ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/6/16

Απέσυραν την τροπολογία για την αποκατάσταση των ΔΕ με εμπειρία


Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η τροπολογία που θα αποκαθιστούσε την αδικία με τους υπαλλήλους ΔΕ με εμπειρία, που με το νέο μισθολόγιο εντάχθηκαν στους ΥΕ η οποία αφορά και πολλούς υπαλλήλους του ΕΚΑΒ (πρώην οδηγούς νοσοκομείων) απεσύρθη.
Η αποκατάσταση της αδικίας αποτελούσε και αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ (Κατάταξη μερίδας υπαλλήλων με το Νέο Μισθολόγιο-από ΔΕ σε ΥΕ)

Απέσυραν την τροπολογία για την αποκατάσταση των ΔΕ με εμπειρία - Σχόλιο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
ergasianet.gr

Σε συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του ΥΠΕΣ με συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δήλωνε σε όλους τους τόνους πως θα αποκαθιστούσε με τροπολογία την αδικία με τους υπαλλήλους ΔΕ με εμπειρία, που με το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο εντάχθηκαν στους ΥΕ (σ.σ.: αφορά και άλλες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων, όπως, για παράδειγμα, σιδηροδρομικούς). Το έκανε. Όμως, όπως μπορεί να ενημερωθεί κανείς από το σάιτ της Βουλής, και όχι από επίσημα χείλη, η τροπολογία αυτή... απεσύρθη.

Και ευλόγως μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί: τράβηξαν το αυτί οι δανειστές στους κυβερνώντες, με αποτέλεσμα να την αποσύρουν, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν σε μια σειρά άλλων υποσχέσεών τους; Με δεδομένο, δε, το εργασιακό «Ελ Ντοράντο» που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές από Σεπτέμβριο, αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να θεωρηθεί και βέβαιον.

Μοναδική διέξοδος για τον κόσμο της εργασίας, για το λαό, είναι η συγκρότηση ενός ευρύτερου εργατικού και κοινωνικού μετώπου, με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια κοινωνικά στρώματα, με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και όλων όσοι τα εφαρμόζουν και τα υπηρετούν πιστά, με στόχο την επαναφορά των ΣΣΕ και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα προ μνημονίου επίπεδα, με στόχο τη διάσωση του λαού και των εργαζομένων και όχι του ευρώ και του κεφαλαίου.

Οι ηγεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων που συναντιούνται και διαβουλεύονται με τους «θεσμούς» ή με τους εκπροσώπους των «θεσμών», όπως είναι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχουν επιβάλει οι δανειστές, καμία υπηρεσία δεν προσφέρουν στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, αντίθετα δίνουν άλλοθι στις επιβολές των εκβιαστών του λαού μας και νομιμοποιούν την ύπαρξη τους, δίνουν άλλοθι στους δανειστές, την κυβέρνηση να καταργήσουν και τα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και να βάλουν χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο.

ΕΔΩ η τροπολογία που αποσύρθηκε.

Δείτε εδώ το σχόλιο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε 27/6/2016

Πηγή: ergasianet.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews