ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/6/16

Υγειονομική Κάλυψη Υψηλών Προσώπων από το ΕΚΑΒ


Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Μία από τις δραστηριότητες του ΕΚΑΒ που δεν έχουν στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας είναι η υγειονομική κάλυψη των επισκέψεων υψηλών προσώπων στη χώρα μας.

Σε κάθε επίσκεψη αρχηγού κράτους, αλλά και άλλων επισήμων, το ΕΚΑΒ καλείται να την καλύψει υγειονομικά, συνεργαζόμενο με την Προεδρία της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ελληνική Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Η ετοιμότητα καθόλη τη διάρκεια της επιχειρησιακής κάλυψης πρέπει να είναι στο μέγιστο και η συνεργασία με τους ιατρούς που έχουν την ευθύνη της υγειονομικής κάλυψης του υψηλού προσώπου στη χώρα αρχίζει πολλές ημέρες πριν την επίσκεψη.

Η κάλυψη έχει κάθε φορά διαφορετικά χαρακτηριστικά και πολλά από τα στοιχεία της δεν είναι ανακοινώσιμα για προφανείς λόγους.

Συνήθως πάντως εμπλέκεται Κινητή Ιατρική Μονάδα με ιατρό και δύο διασώστες και η κάλυψη είναι 24ωρη όσες και αν είναι οι ημέρες της επίσκεψης. Μερικές φορές εμπλέκονται και οι Αεροδιακομιδές όταν υπάρχει επίσκεψη του υψηλού προσώπου σε δύσβατες περιοχές.

Χωρίς άλλες λεπτομέρειες μία φωτογραφία δίνει μία μικρή γεύση της υγειονομικής κάλυψης των αεροδιακομιδών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου και του Αρχιεπισκόπου της Ρωσίας στο Άγιο Όρος.


Και φυσικά με την ολοκλήρωση μιας τέτοιας κάλυψης υπάρχει πάντα το σχόλιο των συναδέλφων: «έλα πάλι βόλτα με τα υψηλά πρόσωπα! Δεν έγινε και τίποτα, έτσι; Εμάς μας βγήκε η πίστη στο δρόμο...»

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews