ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/6/16

Με απαγορεύσεις και τρομοκρατία προσπαθεί η διοίκηση του ΕΚΑΒ να καταστείλει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων


Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με απαγορεύσεις και τρομοκρατία προσπαθεί η διοίκηση του ΕΚΑΒ (πρόεδρος Καρακατσιανόπουλος Κωνσταντίνος-αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Μυλωνάς) να καταστείλει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Μαύρες μέρες του 1987 (επιστράτευση) και του 1992 (τρομοκρατία και «κυνήγι» των συναδέλφων στα δικαστήρια) για το συνδικαλιστικό κίνημα του ΕΚΑΒ έρχονται στην μνήμη των παλαιότερων με τη κοινοποίηση το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του σωματείου, εγγράφου (Αρ. πρωτ. 20738/06/06/2016/Γραφείο Προέδρου) με θέμα: «Απαγόρευση χρησιμοποίησης ασθενοφόρων οχημάτων κατά τη συμμετοχή του προσωπικού του ΕΚΑΒ σε συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο οποίος θυμίζουμε ότι είναι υπάλληλος του ΕΚΑΒ και πριν διοριστεί στο Δ.Σ. ήταν  και συνδικαλιστής!! συμμετείχε ως υποψήφιος στις εκλογές (10/12/2014 ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) για την ανάδειξη συνέδρων από το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο της ΠΟΠ ΕΚΑΒ (δεν εκλέχθηκε στην Ε.Ε.),  με τον συνδυασμό  «Μ.Ε.Τ.Α. ΕΚΑΒ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», απαγορεύει την χρησιμοποίηση υπηρεσιακών οχημάτων (ασθενοφόρων) για τη συμμετοχή του προσωπικού του ΕΚΑΒ σε συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις (απεργιακές κινητοποιήσεις, πορείες διαμαρτυρίας, κ.λ.π.) καθότι όπως επισημαίνει είναι παράνομη και απαγορεύεται αυστηρά!!

Η απάντηση των εργαζομένων

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ απάντησε στην διοίκηση του ΕΚΑΒ: «Το ασθενοφόρο είναι εργαλείο δουλειάς για τον διασώστη και έχετε την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί ομαδικό τροχαίο ή οτιδήποτε άλλο μαζικό ατύχημα και τα πληρώματα-διασώστες που συμμετέχουν στην στάση εργασίας δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στο συμβάν, σταματώντας την στάση εργασίας, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και επενέβησαν σε επείγοντα περιστατικά»

Η χρονική συγκυρία της κοινοποίησης του κατάπτυστου εγγράφου

Η κοινοποίηση του εγγράφου από το Γραφείο Προέδρου έγινε όλως τυχαίως λίγο πριν αρχίσει το Κοινό Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ (Αθήνας) στο οποίο αναδείχθηκε η κοινή Επιτροπή Αγώνα και μία ημέρα πριν την Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία με ότι σημαίνει αυτό!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Όποια και να είναι η επόμενη κίνηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού για τις συνδικαλιστικές δράσεις και παρεμβάσεις του Σωματείου και των εργαζομένων, της Διοίκησης του ΕΚΑΒ και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Υγείας, η απάντηση είναι ΜΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ:

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΡΕ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΟΠΟΥΛΑ ΗΡΩΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!!!! ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΑΝΕΤΑ Κ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ !!!
    Μ ΑΥΤΑ Κ ΜΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ !!!!!!
    ΦΩΤΙΑ Κ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews