ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/6/16

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από Διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης στα Γιαννιτσά


Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

«Όσα φέρνει η ώρα …» λέει λαϊκή σοφία και πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε απρόσμενες καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ανήμποροι. Συχνά, οι δυσάρεστες αυτές καταστάσεις αφορούν σε κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ένας συνάνθρωπός μας.
Κι όμως ακόμη και στην πιο δύσκολη των περιστάσεων μερικές απλές γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν ζωές ή να διευκολύνουν το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ μέχρι να φτάσουν…


Αυτά βέβαια ισχύουν αν και εφόσον ο άνθρωπος που θα τύχει οποιουδήποτε περιστατικού χρήζει πρώτων βοηθειών, να έχει τις κατάλληλες γνώσεις και την πιστοποίηση.
Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Γιαννιτσών στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής τους και έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών  και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, διοργάνωσε με επιτυχία ένα τέτοιο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις αίθουσες του κέντρου πληροφόρησης  νέων του Πνευματικού, στα Γιαννιτσά το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου.


Οι εργαζόμενοι του Σωματείου ΕΚΑΒ δίδαξαν τους εκπαιδευόμενους συμμετέχοντες σε απινιδωτές, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και ειδικές πρώτες βοήθειες για παροχή βοήθειας και αντιμετώπιση περιστατικών σε περίπτωση πνιγμού, ΚΑΡΠΑ, κλπ. Χρήσιμα διδάγματα που μπορεί να χρησιμεύσουν μία φορά στη ζωή, να σώσουν όμως έναν άνθρωπο… ίσως και τον δικό μας άνθρωπο!
Πηγή: logospellas.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews