ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/6/16

Νέα ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ για την μεταφορά του Τηλεφωνικού Κέντρου από τον Βόλο στην Λάρισα


Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις  κατά της διοίκησης του ΕΚΑΒ για την απόφαση μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου ΕΚΑΒ από το Βόλο στη Λάρισα.

Μετά την στήριξη στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Βόλου από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τις ερωτήσεις από τους Βουλευτές Μαγνησίας Παν. Ηλιόπουλο και Χρήστο Μπουκώρο, κατατέθηκε νέα ερώτηση στην Βουλή από τους Βουλευτές του ΚΚΕ Κωνσταντίνο Στεργίου και Γεώργιο Λαμπρούλη.


KKE: Να μη κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία
pagasitikosnews.com

Να μη κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς το υπουργείο υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας και οι φορείς του νομού ύστερα από τη δημοσιοποίηση Υπουργικής Απόφασης για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου της υπηρεσίας από το Βόλο στη Λάρισα.
Αίτημα όλων των κατοίκων της Μαγνησίας είναι να ανακληθεί άμεσα η «ανεξήγητη» κατά τα άλλα Υ.Α. που υποβαθμίζει παραπέρα το ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας στο νομό.

Αντί να βελτιωθούν οι υποδομές λειτουργίας του ΕΚΑΒ στο Νομό Μαγνησίας (έλλειψη προσωπικού, οχημάτων, καυσίμων, κ.ά.) που αποτελούν σημαντικό κρίκο στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας) – που κι αυτές λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις και στηρίζονται στο φιλότιμο των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού – η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της υγείας συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τις δομές, κλείνοντας ουσιαστικά το τηλεφωνικό κέντρο στο νομό.

Στην Υ.Α. δεν εκτιμήθηκαν οι ιδιαιτερότητες του Νομού Μαγνησίας, η μεγάλη γεωγραφική έκταση, οι μεγάλες αποστάσεις και το ανάγλυφο του εδάφους (περιοχή του Πηλίου), οι ανάγκες στις νησιωτικές περιοχές των Βορείων Σποράδων και το γεγονός ότι τους θερινούς μήνες σχεδόν διπλασιάζεται ο πληθυσμός και οι ανάγκες. Η κυβέρνηση, στα πλαίσια των περικοπών, με λογιστικούς υπολογισμούς που δεν παίρνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, κλείνει το τηλεφωνικό κέντρο των διασωστών του ΕΚΑΒ με ενδεχόμενες τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους».

Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν τι μέτρα θα πάρει άμεσα ο υπουργός ώστε να ανακληθεί η Υ.Α. για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου στη Λάρισα και γενικότερα τι θα κάνει για τη στελέχωση και την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, την αύξηση των λειτουργικών δαπανών και την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου των αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας.
Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews