ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/6/16

Νίκος Καλογιαννάκης: Ουτοπία ο τομέας ΕΚΑΒ στη Μάρθα, Βίντεο

Αριστερά ο πρόεδρος του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης» Νίκος Καλογιαννάκης σε απεργιακή κινητοποίηση

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο πρόεδρος του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης» Νίκος Καλογιαννάκης στο Ράδιο 9,84

Μετά τις δηλώσεις του Δήμαρχου Βιάννου Π. Μπαριτάκη στο Ράδιο 9,84 (7/6/2016) και αφού είχε προηγηθεί η επίσκεψη του στο Υπουργείο Υγείας, για την ενίσχυση των δομών υγείας στο Δήμο και την υλοποίηση της απόφασης του πρώην Δυπεάρχη Κρήτης και νυν βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη για την λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στη Μάρθα, ο πρόεδρος του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καλογιαννάκης δηλώνει τα εξής:

Νίκος Καλογιαννάκης: Ουτοπία ο τομέας ΕΚΑΒ στη Μάρθα

Καμία σχέση με την πραγματικότητα οι δηλώσεις Νίκου Ηγουμενίδη στο Ράδιο 9,84 για τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, 100 μόνο στην Κρήτη και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Τομέα στη Μάρθα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Καλογιαννάκης.

Ουτοπία οι εξαγγελίες του επισημαίνει αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος αναφέρει: «Δεν μπορεί να λειτουργήσει τομέας του ΕΚΑΒ με δύο άτομα όταν απαιτούνται περίπου 13 προκειμένου να βγαίνουν οι βάρδιες. Δεν μπορεί κανένα από τα 25 καινούργια ασθενοφόρα να καλύψει τις ανάγκες της ενδοχώρας καθώς είναι αυτοκίνητα πόλης και βάσει του προγραμματισμού θα αντικαταστήσουν τα ήδη φθαρμένα αυτοκίνητα».

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων εξηγεί πως το προσωπικό που αναλογεί στην Κρήτη είναι 11 άτομα επί συνόλου 100 σε όλη τη χώρα ενώ στην προηγούμενη προκήρυξη των 186 θέσεων στο νησί δεν αναλογούσε ούτε ένας.

Λανθασμένη σύμφωνα με τον ίδιο η επιλογή του Καβρού για τη λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ Χανίων και Ρεθύμνου είναι άνισες.

Ο Νίκος Καλογιαννάκης τάσσεται επίσης στο πλευρό των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά και της κοινωνίας που ζητούν την πλήρη λειτουργία όλων των τμημάτων του.

Σύμφωνα πάντως με το βουλευτή Νίκο Ηγουμενίδη και τα όσα δήλωσε στις 9 Ιουνίου, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν επιλυθεί όλα τα γραφειοκρατικά θέματα και ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ της Μάρθας θα στελεχωθεί με δύο ασθενοφόρα και τρία άτομα προσωπικό, τουλάχιστον γι αρχή.

Στις δεσμεύσεις του υπουργείου υγείας και η ενίσχυση του ΚΥ Βιάννου με ένα ασθενοφόρο.

Δείτε το Βίντεο


Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουν 2016Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews