ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/16

Στον Υπουργό Υγείας το θέμα του ασθενοφόρου της Πάρου


Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Μετά τους ατυχείς χειρισμούς εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΑΒ, για το ποιο από τα τρία ασθενοφόρα οχήματα θα φύγει τελικά από την Πάρο και μετά από τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και τοπικών αρχών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φαίνεται ότι ανέλαβε την διαχείριση του θέματος ο Υπουργός Υγείας.


Στον Υπουργό Υγείας το θέμα του ασθενοφόρου της Πάρου
naxostimes.gr

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια που βιώνουν οι Παριανοί σχετικά με το θέμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο νησί.

Μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες της διεύθυνσης του ΕΚΑΒ να πάρει το ασθενοφόρο από το νησί ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο, εκθέτοντάς του το σημαντικό ζήτημα που ανακύπτει στο νησί σε περίπτωση απομάκρυνσης του ασθενοφόρου.

Μάλιστα ο κ. Κωβαίος επισυνάπτει και το ψήφισμα που εκδόθηκε για το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο Πάρου.

Η επιστολή του κ. Κωβαίου:
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η πραγματικότητα που βιώνει το νησί μας σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, έχει ως εξής:
Η Πάρος μέχρι την έλευση του νέου ασθενοφόρου, διέθετε  ένα εν ενεργεία ασθενοφόρο-μονάδα στο ΕΚΑΒ και ένα εφεδρικό. Ακόμα και η λειτουργία του ενός ασθενοφόρου ήταν προβληματική αφού δεν υπήρχε η στελέχωσή του έτσι ώστε να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας επί 24ώρου βάσεως. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κυκλάδων, που έχει έδρα την Πάρο, κάλυπτε το κενό στις βάρδιες του ΕΚΑΒ και πραγματοποιούσε και πραγματοποιεί διακομιδές ασθενών στο  νησί μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου με ομόφωνο ψήφισμά του, αλλά και σύσσωμη η Παριανή κοινωνία, ζητάει τη μη μετακίνηση του νέου ασθενοφόρου και του ασθενοφόρου που μας έκανε δωρεά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ούτως ώστε να υπάρχουν δύο ασθενοφόρα και με την επιβεβλημένη στελέχωση του ΕΚΑΒ Πάρου να παρέχονται υπηρεσίες στους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας όλο το 24ωρο.
Τα προβλήματα στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζει το νησί μας δεν είναι προς πολιτική εκμετάλλευση, είναι διαχρονικά και πάγια.
Ζητάμε την παρέμβασή σας κάνοντας έκκληση για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου με ιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Δεν μπορούμε άλλο να μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες β΄ κατηγορίας.
Ζητάμε να παραμείνει και το δεύτερο ασθενοφόρο στο νησί μας, το οποίο είναι ένα από τα οκτώ που μέσω του ΕΚΑΒ ήρθε στην Πάρο με Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το πρώτο ήταν δωρεά των Ελλήνων Εφοπλιστών μεταξύ των εκατό που δόθηκαν για τις πυρόπληκτες περιοχές και από αυτά τα δεκατέσσερα δόθηκαν σε νησιά του Αιγαίου μετά από άδεια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ.
Γιατί αυτή η στόχευση στο νησί μας;
Αντιλαμβανόμενοι το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει σε άλλο νησί, αν κριθεί σκόπιμο, μπορεί να μετακινηθεί το εφεδρικό το οποίο μπορεί το ΕΚΑΒ να το μετατρέψει σε μονάδα και να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του.                                                                                      

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥ
14-06-2016

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση  της δημόσιας υγείας στο νησί μας είναι γνωστή και οι υποσχέσεις που πήραν οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού μας στην πρόσφατη συνάντηση με την διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ, δεν αποτελούν για μας στοιχείο εφησυχασμού. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα αυτό που βιώνουν οι παριανοί πολίτες σαν αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής  είναι η κατεδάφιση των δομών και των υποδομών της δημόσιας υγείας.

Σαν  «κερασάκι στην τούρτα» αυτής της καταδικασμένης πολιτικής στην συνείδηση του παριανού λαού, ήρθε η απόφαση του ΕΚΑΒ να αποσύρει για τις ανάγκες του το προηγούμενο πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, επειδή έστειλαν ένα νέο χωρίς όμως εξοπλισμό. Οι ανάγκες του νησιού μας και οι δείκτες ατυχημάτων ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο καθιστούν αναγκαία την παραμονή στην Πάρο και των δύο ασθενοφόρων, εκ των οποίων το παλαιότερο είναι κινητή μονάδα.

Η θέση και η στάση αυτή του δημοτικού συμβουλίου είναι αδιαπραγμάτευτη γιατί  εκφράζει το σύνολο των παριανών πολιτών και το δεσμεύει απέναντι τους, να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την παραμονή των ασθενοφόρων στο νησί μας. Αντίθετα το χρέος του ΕΚΑΒ είναι να φροντίσει να εξασφαλίσει στο νησί μας μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες του.

Δημοσιεύτηκε 22/6/2016

Πηγή: naxostimes.gr
Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews