ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/6/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚHΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚH ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Προειδοποιούμε τη διοίκηση και τη κυβέρνηση πως είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων με μεθόδους εκφοβισμού και «τρομοκρατίας» όπως: απειλές σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές, προσπάθεια παρεμπόδισης απεργιακών κινητοποιήσεων μέσω Αστυνομίας, χρησιμοποίηση των μετακινήσεων σε ασθενοφόρο ως μέσο τιμωρίας, δημιουργώντας επικίνδυνους συνειρμούς ταύτισης του διασώστη με ένα επάγγελμα αποκρουστικό. Με διαδικασίες αποφασίζουμε και διατάζουμε «διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», αυτή είναι η λογική της «αριστερής» ιδεολογίας γι’ αυτούς!
Στοχεύουν η ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών να πατήσει πάνω σε συντρίμμια εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων με τους εργαζόμενους ανοργάνωτους και άλαλους.
Οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ζητήσουμε ποτέ την άδεια της μεγαλοεργοδοσίας και των κρατικών υπαλλήλων για να δρούμε και για να απεργούμε.
Ο πόλεμος συνεχίζεται! Δεν θα πάρουμε ανάσα, αν δεν ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε!
Η σκληρή αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα νέα μέτρα, που ψήφισε, ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, μετατροπής των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, αύξησης των εισφορών, αύξησης των έμμεσων και άμεσων φόρων, οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.
 • Προχωρούν σε νέες περικοπές στους μισθούς με τον δημοσιονομικό κόφτη, με τη κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος, μείωσαν τις εξαιρέσιμες αποδοχές μας για νυχτερινή εργασία. Καθυστερούν τη πληρωμή των δεδουλευμένων(Δεκέμβρης 2014, εκτός έδρας).
 • καθιερώνουν και επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με ετήσιες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ακόμα και μέσω ΟΑΕΔ με πεντάμηνες συμβάσεις! Ήδη εργάζονται 50 διασώστες με σύμβαση έργου(«μπλοκάκι»), συνάδελφοι μας δηλαδή, χωρίς δικαιώματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε πρόταση στο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για «την πρόσληψη πληρωμάτων και οδηγών μέσω ΕΣΠΑ».
 • Χαρακτηριστική του πως προσανατολίζονται να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού είναι η δήλωση του Υποδιοικητή της 6ης Περιφέρειας που αναφέρει ότι έχει συζητήσει με τον νέο διοικητή του ΕΚΑΒ να είναι ένας διασώστης(αναφέρει οδηγός) σε κάθε ασθενοφόρο για να διπλασιαστούν οι βάρδιες!!
 • ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας της μονιμότητας στο δημόσιο, φέρνουν νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο.

Η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η συμμετοχή όλων στη στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις.

Τετάρτη 8 Ιουνίου –στάση εργασίας από τις 8:00π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας-8:00π.μ. όλοι στο αμφιθέατρο.
Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων μας.
11:00π.μ. συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
Για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ προσυγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως 10:30π.μ.

Αυτό που μας δίνει δύναμη είναι το δίκιο των αιτημάτων μας που έχει να κάνει, με την ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων για υψηλού επιπέδου παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό με χρήση όλων των σύγχρονων μέσων και με την ανάγκη για αξιοπρέπεια και αξιοκρατία στο χώρο εργασίας μας.

Απαιτούμε
 • επιτέλους να εφαρμοστή η μοριοδότηση των μετακινήσεων και επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη μοριοδότηση των μεταθέσεων ώστε να μπουν φραγμοί στην αυθαιρεσία των διοικούντων(νυν και πρώην) αλλά και των πολιτικών ηγεσιών που χρησιμοποιούν/σαν τις μετακινήσεις- μεταθέσεις- μετατάξεις κλπ ως μέσο εξαγοράς συνειδήσεων.
 • την άμεση χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Άμεση αγορά ασθενοφόρων και ανταλλακτικών, πανελλαδικός σχεδιασμός τμημάτων αεροδιακομηδών και πλωτών μέσων.
 • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στη προνοσοκομειακή φροντίδα.
 • να φτιαχτεί επιτέλους υγειονομικός χάρτης του ΕΚΑΒ, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • την ένταξη μας στα ΒΑΕ. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
 • την άμεση λήψη μέτρων για τη μεταφορά των προσφύγων.
 • την κατάργηση της τροπολογίας, με την οποία προσωπικό από τους δήμους και το Πυροσβεστικό Σώμα δύναται να οδηγεί ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και της απόφασης του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ για τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς με μόνο προσόν τη άδεια οδήγησης δημοσίου οχήματος.
 • Να μην επιβληθεί κανενός είδους επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ, ασφαλιστικών ταμείων ή ασθενών για τις διακομιδές του ΕΚΑΒ.
 • Επανεκκίνηση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, αναβάθμιση της σχολής του ΕΚΑΒ.
 • να πληρώνονται όλα τα δεδουλευμένα για νυχτερινά, αργίες, εκτός έδρας χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περικοπές.
Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews