ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/6/16

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κυκλάδων καλύπτει τις κενές βάρδιες του ΕΚΑΒ στην Πάρο!

Το ασθενοφόρο της Ε.Ο.Δ. σε διακομιδή περιστατικού, το οποίο όπως φαίνεται στην φωτογραφία (2015), δεν έχει πινακίδα!

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η Ε.Ο.Δ. πρωτοστατεί στο αλληλέγγυο έργο ανθρωπιάς για ακόμη μια φορά…

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κυκλάδων καλύπτει τις κενές βάρδιες του ΕΚΑΒ στην Πάρο!

Για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας σε 24ωρη βάση από τον κάθε Τομέα ΕΚΑΒ είναι απαραίτητο να υπάρχουν τουλάχιστον 2 διαθέσιμα ασθενοφόρα οχήματα και 11 διασώστες.

Ο κακός σχεδιασμός εκ μέρους των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών των σχετικών υπουργείων (αρμόδια για τις προσλήψεις προσωπικού) και όχι του ΕΚΑΒ, το οποίο μέχρι σήμερα είχε ως δεδομένο ότι ο κάθε Τομέας ΕΚΑΒ πρέπει να στελεχώνεται τουλάχιστον με 11 διασώστες-υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, είναι η αιτία που στο νησί της Πάρου ο συνολικός αριθμός των διασωστών δεν επαρκεί για συνεχή 24ωρη κάλυψη των πολιτών.

Το κενό του ΕΚΑΒ στην Πάρο (20-25 περίπου κενές βάρδιες το μήνα) καλύπτεται από τους εθελοντές πολίτες της Ελληνικής Ομάδα Διάσωσης Κυκλάδων.

Το καλοκαίρι του 2015 η στατιστική-δηλαδή τα περιστατικά που διακομίσθηκαν από την ΕΟΔ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι σοκαριστικά!  «Αποτελούν γροθιά στο στομάχι και αποτυπώνουν δραματικά σε όλους τους τόνους την αγωνία και την τραγική εγκατάλειψη που βιώνουν οι νησιώτες εξαιτίας όχι μόνο της έλλειψης υποδομών δημόσιας υγείας αλλά και της υπολειτουργίας των ήδη υπαρχόντων δομών για την αντιμετώπιση περιστατικών άμεσης ανάγκης».
Δείτε εδώ


Φαίνεται ότι και φέτος, καλοκαίρι του 2016, οι πολίτες και οι τουρίστες στην Πάρο θα είναι και πάλι στο ίδιο έργο θεατές!!

Παρά όμως το υψηλό αίσθημα ευθύνης εκ μέρους των εθελοντών, δεν νοείται να έχει αφεθεί η προνοσοκομειακή φροντίδα 100.000 και πλέον πολιτών σε ένα ολόκληρο νησί το οποίο είναι και από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας, στο φιλότιμο εθελοντών!


Πάρος: Η Ε.Ο.Δ. πρωτοστατεί στο αλληλέγγυο έργο ανθρωπιάς για ακόμη μια φορά…

Ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για την παραμονή του ασθενοφόρου «μονάδα» στην Πάρο μετά την επεισοδιακή προσωρινή ακινητοποίησή του στο νησί, η Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων συνεχίζει να προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες διακομιδής ασθενών, παρά τις όποιες αντίξοες και ελλιπείς από υγειονομικής άποψης συνθήκες που επικρατούν στο νησί.

Καθώς το ασθενοφόρο «μονάδα» έχει γίνει πλέον μήλον της έριδος και το έτερο μη επαρκώς εξοπλισμένο, υποστελεχωμένο και με κενές βάρδιες επί της ουσίας υπολειτουργεί, η E.O.Δ. Κυκλάδων πρωτοστατεί αγόγγυστα, με συνέπεια, ανθρωπισμό και κοινωνική αλληλεγγύη στην κάλυψη των αναγκών επείγουσας διακομιδής στην Πάρο εν μέσω της τουριστικής σεζόν όπου τα περιστατικά ατυχημάτων είναι ομολογουμένως αυξημένα.

Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου 17 – 6 – 2016, μετά από τηλεφωνική κλήση της υπεύθυνης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Νάουσα, ότι υπάρχει περιστατικό τραυματισμού σε ιστιοπλοικό σκάφος και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Κέντρο Υγείας Πάρου, τα μέλη της Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων για μια ακόμη φορά ανάμεσα σε τόσες άλλες, πραγματοποίησαν τη διακομιδή του τραυματία στο Κέντρο Υγείας και αργότερα τη μεταφορά του σε διαγνωστικό κέντρο της Παροικίας για ακτινοδιαγνωστική εξέταση.

Το έργο της Ε.Ο.Δ, εξαιρετικά αναγκαίο στην Πάρο για όλες φυσικά τις περιόδους του χρόνου, ειδικότερα το καλοκαίρι όπου το νησί κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες καθίσταται κυριολεκτικά πολύτιμο.

Όταν η ζωή τίθεται σε κίνδυνο, η Ε.Ο.Δ. πάντα με συνέπεια και αίσθημα υψηλής ευθύνης ανταποκρίνεται άριστα σε περιπτώσεις διακομιδών σε ολόκληρο το νησί. Σε μια εποχή που η δημόσια – δωρεάν περίθαλψη και το ΕΚΑΒ υπολειτουργούν, η Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων, δίνει κάθε φορά τον καλύτερό της εαυτό στη διάσωση του συνανθρώπου και το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο αλληλεγγύης που επιτελεί, αποτελεί όαση ασφάλειας στο κατά τα άλλα επισφαλές αίσθημα κατοίκων και επισκεπτών όσον αφορά στα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Δημοσιεύτηκε 20/6/2016

Πηγή: parianostypos.grΕΟΔ Κυκλάδων: Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους…

Με μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση -που αργότερα έγινε θυμός και αγανάκτηση- πληροφορήθηκα ότι κυκλοφορεί η φήμη πως μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Κυκλάδων δηλώνουν ότι έσπευσαν σε περιστατικά στα οποία δεν πήγαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, παρ' ότι είχαν βάρδια.

Η φήμη είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ.
Κι επειδή πολλά και διάφορα και πολλές φορές άσχετα με την πραγματικότητα ακούγονται σ' αυτό το νησί, νοιώθω έντονα την ανάγκη να δηλώσω ότι ουδέποτε διαδόθηκαν από μας τέτοια ψεύδη.
Γνωρίζω, από προσωπική εμπειρία, ότι διασώστες του ΕΚΑΒ Πάρου έχουν σπεύσει σε περιστατικά ΕΚΤΟΣ βάρδιας τους κι όχι μόνο μια φορά.
Τα μέλη του Παραρτήματος της ΕΟΔ Κυκλάδων δεν έχουμε κανένα λόγο και καμία πρόθεση να δημιουργήσουμε αντιπαλότητα με το προσωπικό του ΕΚΑΒ.
Δε θεωρούμε εαυτούς ανώτερους κανενός επαγγελματία διασώστη.
Είμαστε εθελοντές και προσφέρουμε βοήθεια όταν μας ζητηθεί.

Κι επειδή κατά καιρούς έχουν τεθεί και συνδικαλιστικά θέματα, κατανοώ, ως ένα σημείο, τις απόψεις αλλά, από την άλλη, τόσα χρόνια δεν βλέπουμε κανένα ενδιαφέρον από το κράτος να λύσει το πρόβλημα της κάλυψης των θέσεων των διασωστών στο ΕΚΑΒ Πάρου, ώστε να μην υπάρχουν κενές βάρδιες και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων κανένα κέρδος δεν έχουμε από τις διακομιδές, πέραν του ηθικού - βοηθάμε, όπου δεν υπάρχει άλλη λύση.
Δεν τίθεται, σε καμία περίπτωση, θέμα αντικρουόμενων συμφερόντων.

Επιθυμούμε συνεργασία κι όχι παρεξηγήσεις κι θέλω να πιστεύω ότι αυτό το γνωρίζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και δεν έχουν λόγους να μας αντιμετωπίζουν ως "αντιπάλους".
Ας μην επιτρέψουμε σε κάποιους, που για δικούς τους λόγους(;;;) επιδιώκουν να δημιουργούν προβλήματα στη σχέση διασωστών του ΕΚΑΒ Πάρου και εθελοντών της ΕΟΔ Κυκλάδων, να κερδίσουν.

Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και σ’ αυτό συμφωνούμε και οι επαγγελματίες και οι εθελοντές.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΟΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δημοσιεύτηκε 20/6/2016

Πηγή: parianostypos.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews