ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/6/16

Πενήντα πέντε Λιμενικοί της Λέσβου θα εκπαιδευτούν φέτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Ζωής στο Αιγαίο


Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews


Αθήνα, 24 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πενήντα Πέντε Λιμενικοί της Λέσβου θα εκπαιδευτούν  φέτος στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος στο πλαίσιο του προγράμματος  «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο».

Το πρόγραμμα «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο», υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Aπευθύνεται στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Νησιών του Αιγαίου, στις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και στους πολίτες. Εκπαιδεύει στη διαχείριση επειγόντων και τραύματος.

Χρηματοδοτικά υποστηρίζεται από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ η επιστημονική εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτές της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας και της Δ΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ “ATTIKON” και συνεργατών τους.

«Στόχος του προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν γνώσεις στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος, καθώς οι ανάγκες και λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος είναι μεγάλες στην περιοχή του Αιγαίου» ανέφερε η Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κα  Γ. Γερολουκά- Κωστοπαναγιώτου και πρόσθεσε:

«Η δράση αυτή εντάσσεται στις υποχρεώσεις μας ως Πανεπιστημιακών Κλινικών που λειτουργούν στα πλαίσια του ΕΣΥ και υπηρετούν τις αξίες της Κοινωνικής Aλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού».

Συστηματική η εκπαίδευση των 55 Λιμενικών θα πραγματοποιηθεί  27 έως 29 Ιουνίου  στη Λέσβο και βάσει του αναλυτικού προγράμματος  περιλαμβάνει:
Πιστοποιημένο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS– BasicLifeSupport) και χρήση αυτόματου απινιδωτή (AED– AutomaticExternalDefibrillator),  χορήγηση πιστοποίησης από ERC  (EuropeanResuscitationCouncil).
Πιστοποιημένο Σεμινάριο Επίσχεσης Αιμορραγίας, B-con (BleedingControlfortheInjured)  χορήγηση πιστοποίησης από NAEMT (NationalAssociationofEmergencyMedicalTechnicians).
Διαλέξεις σχετικές με τον πνιγμό,  την υποθερμία και την ηλίαση.
Εκπαίδευση στη χρήση υλικών που περιέχονται σε σάκο πρώτων βοηθειών και αναζωογόνησης.

Από επιχειρησιακής πλευράς για την  υλοποίηση του προγράμματος θα πάνε στη Λέσβο εννέα εκπαιδευτές (χορηγός εισιτηρίων η AegeanAirlines),  πέντε προσομοιωτές και τα απαραίτητα υλικά για την πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων (χορηγός μεταφοράς η Εταιρεία ΕΦΑΜ ΑΕ).


Η παραπάνω δράση αποτελεί συνέχεια  της πρώτης αποστολής που πραγματοποιήθηκε πέρυσι 29 έως 30 Αυγούστου  2015 και αφορούσε Ιατρούς, Νοσηλευτές και Διασώστες που απασχολούνται σε Δημόσιες Νοσηλευτικές Δομές της Νομαρχίας Λέσβου.  Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 61 εργαζόμενοι, στους οποίους χορηγήθηκαν βεβαιώσεις πιστοποίησης.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews