ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/6/16

Πότε θα σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ Καβάλας; Δελτίο Τύπου-Καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ της Καβάλας το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του 6ου ΕΚΑΒ καταγγέλλει τους τοπικούς φορείς (Δήμοι- Περιφέρεια-Βουλευτές) για αδράνεια όσον αφορά την λειτουργία του, αναφέροντας επί λέξη…

“Πότε επιτέλους, οι φορείς αυτού του νομού (Δήμοι- Περιφέρεια-Βουλευτές), θα μας ακούσουν και θα ενεργοποιηθούν, για το συμφέρον των πολιτών;

Δυστυχώς ο κατήφορος συνεχίζεται.

Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας, δίνουμε πραγματικά τιτάνιο αγώνα, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όποιο συμπολίτη μας, έχει ανάγκη.

Δυστυχώς όμως ο αγώνας είναι άνισος.

Σε προηγούμενα δελτία τύπου, είχαμε αναλυτικά αναφερθεί παρά πολλές φορές στην τεράστια έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το παράρτημα μας,  κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα πολλά αιτήματα, των κατά καιρούς διευθυντών μας, προς την κεντρική υπηρεσία  για άμεση ενίσχυση μας. Δυστυχώς όμως, η κεντρική υπηρεσία και ο σημερινός πρόεδρος κωφεύουν. Αντί να ενισχύσουν το παράρτημα το αποδυναμώνουν, με αποτέλεσμα να είναι οριακή η επιχειρησιακή του λειτουργιά .

Και ενώ από τη μια ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Καρακατσιανόπουλος αναίτια, προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες, εδώ και εννέα μήνες δεν υπογράφει την μετάθεση δυο διασωστών από το τομέα Δράμας στο παράρτημα Καβάλας, από την άλλη, με μια πρωτοφανή και άνευ λογικής απόφαση, μετακινεί από 14-06-16 διασώστη που εργάζεται στο παράρτημα Καβάλας στο νησί της Θάσου, σε έναν νέο υπό σύσταση τομέα του ΕΚΑΒ στο νησί, ο οποίος για να λειτουργήσει χρειάζονται δώδεκα διασώστες.

Ποια είναι τελικά η σκοπιμότητα της μετακίνησης αυτής;

Πως είναι δυνατό να μετακινείται  ένας διασώστης από ένα προβληματικό τομέα, σε έναν άλλο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί μόνο στα χαρτιά;

Πως είναι δυνατόν, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ να μην υπογράφει τις ολοκληρωμένεςμεταθέσεις δυο συναδέλφων και κατ΄ επέκταση την ενίσχυση του παραρτήματός μας ,τη στιγμή που με περίσσια ευκολία υπογράφει την αποδυνάμωση του;

Ο νομός Καβάλας χρειάζεται ένα ΕΚΑΒ δυνατό, που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες των καιρών (μεταναστευτικό), αλλά και στις συνεχώς αυξανόμενες κλήσεις για βοήθεια των συμπολιτών μας. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση μας σε προσωπικό, μαθηματικά οδηγεί σε μείωση των ασθενοφόρων, που επιχειρούν καθημερινά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη, το νησί της Θάσου, χρειάζεται ένα ΕΚΑΒ που θα μπορεί να ανταποκρίνεται επάξια στις ανάγκες όλων των μονίμων κατοίκων του, αλλά και των  πολλών επισκεπτών του. Δεν χρειάζονται λύσεις προσωρινές, που σκοπό έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια κάποιων, θεωρώντας ότι ο στόχος για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο νησί της Θάσου επετεύχθη.

Το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ 6, καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για μεροληπτικές αποφάσεις, που υποβαθμίζουν το παράρτημά μας. Δηλώνουμε, ότι παρόλο την προκατειλημμένη συμπεριφορά του εναντίον μας, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που μας παρέχονται, ώστε να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή μας επάρκεια. 
Παράλληλα, δηλώνουμε απογοητευμένοι και από την στάση του σημερινού διευθυντή του παραρτήματος, κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη ο οποίος αν και από καιρό γνώριζε για την μετακίνηση αυτή, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την αποτρέψει.

Τέλος, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τα  ΜΜΕ, αλλά και τους απλούς πολίτες, να συστρατευτούν στην προσπάθεια μας αυτή, έτσι ώστε ποτέ να μη χρειαστεί να κινδυνεύσει κανείς συνάνθρωπος μας.”

πηγή: www.videotex.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  “Αιδώς εν τέλει”
  Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο Κάποιοι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας να σκέπτονται και να ενεργούν σαν μια μικρή συντεχνιακή ομάδα και να στρέφονται εναντίον συναδέρφων τους, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια εργάζονται με εφιαλτικές συνθήκες σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον.
  Ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου ανήκει στο παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας και έχει επίσημα ενεργοποιηθεί με απόφαση ΔΣ εδώ και πέντε μήνες. Όπως και οι ίδιοι ομολογούν χρειάζονται 11 ως 12 οδηγοί – διασώστες για την ομαλή λειτουργία του. Υπάρχουν μόνο τέσσερα άτομα τα τελευταία τρία χρόνια που εργάζονται σε απαράδεχτες συνθήκες και είναι πραγματικά ευτύχημα (και όχι μόνο) που δεν συνέβη μέχρι τώρα κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο.
  Χωρίς να επιδιώκω στείρες αντιπαραθέσεις θα ήθελα να επισημάνω επιγραμματικά στους εκπροσώπους του σωματείου:
  1. Ότι οι συνάδερφοί τους στη Θάσο εργάζονται σε απαράδεχτες συνθήκες και στα όρια των αντοχών τους. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να τους χορηγηθούν τα ρεπό και οι κανονικές άδειές τους τα δυο τελευταία χρόνια. Εργάζονται μόνοι τους (ένας - ένας) στις βάρδιες και εξυπηρετούν επείγοντα, διακομιδές, εξιτήρια του Νοσοκομείου και δευτερογενείς μεταφορές. Κάνουν καθήκοντα τραυματιοφορέα και φύλακα στο ΚΥ Πρίνου. ‘Όταν γίνεται διακομιδή ή εξυπηρέτηση εξιτηρίου δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης δεύτερου ασθενοφόρου, με ότι αυτό και αν συνεπάγεται.
  2. Ότι η Θάσος ανήκει στο Νομό Καβάλας, ότι ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν και στη Θάσο, ότι οι Θάσιοι και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του νησιού δικαιούνται επίσης υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας. Τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια Αν, Μακεδονίας Θράκης την επισκέπτονται και φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες (70-80% του συνόλου). Ότι το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών είναι ιδιαίτερα σημαντικό
  3. Ότι είναι ιδιαίτερα άδικοι με τους συναδέρφους τους αλλά και με τον Δ/ντη τους κ. Θ. Ζεκερίδη, γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο σθεναρά αντιτάχθηκε μέχρι τέλους στην αναγκαία μετακίνηση του οδηγού – διασώστη Στράτου Πετρόπουλου. Να σημειώσω εδώ ότι πριν την μετάταξή του στο ΕΚΑΒ ο κ. Πετρόπουλος είχε σε κάθε θερινή περίοδο μετακίνηση στο ΚΥ Πρίνου με πάγια εντολή του εκάστοτε Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας.
  4. Ότι νομότυπο πρόγραμμα 24ωρης κίνησης ασθενοφόρου με 4 άτομα είναι αδύνατο να γίνει και ότι είναι επίσης αδύνατο να μείνει η Θάσος χωρίς την δυνατότητα κίνησης ασθενοφόρου.
  Εν τέλει σας προκαλώ να πράξετε ένα από τα δύο παρακάτω:
  1. Να μας προτείνετε εγγράφως και ενυπόγραφα ένα πρόγραμμα 24ωρης κίνησης ασθενοφόρου που θα εξυπηρετείται από τέσσερα άτομα ή
  2. Να μας παραχωρήσετε τέσσερις οδηγούς πληρώματα από το παράρτημα Καβάλας και εμείς αντίστοιχα θα σας παραχωρήσουμε τους τέσσερις της Θάσου μαζί με τον κ. Πετρόπουλο, στην Καβάλα. Θα πρότεινα η ανταλλαγή (αμοιβαία μετακίνηση ) να ισχύσει για δύο μόνο μήνες.
  Είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στην πρόκληση γιατί πρόγραμμα 24ωρης κίνησης με τέσσερα άτομα είναι άθλος (ίσως ανόητος).

  Φιλικά
  O Δντης ΚΥΠ
  Αγγελόπουλος Θωμάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η απάντηση βλέπω να αργεί πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews