ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/6/16

Ο παραλογισμός συνεχίζεται! Δελτίο Τύπου-Απάντηση από το Σωματείο Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ στον Δ/ντη του Κ.Υ. Πρίνου

Παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με Δελτίο τύπου το «Σωματείο Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ» απαντάει στον Δ/ντη του Κ.Υ. Πρίνου, αναδεικνύει τον ρόλο του ΕΚΑΒ (μοναδικός δημόσιος φορέας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας) και των διασωστών καθώς και το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει σε κάθε μέρος της χώρας μας.
Επίσης καλεί τους συναδέλφους του Κ.Υ. Πρίνου να ενώσουν τις φωνές απόγνωσης, έτσι ώστε να βρεθούν  λύσεις για την υγειονομική και προνοσοκομειακή φροντίδα των πολιτών, που να μην είναι πρόσκαιρες αλλά μόνιμες.


Η απάντηση του Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Πρίνου στο αρχικό Δελτίο Τύπου (8/6/2016) του Σωματείου Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ

Μετά την ανάδειξη, όπως οφείλει να κάνει κάθε συνδικαλιστικό όργανο που σέβεται τους εργαζόμενους και κυρίως τους πολίτες,  της υποβάθμισης του ΕΚΑΒ Καβάλας από το Σωματείο Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ  (Δελτίο Τύπου 8/6/2016), ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Πρίνου απάντησε (μέσω του ΕΚΑΒNews-Σχόλια στην ανάρτηση) με ένα πρωτοφανή δελτίο τύπου το οποίο είχε και βαρύγδουπο τίτλο “Αιδώς εν τέλει”.

Κέντρο Υγείας Πρίνου 10 Ιουνίου 2016 - 10:28 π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Αιδώς εν τέλει”

Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο Κάποιοι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας να σκέπτονται και να ενεργούν σαν μια μικρή συντεχνιακή ομάδα και να στρέφονται εναντίον συναδέρφων τους, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια εργάζονται με εφιαλτικές συνθήκες σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον.
Ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου ανήκει στο παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας και έχει επίσημα ενεργοποιηθεί με απόφαση ΔΣ εδώ και πέντε μήνες. Όπως και οι ίδιοι ομολογούν χρειάζονται 11 ως 12 οδηγοί – διασώστες για την ομαλή λειτουργία του. Υπάρχουν μόνο τέσσερα άτομα τα τελευταία τρία χρόνια που εργάζονται σε απαράδεχτες συνθήκες και είναι πραγματικά ευτύχημα (και όχι μόνο) που δεν συνέβη μέχρι τώρα κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο.
Χωρίς να επιδιώκω στείρες αντιπαραθέσεις θα ήθελα να επισημάνω επιγραμματικά στους εκπροσώπους του σωματείου:
1. Ότι οι συνάδερφοί τους στη Θάσο εργάζονται σε απαράδεχτες συνθήκες και στα όρια των αντοχών τους. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να τους χορηγηθούν τα ρεπό και οι κανονικές άδειές τους τα δυο τελευταία χρόνια. Εργάζονται μόνοι τους (ένας - ένας) στις βάρδιες και εξυπηρετούν επείγοντα, διακομιδές, εξιτήρια του Νοσοκομείου και δευτερογενείς μεταφορές. Κάνουν καθήκοντα τραυματιοφορέα και φύλακα στο ΚΥ Πρίνου. ‘Όταν γίνεται διακομιδή ή εξυπηρέτηση εξιτηρίου δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης δεύτερου ασθενοφόρου, με ότι αυτό και αν συνεπάγεται.
2. Ότι η Θάσος ανήκει στο Νομό Καβάλας, ότι ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν και στη Θάσο, ότι οι Θάσιοι και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του νησιού δικαιούνται επίσης υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας. Τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια Αν, Μακεδονίας Θράκης την επισκέπτονται και φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες (70-80% του συνόλου). Ότι το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών είναι ιδιαίτερα σημαντικό
3. Ότι είναι ιδιαίτερα άδικοι με τους συναδέρφους τους αλλά και με τον Δ/ντη τους κ. Θ. Ζεκερίδη, γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο σθεναρά αντιτάχθηκε μέχρι τέλους στην αναγκαία μετακίνηση του οδηγού – διασώστη Στράτου Πετρόπουλου. Να σημειώσω εδώ ότι πριν την μετάταξή του στο ΕΚΑΒ ο κ. Πετρόπουλος είχε σε κάθε θερινή περίοδο μετακίνηση στο ΚΥ Πρίνου με πάγια εντολή του εκάστοτε Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας.
4. Ότι νομότυπο πρόγραμμα 24ωρης κίνησης ασθενοφόρου με 4 άτομα είναι αδύνατο να γίνει και ότι είναι επίσης αδύνατο να μείνει η Θάσος χωρίς την δυνατότητα κίνησης ασθενοφόρου.
Εν τέλει σας προκαλώ να πράξετε ένα από τα δύο παρακάτω:
1. Να μας προτείνετε εγγράφως και ενυπόγραφα ένα πρόγραμμα 24ωρης κίνησης ασθενοφόρου που θα εξυπηρετείται από τέσσερα άτομα ή
2. Να μας παραχωρήσετε τέσσερις οδηγούς πληρώματα από το παράρτημα Καβάλας και εμείς αντίστοιχα θα σας παραχωρήσουμε τους τέσσερις της Θάσου μαζί με τον κ. Πετρόπουλο, στην Καβάλα. Θα πρότεινα η ανταλλαγή (αμοιβαία μετακίνηση ) να ισχύσει για δύο μόνο μήνες.
Είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στην πρόκληση γιατί πρόγραμμα 24ωρης κίνησης με τέσσερα άτομα είναι άθλος (ίσως ανόητος).

Φιλικά
O Δντης ΚΥΠ
Αγγελόπουλος Θωμάς
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews