ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/6/16

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στον Ναύσταθμο Κρήτης-Συμμετοχή και του ΕΚΑΒ


Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στον Ναύσταθμο Κρήτης (φωτογραφίες)
haniotika-nea.gr

Η “άσκηση μείζονος ατυχήματος” που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της περιοχής του Ναυτκού Οχυρού Σούδας του Ναυστάθμου Κρήτης , και διήρκεσε πάνω από 3 μίση ώρες, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο στο επιχειρησιακό κομμάτι, όσο και στη άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, που συμμετείχαν στο συντονισμό της άσκησης.
Το σενάριο ξεκινούσε όταν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, στη περιοχή των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Οχυρού Σούδας,αρχικά εκδηλώθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά στην οποία επενέβησαν για την κατάσβεση της δυνάμεις του Ναυστάθμου. Λόγω των ισχυρών ανέμων οι φωτιά εξαπλώθηκε και τότε ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλων φορέων. Επίσης απειλήθηκαν εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και πυρομαχικών. Η άσκηση περιελάμβανε επίσης εκκένωση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής, καθώς και οικιών που βρίσκονται κοντά στη περίφραξη του Οχυρού.Εκτός από τη φωτιά αντιμετωπίστηκε και ένα συμβάν διαρροής και περισυλλογής πετρελαιοειδών καταλοίπων από τη θάλασα, που σ΄ αυτό συμμετείχαν δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. ΕΚΑΒ και διασώστες παρελάμβαναν τραυματίες από το χώρο της φωτιάς και τους μετέφεραν αρχικά, σε ένα πλήρες υπαίθριο ιατρείο που είχε στηθεί για την παροχή πρώτης βοήθειας, ενώ στη συνέχεια με ασθενοφόρα τους μετέφεραν στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Στο περιθώριο της άσκησης μιλώντας στους δημοσιογράφους ο διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Χατζάκης τόνισε ότι « άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ έδειξε το μεγάλο βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων», ενώ υπογράμμισε ότι « οι ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης , βασίζονται πάντοτε σε ρεαλιστικά σενάρια. Στις ασκήσεις αυτές αξιολογείται το σύνολο του προσωπικού του Ναυστάθμου Κρήτης. Σημαντικό επίσης στοιχείο στις ασκήσεις αυτές, είναι το γεγονός ότι οι φορείς που συμμετέχουν, όπως π.χ. ΕΚΑΒ, Π.Υ. Χανίων, Εθελοντές Διασώστες κ.α. γνωρίζουν καλύτερα την ευρύτερη περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης, η οποία καλύπτει ένα εύρος περίφραξης 80 χιλιομέτρων. Άρα αν οι φορείς αυτοί κληθούν να αντιμετωπίσουμε ένα πραγματικό συμβάν- πράγμα που απευχόμαστε όλοι μας- θα γνωρίζουν επακριβώς τις θέσεις, τα σημεία, όλη την περιοχή γενικότερα, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και αποτελεσματικά».
Στη άσκηση έλαβαν μέρος εκτός από το προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης, δυνάμεις από την 115 Π.Μ. και το Π.Β.Κ., το Λιμενικό Σώμα, της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, Δυνάμεις της Αμερικάνικης Ναυτικής Ευκολίας που εδρεύει στη Σούδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα, Χανίων, Εθελοντές, Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ και το συντονιστικό όργανο του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Γράφει ο Μανώλης Μαρκαντωνάκης

Δημοσιεύτηκε 14/6/2016

Πηγή: haniotika-nea.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews