ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/6/16

Δελτίο τύπου-Καταγγελία για τρομοκρατία εκπροσώπων εργαζομένων του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 3-6-2016
Αρ. πρωτ. 583

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΘΕΜΑ:  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Το διάστημα που προηγήθηκε παρατηρήθηκαν από μέρους της Διοίκησης παρεμβάσεις-απειλές για :
1) Τηλεοπτικές συνεντεύξεις μελών του Σωματείου και εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
2) Προφορικές απειλές σε μέλη του Σωματείου.
3) «Απουσιολόγοι» σε επισχέσεις εργασίας.
4) Προσπάθεια παρεμπόδισης απεργιακών κινητοποιήσεων μέσω Αστυνομίας.
Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η χθεσινή κίνηση της Διοίκησης να θέσει το Προεδρείο του Σωματείου στην διάθεση του γραφείου Κίνησης Ασθενοφόρων, θεωρώντας την εργασία στο Ασθενοφόρο ως τρόπο τιμωρίας και τόπο εξορίας, προσβάλλοντας την ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου αλλά και τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτό.

Αυτό έγινε για λόγους εκδίκησης μετά και την παρέμβαση-παράσταση του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον χώρο συνεδρίασης του Υ.Σ (1/6/2016) για να μην συζητηθεί θέμα μεταθέσεων που αφορούσε ενδυνάμωση τομέων, χωρίς να έχει γίνει πραγματική καταγραφή των ελλείψεων αλλά για κάλυψη ρουσφετολογικών αιτημάτων κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας.

Βέβαια οι κινήσεις «τρομοκρατίας» έχουν κι άλλο στόχο, να απαγορεύσουν και την καθημερινή επαφή των εργαζομένων με τους εκπροσώπους τους και κατ’ επέκταση με τα καθημερινά  και άλυτα προβλήματά τους, που αφορούν τόσο τους ίδιους αλλά και τους πολίτες που κάνουν χρήση του ΕΚΑΒ.

Μετά και το κάλεσμα του Σωματείου στην ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ για να ενημερωθούν για τις αυθαίρετες ενέργειες της Διοίκησης κατά των εκπροσώπων εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αντιπροσωπείες τους ήρθαν στο αμφιθέατρο της Υπηρεσίας μας, όπου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο και ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες της Διοίκησης, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, ο οποίος ήταν ο μόνος παρών από πλευράς Διοίκησης εκείνη την ώρα (ο Πρόεδρος «όλως τυχαίως απουσίαζε») και με την συμπεριφορά του και σήμερα εξέθεσε τον θεσμικό του ρόλο, τον εαυτό του αλλά και αυτούς που τον τοποθέτησαν στην σημαντική αυτή θέση.

Συνάδελφοι,

ό,τι κερδίσαμε σαν εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα οφείλεται στις σκληρές μάχες που δώσατε μαζί με το Σωματείο  και μόνο, όπως :
1. «Σπάσιμο μνημονιακών δεσμεύσεων (Ιούλιος 2015 : δαπάνη στολής, εκτός έδρας, ασφάλιση Πληρωμάτων)
2. Πτητική αποζημίωση, υπόσχεση νομοθετικής ρύθμισης Δεκεμβρίου 2014
3. Δεκέμβριος 2015:καταφέραμε να πετύχουμε αύξηση προϋπολογισμού για να πληρωθεί ακέραιος ο μήνας
4. Διαδικασίες μεταθέσεων σε σύνδεση με την κατανομή της νέας προκήρυξης των 100 θέσεων και Προεδρικό Διάταγμα που καταθέσαμε για αξιοκρατία στις μεταθέσεις.

Όλα αυτά είναι ζητήματα που η Διοίκηση ούτε καν γνώριζε έγκαιρα και που δεν είχε τρόπο και ικανότητα να επιλύσει.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της  ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ που παρέστησαν στο σημερινό κάλεσμα, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, το Σύλλογο Συνταξιούχων του ΕΚΑΒ που με λύπη του βλέπει τα σημερινά πρωτοφανή και γι’ αυτούς δρώμενα και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη και ενότητα να παλεύουμε για να παραμείνει όρθιο το ΕΚΑΒ ώστε και οι Εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι, χωρίς φωνή, απέναντι σ’ όλα αυτά που βιώνουν αλλά και προς τους πολίτες που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και θέλουμε να τους κοιτάμε στα μάτια με αξιοπρέπεια.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος             Ο Γ. Γραμματέας
Μαθιόπουλος Γεώργιος             Μπαρκονίκος ΧρήστοςΟ προεδρεύων του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης στο κοινό Διοικητικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. Ποια ψεματα και ποιοι ψευτες?
  Συνδικαλιστικη επιθετικοτητα η Ενοχη.
  Βρισκομαστε στο μεσον μεγαλης καταιγιδας ψεματων που σαρωνει ολο το Εκαβ απο μελη του ΔΣ του σωματειου και η μετεωρολογικη υπηρεσια
  συνιστα στουσ εργαζομενους του εκαβ να προσεχουν και να αποφευγουν να εκτιθενται σε πολυ υψηλες δοσεις παραπληροφορησης και προπαγανδας.
  Να ελεγχουν καλα τις πληροφοριες και σε καθε περιπτωση ποτε να μην τις καταπινουν αμασητες και να μην τις αναπαραγουν και διαδιδουν στο διαδικτυο γιατι ετσι πολλαπλασιαζονται και μεγεθυνονται τα φαινομενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξιο το μεροκάματο των πρώτη φορά Ναυπλίου.Ανταποκριθήκατε αμέσως στο κάλεσμα των Συριζοβολεμένων και είπατε να στηρίξετε την Διοίκηση για το καλό που σας έκανε.Για τα πραξικοπήματα στην Πελοπόννησο έχετε να πείτε κάτι;Τώρα που ανέλαβαν τα ηνία οι φωστήρες του Σύριζα κάτω από το αυλάκι όλα πάνε καλά ;Πείτε και στους υπόλοιπους εργαζομένους πώς πάρθηκαν οι θεσούλες και με τι προσόντα ; Δυό μέτρα γλώσσα μόνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι αλλαγές στους τομείς τα υπόλοιπα χρόνια θες να μας πεις ότι γίνανε αξιοκρατικά???
   Μάλλον έχεις κοντή μνήμη!!!
   Κάποιους που με την αλλαγή κυβέρνησης ερχόντουσαν μέσα στο ΕΚΑΒ στις 4 το πρωί με τα κουστούμια για να καταλάβουν το Γραφείο Κινήσεως μήπως τους θυμάσαι???
   Βέβαια είχαμε και άλλους που εξελίχθηκαν περισσότερο με τα χρόνια και κάνανε απόβαση νωρίτερα δηλαδή με την ανακοίνωση των exit poll!!!
   Άσε λοιπόν τα προσόντα και την αξιοκρατία κατά μέρους γιατί έχω και άλλα!!!
   Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!!

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews