ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/6/16

Ανακατασκευάζεται ασθενοφόρο στον Άγιο Νικόλαο από τον Ερυθρό Σταυρό


Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σχεδόν έτοιμο είναι το ασθενοφόρο που ανακατασκευάζεται στον Άγιο Νικόλαο με πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού αφού απομένουν οι τελευταίες μικρές προσθήκες στο όχημα και τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Αναμένεται ακόμα ο εξοπλισμός του οχήματος για να μπορεί να δουλέψει κανονικά, αφού οι πληροφορίες λένε πως θα διαθέτει και απινιδωτή και θα είναι ένα ασθενοφόρο που θα προσφέρει, βοηθητικά, σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Προφανώς και θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα κανονικά και θα διατυπωθούν και οι αντίστοιχοι έπαινοι και ευχαριστίες σε όλους όσους συνέδραμαν σε αυτό το «μικρό θαύμα». Διότι δεν είναι και λίγο να ξεκινάς από ένα παροπλισμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται παρατημένο και είναι μόνο για παλιοσίδερα και να καταλήγεις σ’ ένα ανακατασκευασμένο ασθενοφόρο που μπορεί να προσφέρει σε δύσκολες περιόδους.

Είναι ένα καλό παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς, που έρχεται να αναδείξει πως τελικά «το φιλότιμο», αυτή η ελληνική αρετή που δεν υπάρχει ούτε ως λέξη σε άλλες γλώσσες, είναι ο μόνος τρόπος να καλύψεις την απουσία του συγκροτημένου και οργανωμένου κράτους.

Ίσως, όταν ξεπεράσουμε το Οθωμανικό κρατικό μοντέλο και προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά δεδομένα πλήρως να εκλείψει κι αυτό το χαρακτηριστικό του λαού. Μέχρι τότε θα βλέπουμε τέτοιες πρακτικές προσφοράς.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε 15/6/2016

Πηγή: anatolh.com

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews