ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/6/16

Στην παλιά πυροσβεστική το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης;


Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης στο κτίριο της παλιάς πυροσβεστικής στην οδό Σολωμού θα μεταφέρει ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης προς τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. 

Όπως είναι γνωστό, το ΕΚΑΒ, που σήμερα στεγάζεται σε ένα κτίριο πίσω από το μουσικό γυμνάσιο, θα πρέπει να απομακρυνθεί από το χώρο, ώστε να το χρησιμοποιήσει ο δήμος για τις ανάγκες του. Ωστόσο, οι αρχικές προτάσεις του δήμου για το χώρο μεταστέγασης (κέντρο νεότητας) είχαν προκαλέσει την αντίδραση των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 15/6, ο δήμαρχος μετέφερε στο σώμα την πρόθεση του ΕΚΑΒ να μεταφερθεί στη Δραγάνα, δηλαδή στο ΠΓΝΑ. Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση, η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν τα ασθενοφόρα από το νοσοκομείο ως, για παράδειγμα, το κέντρο της πόλης θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, κάτι που ίσως να απέβαινε και μοιραίο.

Έτσι, ο δήμαρχος, «μπροστά σε αυτό τον εκβιασμό», όπως είπε, ζήτησε την εξουσιοδότηση του ΔΣ ώστε να ανακοινώσει στο ΕΚΑΒ την πρόταση για μεταφορά της υπηρεσίας στην παλιά πυροσβεστική, ενόψει και της αποχώρησης της ΕΠΟΦΕ από το κτίριο. Το κτίσμα της Σολωμού διαθέτει και χώρο για τη στάθμευση των ασθενοφόρων, γι’ αυτό άλλωστε αποτελούσε και βασική εναλλακτική για το ΕΚΑΒ από την αρχή.

Πηγή: alexpoli.gr
ΕΚΑΒNews
Το Παράρτημα ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην Δραγάνα. Το δημοσίευμα αναφέρεται  στην βάση του Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, η οποία μέχρι σήμερα είναι εντός του ιστού της πόλης για να είναι δυνατή και άμεση η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews