ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/16

Ο Εκπρόσωπος Τύπου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για τις δραματικές στην Χαλκιδική


Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Γιώργος Κοντός, εκπρόσωπος Τύπου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χαλκιδικής
alpha965.gr

«Κάνουμε 10 τηλέφωνα για να βρούμε πού είναι ο ασθενής», καθώς «τα τηλέφωνα της Χαλκιδικής παραπέμπουν στην Θεσσαλονίκη», καταγγέλλει μέσα από τον Alpha 96,5 και την εκπομπή «Εδώ Θεσσαλονίκη» ο εκπρόσωπος Τύπου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Γιώργος Κοντός.

Η σοβαρότητα της κατάστασης αυξάνεται μάλιστα, καθώς ο κ. Κοντός αποκαλύπτει πως «είχαμε θανάτους και ενημερώσαμε το υπουργείο από τον Νοέμβριο του 2015 και μας έταξαν ότι θα φέρουν επικουρικούς και δεν ήρθε ούτε ένας. Έχουμε έξι βάσεις σε όλο τον νομό, θα έπρεπε να έχουμε 60 άτομα και τώρα έχουμε 32 άτομα μαζί με τα κέντρα υγείας», υπογραμμίζει.

Επιπλέον κάποιες μεταφορές διασωστών εν μέσω θέρους για λίγους μήνες, από την υπόλοιπη Ελλάδα προς τη Χαλκιδική «είναι μπαλώματα», τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν στο ελάχιστο τις ανάγκες.

Αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμά, ο κ. Κοντός δηλώνει πως «καλέσαμε σε πνιγμό και έκανε το ασθενοφόρο πάνω από μία ώρα, είχαμε την προηγούμενη βδομάδα ανακοπή η οποία έκανε μία ώρα και 20 λεπτά να πάει στη Χαλκιδική στο Παλιούρι από τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε τροχαία πέντε λεπτά απ’ το κέντρο υγείας και επειδή δεν έχουμε ασθενοφόρα είχαμε δύο θανάτους την Καθαρά Δευτέρα», ενώ τα πράγματα ήταν δραματικά ακόμη και το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος, καθώς «αρρώστησε ο συνάδελφος και δούλευε μόνο ένας σε όλη την Χαλκιδική. Καθυστερούν τα ασθενοφόρα πάνω από μία ώρα. Έφευγαν από τη Θεσσαλονίκη για να φτάσουν Χαλκιδική και κάνανε μια ώρα. Τον περιμένουν  με τις πέτρες εκεί. Στη Χαλκιδική κυκλοφορούν τρία ασθενοφόρα και τα περισσότερα έχουν ξεπεράσει τα χιλιόμετρα», σημειώνει κ. Κοντός.

Τέλος ο ίδιος καλεί τους πολίτες της Χαλκιδικής να κάνουν «ό,τι μπορούνε μόνοι τους» σχετικά με τη μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο λόγω των δραματικών ελλείψεων.

Ακούστε εδώ τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στον alpha965.gr


Πηγή: alpha965.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews