ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/6/16

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Το ΕΚΑΒ στην εντατική… Υπό διάλυση ο στόλος… Δείτε ασθενοφόρο με… ταψί!

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Οι εικόνες που βλέπετε είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί.. ΕΚΑΒ μια ανάσα πριν μπει στην εντατική.
Ασθενοφόρα σαράβαλα, προσωπικό περιορισμένο και ατελείωτα δρομολόγια.
Για να καλυφθούν οι ανάγκες έχουν επιστρατευθεί ακόμη και οχήματα που είχαν αποσυρθεί πριν από χρόνια, μετράνε χιλιάδες χιλιόμετρα και η κατάστασή τους είναι θλιβερή.
Στην οροφή ενός οχήματος, έχει τοποθετηθεί ανάποδα ένα ταψί.. Είναι απ’ αυτά που χρησιμοποιούμε όλοι στο σπίτι μας και φυσικά δεν περίσσευε σε κανέναν.

Μπήκε για να καλύψει τη βλάβη στον αεραγωγό. Πατέντα που δείχνει το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η κατάσταση, αλλά άκρως απαραίτητη για να παραμείνει το όχημα στον στόλο!
Οι ανάγκες της περιοχής δοκιμάζουν τις αντοχές ανθρώπων κι οχημάτων, σε μια εποχή όπου όλα είναι περιορισμένα και το κράτος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του με το σταγονόμετρα.. Ή άλλοτε τις ξεχνάει!

Οι ανάγκες έγιναν ακόμη μεγαλύτερες τους τελευταίους μήνες λόγω της λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων.
Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, χρειάζεται να κινούνται πολλές φορές μέσα στη μέρα προς Κόνιτσα, Τσεπέλοβο, Δολιανά και Κατσικά.. Συχνά τα περιστατικά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν επί τόπου, αν όμως υπήρχαν οργανωμένες ιατρικές δομές...
Πολλές φορές μετατρέπονται και σε... λεωφορεία καθώς μαζί με τον ασθενή επιβιβάζονται αρκετά μέλη της οικογένειάς του. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και όταν θα πρέπει από το Νοσοκομείο να μεταφέρουν και πάλι τον ασθενή στο Κέντρο Φιλοξενίας..
Κι όλα αυτά, όταν με τα περιορισμένα μέσα, θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού, αφού συχνά στα Κέντρα Υγείας, τα ασθενοφόρα είναι αδύνατο να κινηθούν.
ΕΚΑΒ στα όρια της ασφυξίας λοιπόν.. Πενιχρά μέσα, λίγοι άνθρωποι. Κι απαιτήσεις τεράστιες.

Πηγη: www.epiruspost.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews