ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/6/16

Είναι και αυτοί οι «ήρωες» που σώζουν καθημερινά ζωές ακόμα και με 40 βαθμούς Κελσίου – Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στα στελέχη του ΕΚΑΒΔευτέρα, 20 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ακούραστοι, έτοιμοι να σώσουν ζωές ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και με όσες αντιξοότητες και να αντιμετωπίσουν. Πάνω στις μηχανές τους, μέσα στα ασθενοφόρα χωρίς κλιματισμό στην καμπίνα του οδηγού, βρίσκονται παρόντες και αντιμετωπίζουν τις πιο σκληρές και φρικιαστικές εικόνες καθημερινά. Με γερό στομάχι, πολύ αγάπη για το λειτούργημά τους, με κίνδυνο ακόμα και της δικής τους ζωής, τα πληρώματα των μοτοσυκλετών και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ προσπαθούν να βρεθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν στα σημεία που έχουν προκληθεί καταστροφές, τροχαία ατυχήματα και τραγωδίες. Αξίζει να δείτε κάποιες εικόνες και να ευασθητοποιηθείτε. 

Κρατήστε τις εικόνες πιο κάτω για την επόμενη φορά που θα ακούσετε ένα ασθενοφόρο να “ουρλιάζει” προσπαθώντας να περάσει στην κίνηση ή από την Λ.Ε.Α. που θα έπρεπε να μην “αγγίζει” κανείς οδηγός αν δεν υπάρχει ανάγκη. Αυτά τα παιδιά προσπαθούν καθημερινά και σώζουν ζωές, που κανένας δεν παρουσιάζει. Είναι μαζί με τους αστυνομικούς μας, τους πυροσβέστες μας και τις ένοπλες δυνάμεις μας, οι μικροί ήρωες της καθημερινότητας.Μην ξεχνάτε επίσης κάποια σημαντικά πράγματα που ίσως δεν τα γνωρίζετε. Το ΕΚΑΒ δεν είναι ταξί. Την ώρα που καλείται για κάποιον ασήμαντο λόγο, ένας συνάνθρωπός σας μπορεί λόγω της απώλειας του ασθενοφόρου να πεθαίνει. Τα στελέχη του ΕΚΑΒ δεν είναι τραυματιοφορείς, αλλά ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, ειδικά εκπαιδευμένοι για να παράσχουν προνοσοκομειακή φροντίδα όπου αυτό χρειαστεί. Το ΕΚΑΒ είναι ο μοναδικός επίσημος φορέας στην Ελλάδα επείγουσας προνοσοκομιακής φροντίδας.

Γι αυτό τα στελέχη του ΕΚΑΒ εκπαιδεύουν μεταξύ άλλων της ΕΛ.ΑΣ., το Πυροσβεστικό και Λιμενικό σώμα αλλά και πολίτες μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το ΕΚΑΒ αυτή την στιγμή διαθέτει ειδικά τμήματα όπως: Μοτοσυκλέτες ταχείας ανταπόκρισης, κινητές μονάδες άμεσης επέμβασης, ειδικό τμήμα ιατρικής καταστροφών (ΕΤΙΚ), τμήμα αεροδιακομιδών, μονάδα νεογνών.

Διαβάστε όλοι αυτό το άρθρο από την επίσημη σελίδα του ΕΚΑΒ, για το πως μπορείτε να παράσχετε βοήθεια σε κάποιον που το έχει ανάγκη, πριν έρθουν οι διασώστες.

Το άρθρο θα το βρείτε ΕΔΩ

Πηγή: policenews.eu


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews