ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/6/16

Χωρίς ασθενοφόρο «μονάδα» το ΕΚΑΒ Πάρου


Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η επιστολή του Έπαρχου Πάρου Κων/νου Ν. Μπιζά

Σας γνωρίζω ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον συντονιστή του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες κ. Αντώνη Πατσιαβούρα, μου επιβεβαίωσε προφορικά την πληροφόρηση που είχα τις προηγούμενες ημέρες ότι θα μετακινηθεί το ασθενοφόρο «μονάδα» από την Πάρο για να καλύψει άλλες ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά και κυρίως στην Μυτιλήνη λόγω προσφυγικού ζητήματος.

Δεν αμφισβητώ τις πραγματικές ανάγκες αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζει το ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα.
Την ίδια στιγμή όμως αν υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση για το νησί της Πάρου, θ’ αφήσετε το ΕΚΑΒ Πάρου χωρίς το ασθενοφόρο « μονάδα » που είναι απαραίτητο στο τουριστικό νησί της Πάρου με 15.000 μόνιμους κατοίκους, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και δυστυχώς εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα.

Με αφορμή το παραπάνω θέμα θα επιθυμούσα να σας υπενθυμίσω τις κενές βάρδιες του ΕΚΑΒ Πάρου που ανέρχονται σε 26-28 κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα στο οδικό δίκτυο της Πάρου ή να υπάρχει ανάγκη άμεσης μεταφοράς ασθενών στο Κ.Υ. Πάρου χωρίς να είναι διαθέσιμη βάρδια του ΕΚΑΒ, με συνέπεια να μεταφέρονται οι ασθενείς και οι τραυματίες πολλές φορές με ιδιωτικά ή αγροτικά αυτοκίνητα συμπολιτών μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική επιβάρυνση των ασθενών.

Ζητάμε ως νησιώτες και κάτοικοι της Πάρου , την άμεση στελέχωση του τοπικού ΕΚΑΒ με τον αναγκαίο αριθμό οδηγών-διασωστών ώστε να αισθανόμαστε την σιγουριά ότι όποτε χρειαστεί θα υπάρχει μια ασφαλής και αξιοπρεπής μεταφορά στο Κ.Υ. Πάρου.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Πάρου
Κων/νος Ν. ΜπιζάςΠηγή: parianostypos.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews