ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/6/16

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ: Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

ΕΚΑΒNews

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΒ 

Ανακοίνωση Νο 24
Αθήνα, 7 Ιουνίου 2016

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα γεγονότα τρέχουν ραγδαία την τελευταία εβδομάδα στο ΕΚΑΒ. Η επικίνδυνη διορισμένη διοίκηση με μοναδικά προσόντα στο βιογραφικό τους την κομματική ταυτότητα και το πιστοποιητικό υπακοής  σε αυτούς που τους διόρισαν σε αυτή την θέση, μαζί με τα όργανα της (μέλη ακόμη του σωματείου μας!), έχουν εξαπολύσει ένα «κυνήγι» εις βάρος του προεδρείου του σωματείου μας, που δεν τους ήταν και δεν τους είναι αρεστοί για πολιτικούς λόγους, για την πολιτική τους δράση και την συνδικαλιστική τους παρουσία.
Εδώ και 10 μήνες γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της επίθεσης που εξαπολύεται σ’ αυτούς που ορθώνουν το ανάστημά τους, ενάντια στις επιλογές που προωθούν την υποβάθμιση και την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ, τον κατακερματισμό του και την απαξίωση της υπηρεσίας μας στα μάτια και στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού.
Ξεκίνησαν με υποτιμητικά σχόλια για τους εκπρόσωπους μας στο δ.σ., και συνέχισαν με υπηρεσιακές «εκκαθαρίσεις», διώξεις σε εργαζόμενους, απειλές μετά από συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, εκβιασμούς (ανακαλέστε την μηνυτήρια αναφορά για να εκδοθεί η πράξη μετάθεσης σας!), «κατέβασμα» ιστορικών φωτογραφιών για να σβήσει από την μνήμη μας ότι μας συνδέει με το παρελθόν, κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος υπεράσπισης  του εργαζόμενου στο δ.σ. του ΕΚΑΒ, παρεμβάσεις με επέμβαση των αστυνομικών αρχών και σκοπό την παρεμπόδιση κινητοποιήσεων κ.α.
Η κορύφωση (μέχρι σήμερα..)  της επίθεσης που δέχεται το μεγαλύτερο σωματείο του ΕΚΑΒ και ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα στην υγεία, εκδηλώθηκε με τις μετακινήσεις (αλήθεια… η εργασία στο Ασθενοφόρο αποτελεί για εσάς τιμωρία και τόπο εξορίας;)  του προεδρείου (πρόεδρος-αντιπρόεδρος-γ. γραμματέας) από τις θέσεις τους επειδή υλοποίησαν ομόφωνη απόφαση της Γ. Συνέλευσης (1-6-2016) η οποία όμως ερχόταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα της ανεκδιήγητης αυτής διοίκησης του ΕΚΑΒ αλλά και των συμβούλων  της.
Τους απαντάμε στην γλώσσα τους….. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ.
Ο αγώνας μας για την ανάδειξη των προβλημάτων όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα εντατικοποιηθεί με κάθε τρόπο. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ οι απειλές και οι τραμπουκισμοί σας. ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ κύριοι εντολοδόχοι της ανεκδιήγητης πολιτικής ηγεσίας μαζί με τα τσιράκια σας.

Χαιρετίζουμε τις επιστολές συμπαράστασης από τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΚΑΒ, τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΚΑΒ και φυσικά την ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ για την στήριξη του δίκαιου αγώνας μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια σε τακτικές και πρακτικές που μόνο στόχο έχουν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Χαιρετίζουμε το κοινό Δ.Σ. ΠΟΠ ΕΚΑΒ-ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ (7/6/2016) για κοινή δράση και ανάδειξη των προβλημάτων μας.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Τετάρτη 8 Ιουνίου με Στάση Εργασίας (από 8:00 π.μ. έως το τέλος της βάρδιας) την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
 • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Κατάργηση του Αντιασφαλιστικού Νόμου 4387/2016.
 • Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών.
 • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με μόνιμες και όχι εποχικές προσλήψεις Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου.
 • Ασθενοφόρα οχήματα.
 • Απόσυρση της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία απόφασης που αφορά την στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος.
 • Νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή του συνόλου των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2014.
 • Νομοθετική ρύθμιση για την δαπάνη προμήθειας στολής από το 2017 και κάθε έτος.
 • Άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων αμοιβών.

Στις 8:00 π.μ. όλοι στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑΒ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ να δώσουμε την ΑΠΑΝΤΗΣΗ που τους αξίζει στην διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑΒ και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Ανακοίνωση Νο 23

Ανακοίνωση Νο 22

Ανακοίνωση Νο 21

Ανακοίνωση Νο 20

Ανακοίνωση Νο 19

Ανακοίνωση Νο 18
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

4 σχόλια :

 1. Δε σας τρομοκρατεί το να πάτε στα ασθενοφόρα για εκεί που προσλήφθηκατε 2-3 φορές το μήνα αλλά δείχνεται πιο τρομοκρατημένοι από ποτέ, καλύπτεστε με τις ανακοινώσεις σας πίσω από το αγωνιστικο αίσθημα του κάθε Εκαβιτη για μία καλύτερη μέρα με το σκεπτικό"ας γίνουμε πολλοί κάνοντας πολύ φασαρια μήπως την γλιτώσουμε, ποτέ ενδιαφέρθηκατε πραγματικά για ένα Εκαβ Ευρωπαϊκό, με πρωτόκολλα, ενδιματικο κώδικα,επαγγελατισμο και πτυχία; Μακάρι οι κηφήνες να σταματήσουν όχι να φωνάζουν για το τομάρι τους αλλά να σταματήσουν να υπάρχουν στην υπηρεσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Αγαπητέ μου..
   Θα ήθελα να σε ενημερώσω για τα εξής:

   Φυσικά και δεν μας τρομάζει να δουλέψουμε 2-3 βάρδιες στο ασθενοφόρο, αυτή είναι και η δουλειά μας άλλωστε..
   Αυτό που μας τρομάζει είναι άτομα σαν και εσένα τα οποία έχουν πέσει θύματα πλάνης και υπερασπίζονται μια διοίκηση η οποία έχει σκοπό να διαλύσει το Σωματείο εργαζομένων ώστε να ξεπουλήσει το μαγαζί ανενόχλητη..
   Δυστυχώς τότε θα είναι αργά..
   Εάν εσύ επιτρέψεις την διάλυση του σωματείου.. τότε υπογράφεις την διάλυση του φορέα και κατ΄επέκταση την ήδη δρομολογημένη απόλυση σου..

   Η παράταξη μου εκπροσωπείτε στο Σωματείο εργαζόμενων ΕΚΑΒ από δυο Εκλεγμένους.
   Ο ένας είμαι εγώ, ο οποίος και εργάζομαι από την ημέρα διορισμού μου στα ασθενοφόρα οχήματα των επειγόντων.. οι βάρδιες που κάνω είναι 22 με 24 κάθε μήνα χωρίς να δικαιούμαι ούτε ένα συνδικαλιστικό ρεπό η άδεια..
   Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το επιχείρημα σου για 2-3 βάρδιες είναι γελοίο..

   Ο Δεύτερος της παράταξης είναι ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου (Τσιατσιάνης Φάνης) ο οποίος και εργάζεται στο συνεργείο του ΕΚΑΒ ως Λαμαρίνας. Οι άδειες που δικαιούται είναι 4 ημέρες συνδικαλιστική.
   Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τις υπόλοιπες 18 με 20 εργάζεται στην θέση που είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση.

   Όταν το Συνεργείο Αθηνών διαθέτει 4 λαμαρινάδες, μετά την μετακίνηση του Αντιπροέδρου θα μείνουν τρεις..
   Καταλαβαίνεις ότι για ευνόητους λόγους οι προηγούμενες διοικήσεις δεν είχαν μετακινήσει αυτόν τον άνθρωπο μιας και το συνεργείο τον είχε ανάγκη..

   Αυτή την στιγμή η διοίκηση τον μετακινεί και τον τοποθετεί στα νοσοκομεία των Αθηνών…Θα σε στεναχωρήσω αλλά η διοίκηση δεν τον βάζει και πάλι σε θέση για την οποία και διορίστηκε , δηλαδή το Ασθενοφόρο... αλλά τον κρύβει στα νοσοκομεία ώστε να μην μπορείς εσύ να τον βρεις και να του πεις το πρόβλημα σου..
   Τόσο απλά..
   Τόσο αγωνιστικά..
   Βγάλε τις παρωπίδες και δες την αλήθεια..
   Πάλι μόνος θα δουλεύεις εσύ και εγώ..
   Και αυτή την φορά εάν σου χαλάσει το ασθενοφόρο , θα περιμένεις μήνες ώσπου να φτιαχτεί.. μιας και η διοίκηση δεν έχει φροντίσει να βρει αντικαταστάτη στο συνεργείο, επειδή απλά δεν υπάρχει άλλος.
   Εδώ κολλάνε και τα «leasing» και το ξεπούλημα του συνεργείου…
   Ξέρω ξερώ κινδυνολόγο..
   Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό μια αριστερή κυβέρνηση όπως και δεν θα μας έφερνε και άλλο μνημόνιο..

   Κλείνω με το Εξής..
   Οποίον δεν τον εκφράζει η σύσταση του σωματείου.. μπορεί να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές και να διεκδικήσει μια θέση μέσα στο διοικητικό συμβούλιο..
   Εκτός αυτού καλό είναι να σηκώσει την κολάρα του από τον καναπέ και να έρθει να ενημερώσει την γενική συνέλευση για τις αντιρρήσεις του..
   Το Δ.Σ. είναι εκτελεστικό όργανο της γενικής συνέλευσης.. δηλαδή δικό σου..
   Εάν εσύ δεν συμμετέχεις και δεν προτείνεις λύσεις και διεκδικήσεις.. μην περιμένεις να υλοποιηθούν επειδή απλά τα ονειρεύτηκες χτες βράδυ..

   Χουλιάρας Βασίλης.
   Διάσωσης πλήρωμα ασθενοφόρου
   Μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

   Διαγραφή
 2. Η δουλεια των σωματειων ειναι να διεκδικουν καλυτερες συνθηκες εργασιας για το προσωπικο και καλυτερες παρεχομενες υπηρεσιες προς τους πολιτες. Αυτο βεβαια δεν ειναι εφικτο απο τη στιγμη που οι συνθεσεις τους εχουν ΠΑΝΤΑ πολιτικο χρωμα (πρασινο, κοκκινο, μπλε, ροζ κ.λ.π) γι αυτο και τις περισσοτερες αν οχι ολες τις φορες γινονται υποχειρια αυτων που τα στηριζουν κομματικα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ κ.λ.π). Αυτο που δεν καταλαβαινουν αυτοι που ασχολουνται ειναι οτι οι ιδιοι εχουν περασει στους υπαλληλους αυτες τις αρχες κανοντας τους να ψηφιζουν συμφωνα με το προσωπικο του συμφερον ο καθενας. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ Ε.Κ.Α.Β ΣΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΑΣ Η ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ . ΕΛΕΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews