ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/6/16

Νέα απαξίωση του ΕΚΑΒ Βόλου - Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο μένει η Μαγνησία


Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το Υπουργείο Υγείας βάζει λουκέτο και μεταφέρεται στην Λάρισα

Το 1986 δέχτηκε την πρώτη τηλεφωνική κλήση για παροχή άμεσης βοήθειας και διακομιδή περιστατικού στο νοσοκομείο, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο, το πρώτο που λειτούργησε σε επίπεδο Θεσσαλίας. Από εκείνη την χρονική στιγμή και έπειτα λειτουργεί χωρίς προβλήματα και εξυπηρετεί τις ανάγκες της Μαγνησίας, ενός νομού με ποικίλες ιδιαιτερότητες και πληθυσμό που αγγίζει τους 200.000 κατοίκους.

Τα τελευταία 24ωρα οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου όταν και πληροφορήθηκαν την πρόθεση της κεντρικής διοίκησης του ΕΚΑΒ να μεταφέρει το τηλεφωνικό κέντρο του Βόλου στη Λάρισα. 
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους που αντιδρούν έντονα σ αυτή την εξέλιξη, αναφέρουν πως μ αυτό τον τρόπο ολόκληρη η Μαγνησία με πληθυσμό 200.000 κατοίκων θα εξυπηρετείται τηλεφωνικά από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα που εξυπηρετεί περίπου 500.000 κατοίκους καθώς εκτός από τη Λάρισα, καλύπτει και τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.Οι εργαζόμενοι ήδη συντονίζουν τις αντιδράσεις τους και προγραμματίζουν για το Σάββατο ραντεβού με τους βουλευτές Μαγνησίας, για να τους θέσουν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, ενώ κλήθηκαν και συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Την περασμένη Παρασκευή το ΕΚΑΒ Βόλου επισκέφθηκε ο νέος πρόεδρος Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, που, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι το τηλεφωνικό κέντρο θα μεταφερθεί στη Λάρισα και η συνεννόηση μεταξύ των πληρωμάτων της υπηρεσίας θα γίνεται μέσω του δορυφορικού συστήματος Tetra. 
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αντέδρασαν άμεσα και ο πρόεδρος του απάντησε ότι βούληση του υπουργείου Υγείας είναι σε κάθε Περιφέρεια της χώρας να λειτουργεί ένα τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο ούτε κουβέντα , για τις σημαντικές ελλείψεις που καταγράφονται στο προσωπικό αλλά και για την ανάγκη αντικατάστασης του στόλου των ασθενοφόρων που απο το 2004 έχουν καταγράψει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Βόλου απάντησε ότι Μαγνησία είναι μια περιοχή που έχει ιδιαιτερότητες, το Πήλιο και τα νησιά και υπάρχουν σημεία που δεν είναι δυνατή η επικοινωνία ούτε με VHF. Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ζήτησε να εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ:

«Ανθυγιεινές» για το Νομό Μαγνησίας συνεχίζουν να είναι οι επιλογές της Κυβέρνησης, η οποία απερίσπαστη απ’ τους Μνημονιακούς της σχεδιασμούς, καταφέρνει απανωτά πλήγματα στον οικονομικό, εργατικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής μας.
Τη «σκυτάλη» πήρε, αυτή τη φορά, το Υπουργείο Υγείας, κρίνοντας προφανώς ότι, μετά την γενική υποβάθμιση του ΕΟΠΠΥ στην περιοχή μας (αποστελέχωση Ιατρείων του ΙΚΑ, τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο – Κέντρα Υγείας), ήρθε η ώρα να προχωρήσει και στις ειδικές «λεπτομέρειες» απαξίωσης της ανθρώπινης υγείας, μεταφέροντας στη Λάρισα το έως τώρα λειτουργούν στο Βόλο Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ!
Δεν γνωρίζουμε με ποια ακριβώς «φιλοσοφία» αυτή η Κυβέρνηση λογιστικοποιεί και καταμερίζει τα κόστη και τις δαπάνες της, εφόσον, όμως, για να πετύχει -ως ισχυρίζεται- την ορθολογιστική μείωσή τους, αδίστακτα απαξιώνει τον άνθρωπο, μεγεθύνοντας την ταλαιπωρία του και καλλιεργώντας την ανασφάλειά του, τότε αυτή η πολιτική επιεικώς αποδεικνύεται ελλειμματική, αν όχι και επικίνδυνη!

Οι Κυβερνητικοί Βουλευτές θα το «καταπιούν» (και) αυτό;

Πηγή: thessaliatv.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews