ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/6/16

Ευχαριστήριο προς ΕΚΑΒ Αθήνας (τμήμα εκπαίδευσης)

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Απόστολος Δάμκαλης

Ο θεμέλιος λίθος για την επίτευξη επιδόσεων υψηλής στάθμης,σε όλες τις δραστηριότητες ενός ατόμου, και πολύ περισσότερο, μιας εκπαιδευτικής ομάδας ενός δημόσιου οργανισμού, όπως είναι το ΕΚΑΒ, είναι η αναγνώριση. Και όταν αυτή η αναγνώριση,προέρχεται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σημαίνει πολλά...Κυρίως όμως,σημαίνει ότι βρίσκόμαστε στο σωστό δρόμο και αναγνωρίζεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο,ότι το ΕΚΑΒ, ο μοναδικός και επίσημος φορέας επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα να παρέχει και να εμπεδώσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες,που άπτονται των οξέων και απειλητικών για τη ζωή του ασθενούς καταστάσεις,σε υγειονομικό και μη προσωπικό.

Μπορεί να μην παίρνουμε τα κονδύλια και τις επιχορηγήσεις, που λαμβάνουν όλες οι Μ.Κ.Ο. και εθελοντικές οργανώσεις,μπορεί να μην φέρουμε από δέκα παράσημα και διακριτικά σήματα πάνω στην ομολογουμένως τσαλακωμένη στολή μας (μιας και ο σοφός λαός μας,λέει πως ψάρι δε θα φας,αν δεν βρέξεις κώλο) και παρουσία στα ΜΜΕ έχουμε, κυρίως για να απολογηθούμε για τις κακοτοπιές του συστήματος.

Έχουμε όμως κάποια βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία και αποτελούν την ειδοποιό διαφορά, με όλους τους ανωτέρω....Αγαπάμε τη δουλειά μας,τον άνθρωπο,το επείγον...
Αγαπάμε την Υπηρεσία μας, άσχετα αν δεν μας προσφέρει,αυτά τα οποία αξίζουμε και κάνουμε ότι μπορούμε, όχι μόνο για να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο αλλά για να μπορέσουν όσο περισσότεροι άνθρωποι να βγουν όρθιοι από το νοσοκομείο,να γυρίσουν στο σπίτι τους,την οικογένεια τους και γιατί όχι στην εργασία τους... Διότι, η καθοριστική έκβαση ενός περιστατικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σωστή αξιολόγηση και κυρίως αντιμετώπιση του,πριν καν περάσει την πύλη του νοσοκομείου...

Είναι ηλίου φαεινότερον, πως η εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τα ποσοτικά αλλά κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αντιμετώπισης ενός περιστατικού και είναι πραγματικά,μεγάλη μας χαρά, ότι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, εμπιστεύεται το ΕΚΑΒ, για την εκπαίδευση των τελειόφοιτων φοιτητών και φοιτητριών,σε θέματα που άπτονται της επείγουσας προνοσοκομειακή φροντίδα.

Σας υποσχόμαστε, πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να γινόμαστε καλύτεροι και κυρίως να περνάμε ωραία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης!


πηγή: facebook.com
Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews