ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/6/16

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Επιστολή-πρόσκληση στους Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων


Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 09-06-2016
Αρ. πρωτ. 586
                                                                                    
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ:  Ενημέρωση για τα σημαντικά προβλήματα του ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ αποτελεί τον μοναδικό  δημόσιο φορέα της επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα και σκοπός του είναι ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ στους πολίτες και η διακομιδή των πολιτών  σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών μετά από συνεδρίαση του για την πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Οργανισμός, αποφάσισε να  σας ενημερώσει ως αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων  και να σας προσκαλέσει στους χώρους του ΕΚΑΒ, στην Κεντρική Υπηρεσία Αθηνών ώστε να δείτε από κοντά μεγάλο μέρος των προβλημάτων μας.
Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ από την έλλειψη ασθενοφόρων που κλείνονται συνεχώς λόγω βλαβών και τα στερούνται καθημερινά οι πολίτες ,που κινδυνεύει η υγεία τους.
Από τα 130 ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ Αθηνών, περίπου το 50% των «μάχιμων» οχημάτων βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω σοβαρών βλαβών, αλλά και  ασθενοφόρα με απλές βλάβες, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, δεν επισκευάζονται έγκαιρα. Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και σήμερα στην Αττική είναι κλειστοί 20 τομείς ασθενοφόρων   (ο αριθμός αυτός μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τις βλάβες που θα προκύψουν), που συνεπάγεται ότι το βάρος της διακομιδής ασθενών έχει επιβαρύνει τα λίγα ασθενοφόρα που κυκλοφορούν  με επιπλέον καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ ακόμα και σε επείγοντα περιστατικά. Επίσης, λόγω αυτής της κατάστασης, διασώστες του ΕΚΑΒ δέχονται συχνά επιθέσεις λεκτικής βίας αλλά και αρκετές φορές σωματική βία από αγανακτισμένους πολίτες ή συγγενείς ασθενών, που για την καθυστέρηση ενός ασθενοφόρου εικάζουν ότι ευθύνεται το πλήρωμα του ασθενοφόρου, μη γνωρίζοντας την τραγική κατάσταση του ΕΚΑΒ τόσο από την έλλειψη οχημάτων όσο και από τον όγκο της δουλειάς που ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες περιστατικά καθημερινά.
Η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα αυτό, αλλά το μόνο που γίνεται αυτό το διάστημα είναι μετακινήσεις στο ΕΚΑΒ για την «τακτοποίηση ημετέρων» και δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Εκτός των παραπάνω που αναφέραμε :
1) Ζητάμε επαρκή χρηματοδότηση για τις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες του ΕΚΑΒ.
2) Πλήρης καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό και των λειτουργικών ασθενοφόρων οχημάτων Πανελλαδικά ώστε να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα οχήματα για να υπάρξει πλήρης προνοσοκομειακή βοήθεια για τους πολίτες σε όλη την Επικράτεια.
3) Δημόσιο φορέα Αεροδιακομιδών και Διακομιδών με πλωτά μέσα, υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, με πιστοποιημένα για διακομιδές ασθενών πτητικά  και ακτοπλοϊκά μέσα.
4) Διασφάλιση Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
5) Άμεση απόσυρση της τροπολογίας που επιτρέπει σε μη πιστοποιημένους διασώστες να οδηγούν και να διακομίζουν ασθενείς με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
6) Συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των διασωστών του ΕΚΑΒ και ένταξη της ειδικότητας από επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ανώτερη κατηγορία.
7) Επέκταση της ψηφιακής επικοινωνίας (Τetra) σε όλα τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ.
8) Προεδρικό Διάταγμα μεταθέσεων για να δοθεί λύση αξιοκρατική και διαφανής στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός αλλά και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που το βιώνουν.
9) Ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ, όπως και οι αντίστοιχες ειδικότητες στον  Ιδιωτικό Τομέα.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τόσο από την δύσκολη, απαιτητική και συνεχώς αυξανόμενη εργασία τους, όσο και από την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν χωρίς τα απαραίτητα εφόδια να προσπαθούν να βοηθήσουν τους πολίτες που θα τους χρειαστούν στην δύσκολη στιγμή που θα επιδεινωθεί η υγεία τους.

Πιστεύουμε να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας,

Τηλ.επικοινωνίας 2132143417

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος  Μπαρκονίκος ΧρήστοςΓια το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews