ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/6/16

Καταστροφικές «λεπτομέρειες»


Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Ηλίας Κουτσώνιας ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Κάποιες φορές, μικρές «λεπτομέρειες» μπορούν να αποπροσανατολίσουν καταστάσεις, να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα και ενώ προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα,.... εάν δεν δώσουμε την απαιτουμένη προσοχή στις λεπτομέρειες αυτές,... τελικά να αποτυγχάνουμε να τα λύσουμε, η ακόμα περισσότερο, να δημιουργούμε και αλλά επιπρόσθετα προβλήματα.

Θα περιγράψω ένα «φαινόμενο», το οποίο συμβαίνει στην δική μας Υπηρεσία, πολλά χρόνια τώρα, και διαιωνίζεται.... Συμβαίνει σε πολλές περιοχές, αλλά θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα, χωρίς να το κατονομάσω για να μην επικεντρωθεί η προσοχή σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή.... Το παράδειγμα όμως που θα χρησιμοποιήσω είναι αληθινό.

Σε έναν νομό της Ελλάδας,... ας τον ονομάσουμε νομός Α', ... το Ε.Κ.Α.Β. διαθέτει, ας πούμε, 12 υπαλλήλους, όλοι Διασώστες, και έτσι, -κουτσά-στραβά- καταφέρνει να έχει ένα, υποτυπώδες, ασθενοφόρο, σχεδόν σε κάθε βάρδια..... Ο νομός αυτός,.... ο νομός Α.... είναι αραιοκατοικημένος,... ορεινός στην έκταση του, με λίγα περιστατικά στατιστικά.. οπότε,  θεωρείται από την Διοίκηση ότι, ..τηρουμένων των αναλογιών,.. ένα ασθενοφόρο είναι αρκετό, προς το παρών στο νομό αυτόν, Αν στο μέλλον γίνουν επιπλέον προσλήψεις,...βλέπουμε.

Όμως, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια..... Ότι για να μπορεί η Διεύθυνση, όπου ανήκει ο νομός αυτός, να έχει 12 Διασώστες, πρέπει να στείλει 4 Διασώστες από τον διπλανό νομό,.. ας τον ονομάσουμε νομό Β.... και επειδή επιβαρύνεται ο νομός Β, και έρχεται ίσα- ίσα με τα δικά του ασθενοφόρα, εξαναγκάζεται να στείλει άλλον έναν Διασώστη, από έναν ακόμα πιο μακρινό νομό,... ας τον ονομάσουμε νομό Γ,... ουσιαστικά εξαναγκάζοντας τον Διασώστη αυτόν,.... και όλα αυτά, διότι στον νομό Α, διαμένουν μόνο 7 Διασώστες.

Διαφεύγοντας λοιπόν αυτή η μικρή «λεπτομέρεια», συμβαίνει το εξής:
Η Διοίκηση πιστεύει ότι, αναλογικά με άλλους νομούς, προς το παρών, είναι με τον νομό αυτόν, εντάξει....... και στρέφει την προσοχή της στο νομό Β, όπου παρατηρεί ότι το προσωπικό είναι τσίμα-τσίμα, αποφασίζει να ενισχύσει τον νομό Β στις επόμενες προσλήψεις, ενδεχομένως, και από μακρινότερες περιοχές, αφήνοντας αυτούς τους ... «δύσμοιρους» 4 Διασώστες στο νομό Α, να περιμένουν να έρθει η στιγμή που θα επιστρέψουν, κάποτε, να εργαστούν κοντά στη περιοχή όπου διαμένουν.
Όλα αυτά, διότι δεν εξήφθη υπ' όψιν αυτή η μικρή λεπτομέρεια..... Ότι δηλαδή, το πρόβλημα το είχε ο νομός Α, ..και όχι ο νομός Β….. και ο νομός Β, ενισχύεται από άλλους ... «δύσμοιρους» από άλλες περιοχές,..... και ταυτόχρονα οι 4 δύσμοιροι του νομού Α, ακόμα περιμένουν.....

Γράφει ο Ηλίας Κουτσώνιας
ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΣΑΦΗΣ .....
    ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!!
    ##ΦΕΥΓΕΤΕ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews