου, κάθε Ομοσπονδίας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των Διοικητικών Συμβούλιων των Σωματείων και των Ομοσπονδιών, καθώς και τους συνταξιούχους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:30πμ στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).

Διεκδικούμε:
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους
  • Επανασύσταση των οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και άμεση προκήρυξή τους.
  • Άμεσα μετατροπή των ατομικών συμβάσεων και όλων των ελαστικών σχέσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας.
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
  • Απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νόμου.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Ανάκτηση Μνημονιακών Απωλειών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: adedy.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews