ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/6/16

Κεγκέρογλου : Δυνατότητα διακομιδής ασθενών από το ΕΚΑΒ, στις ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων και κλινικών της χώρας


Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας

Με ερώτηση του προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά τη δυνατότητα διακομιδής ασθενών από το ΕΚΑΒ στις μονάδες εντατικής θεραπείας  όλων των νοσοκομείων και κλινικών της χώρας

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των εντατικών μονάδων των Νοσοκομείων της χώρας και ειδικότερα των Αθηνών.
Καθημερινά, διαπιστώνεται το απόλυτο χάος και οι μόνοι που υποφέρουν είναι οι ίδιοι ασθενείς και οι οικείοι τους παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Την τραγική αυτή κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ αρνείται την διακομιδή ασθενών από περιφερειακά νοσοκομεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας κλινικών των Αθηνών, επειδή όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ, οι διακομιδές αυτές γίνονται μόνο σε δημόσια νοσοκομεία.
Τραγικό παράδειγμα, συμπολίτισσα μας, από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία έπρεπε να κάνει άμεσα εμβολισμό σε νοσοκομείο των Αθηνών (ραγέν ανεύρισμα εγκεφάλου) και το ΕΚΑΒ αρνήθηκε την μεταφορά της στην Αθήνα, γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι κενό σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε δημόσιο νοσοκομείο,  την στιγμή που οι οικείοι της, εξέφρασαν την βούληση τους, να εισαχθεί και να λάβει χώρα άμεσα ο εμβολισμός, ιδίαις δαπάναις, σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, για να σωθεί η ίδια.
Επειδή η πολιτεία οφείλει με κάθε τρόπο να προασπίζει την  δημόσια υγεία των πολιτών (πολλά παραδείγματα που το πρωθυπουργικό αεροπλάνο μεταφέρει ασθενείς στο εξωτερικό σε εξειδικευμένες ιδιωτικές κλινικές)
 
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου, το ΕΚΑΒ να κάνει διακομιδές ασθενών σε εντατικές μονάδες ιδιωτικών κλινικών, όταν αυτό επιβάλλεται για να σωθεί η ζωή τους, όπως στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κρεβάτι στις ΜΕΘ των δημοσίων νοσοκομείων;

Δημοσιεύτηκε 31/5/2016

Πηγή: cretalive.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Δηλαδη το Ε.Κ.Α.Β να εξυπηρετει τα ιδιωτικα κεντρα. ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ <> ΑΝΔΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αφού είχαν τα χρήματα οι συγγενείς γιατί δεν πήραν ιδιωτικό ασθενοφόρο -κινητη μονάδα με αναισθησιολογο μέσα, από το ίδιο το ιδιωτικό θεραπευτήριο που ηθέλαν να γίνει ή επέμβαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews