ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/6/16

Ειδική Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων παρουσία του Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας και για το ΕΚΑΒ-Ερωτήσεις στην Βουλή για την λειτουργία του ΕΚΑΒ στην ορεινή Αχαΐα


Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Οι κάτοικοι της ορεινής Αχαΐας βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω ελλείψεων του ΕΚΑΒ

Απαιτείται λύση ανάγκης για το ΕΚΑΒ στην περιοχή των Καλαβρύτων

Με δύο ερωτήσεις από τον Βουλευτές Αχαΐας Κατσανιώτη Ανδρέα και Νικολόπουλο Νικόλαο, καλείται ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, να ενημερώσει για τον σχεδιασμό, την στελέχωση και την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Καλαβρύτων, αλλά και σε όλη την Αχαΐα, για να υπάρχει το κοινό αίσθημα ασφάλειας.

Ειδική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, παρουσία του Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου, σχετικά με τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής.
Μετά την ενημέρωση από τον Διοικητή της 6ης YΠΕ Γιώργο Γιαννόπουλο για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας στον Δήμο Καλαβρύτων και τις παρατηρήσεις του Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας, ακολούθησε διάλογος και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας.

Στην σύσκεψη, συζητήθηκε και το πρόβλημα με το ΕΚΑΒ που δυστυχώς για τα χαρακτηριστικά που έχει ο δήμος των Καλαβρύτων (δυσπρόσιτη Ορεινή περιοχή – 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στην Ελλάδα) δεν παρέχεται η σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών που προκύπτουν, δηλώθηκε δε ότι θα συζητηθεί με τους αρμόδιους στο πλαίσιο της εξαίρεσης από τον γενικό προγραμματισμό του ΕΚΑΒ δυσπρόσιτων και νησιωτικών περιοχών.


Δεσμεύσεις για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας
patranews.gr

Ειδική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, παρουσία του Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου, σχετικά με τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής.
Μετά την ενημέρωση από τον Διοικητή της 6ης YΠΕ Γιώργο Γιαννόπουλο για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας στον Δήμο Καλαβρύτων και τις παρατηρήσεις του Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας, ακολούθησε διάλογος και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας.


Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων μετονομάζεται σε Νοσοκομείο Καλαβρύτων, το οποίο διασυνδεόμενο με το Νοσοκομείο Αιγίου θα παρέχει πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας με ενίσχυση τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με ενδυνάμωση του καθεστώτος των επισκεπτών ιατρών.
Επιπλέον, δεσμεύτηκαν για έναν ορθοπεδικό ιατρό τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, θα αναβαθμιστεί και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας που θα παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Τέλος, συζητήθηκε και το πρόβλημα με το ΕΚΑΒ που δυστυχώς για τα χαρακτηριστικά που έχει ο δήμος των Καλαβρύτων (δυσπρόσιτη Ορεινή περιοχή – 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στην Ελλάδα) δεν παρέχεται η σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών που προκύπτουν, δηλώθηκε δε ότι θα συζητηθεί με τους αρμόδιους στο πλαίσιο της εξαίρεσης από τον γενικό προγραμματισμό του ΕΚΑΒ δυσπρόσιτων και νησιωτικών περιοχών.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κ. Μάρκου, το μέλος Δ.Σ. του νοσοκομείου Η. Κακκαβάς, ο Διοικητικός Διευθυντής του νοσοκομείου Καλαβρύτων  Λ. Βασιλόπουλος, ο Γενικός ιατρός και Διευθυντής του νοσοκομείου –Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων Ν.Χ. Ραζής, ο εκτελών χρέη υποδιοικητή, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και καρδιολόγος του νοσοκομείου Καλαβρύτων Θ.Νασιώτης,  η Διευθύντρια νοσηλευτικής Ε. Γκουβάτσου, ο παιδίατρος Ν. Στολάκης, ο εκπρόσωπος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων Ν.Μαγκαφάς και η συντονίστρια της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων Ρ. Ερμείδη.

Δημοσιεύτηκε 8/6/2016

Πηγή: patranews.grΕρώτηση
Θέμα: Σχετικά με τα προβλήματα των κατοίκων της ορεινής Αχαΐας λόγω έλλειψης του ΕΚΑΒ.
Κόμμα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ημερομηνία: 03/06/2016
Καταθέτοντες: Κατσανιώτης Ανδρέας


Ερώτηση
Θέμα: Απαιτείται λύση άμεσης ανάγκης για το ΕΚΑΒ στην περιοχή των Καλαβρύτων
Κόμμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
Ημερομηνία: 03/06/2016
Καταθέτοντες: Νικολόπουλος Νικόλαος
Υπουργεία: Υγείας
Υπουργοί: Ξανθός Ανδρέας (Υπουργός Υγείας)

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews