ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/6/16

MEΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ:Επιμένει στις συνδικαλιστικές διώξεις η Διοίκηση του ΕΚΑΒ

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κος Μυλωνάς Μιλτιάδης στο γραφείο του κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας των εκπροσώπων ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ για τις συνδικαλιστικές διώξεις!!

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews


Μαζική παράσταση στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ έκανε την Παρασκευή 3/6 το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ μαζί με συνδικαλιστικά στελέχη από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ ζητώντας την ανάκληση των εκδικητικών μετακινήσεων του προεδρείου του Σωματείου που έχουν στόχο τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλαν την προσπάθεια να φιμωθεί το Σωματείο των Εργαζομένων και επισήμαναν ότι την προσπάθεια παρεμπόδισης της Συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.

Παρά την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ αρνήθηκε να ανακαλέσει τις μετακινήσεις των μελών του προεδρείου του Σωματείου.

Το Σωματείο δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα τις επόμενες μέρες για να μην περάσει το κύμα τρομοκρατίας και ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών,.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ Καρακατσανόπουλος, φρόντισε να «απουσιάζει» την ώρα της παρέμβασης του Σωματείου και των συνδικαλιστών από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ.

Μελανό σημείο η στάση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του Σωματείου που αρνήθηκε στη συνεδρίαση του Σωματείου να πάρει θέση για τις συνδικαλιστικές διώξεις δίνοντας ουσιαστικά «άφεση αμαρτιών» στις αποφάσεις της Διοίκησης.

Από την πλευρά του ΜΕΤΑ στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Αν. Ταμίας της ΠΟΕΔΗΝ Ανδρέας Μακρής καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ Πασχάλη Βιβή και Καραβάς Αντώνης.

Τα μέλη του ΜΕΤΑ αφού κατήγγειλαν την προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης. Τόνισαν επίσης ότι προκειμένου να περάσουν τα μνημονιακά που βρίσκουν την καθολική αντίδραση των εργαζομένων η κυβέρνηση και οι διορισμένες διοικήσεις θα εντείνουν τον αυταρχισμό και το κλίμα τρομοκρατίας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα βρεθούν δίπλα στο σωματείο του ΕΚΑΒ.

Το ΔΣ του Σωματείου του ΕΚΑΒ μετά την παράσταση συνεδρίασε και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΘΕΜΑ:  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Το διάστημα που προηγήθηκε παρατηρήθηκαν από μέρους της Διοίκησης παρεμβάσεις-απειλές για :
1) Τηλεοπτικές συνεντεύξεις μελών του Σωματείου και εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
2) Προφορικές απειλές σε μέλη του Σωματείου.
3) «Απουσιολόγοι» σε επισχέσεις εργασίας.
4) Προσπάθεια παρεμπόδισης απεργιακών κινητοποιήσεων μέσω Αστυνομίας.
Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η χθεσινή κίνηση της Διοίκησης να θέσει το Προεδρείο του Σωματείου στην διάθεση του γραφείου Κίνησης Ασθενοφόρων, θεωρώντας την εργασία στο Ασθενοφόρο ως τρόπο τιμωρίας και τόπο εξορίας, προσβάλλοντας την ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου αλλά και τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτό.
Αυτό έγινε για λόγους εκδίκησης μετά και την παρέμβαση- παράσταση του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον χώρο συνεδρίασης του Υ.Σ (1/6/2016) για να μην συζητηθεί θέμα μεταθέσεων που αφορούσε ενδυνάμωση τομέων, χωρίς να έχει γίνει πραγματική καταγραφή των ελλείψεων αλλά για κάλυψη ρουσφετολογικών αιτημάτων κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας.
Βέβαια οι κινήσεις ‘’τρομοκρατίας’’ έχουν κι άλλο στόχο, να απαγορεύσουν και την καθημερινή επαφή των εργαζομένων με τους εκπροσώπους τους και κατ’ επέκταση με τα καθημερινά  και άλυτα προβλήματά τους, που αφορούν τόσο τους ίδιους αλλά και τους πολίτες που κάνουν χρήση του ΕΚΑΒ.
Μετά και το κάλεσμα του Σωματείου στην ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ για να ενημερωθούν για τις αυθαίρετες ενέργειες της Διοίκησης κατά των εκπροσώπων εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αντιπροσωπείες τους ήρθαν στο αμφιθέατρο της Υπηρεσίας μας, όπου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο και ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες της Διοίκησης, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, ο οποίος ήταν ο μόνος παρών από πλευράς Διοίκησης εκείνη την ώρα (ο Πρόεδρος ‘’όλως τυχαίως απουσίαζε’’) και με την συμπεριφορά του και σήμερα εξέθεσε τον θεσμικό του ρόλο, τον εαυτό του αλλά και αυτούς που τον τοποθέτησαν στην σημαντική αυτή θέση.

Συνάδελφοι,

ό,τι κερδίσαμε σαν εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα οφείλεται στις σκληρές μάχες που δώσατε μαζί με το Σωματείο  και μόνο, όπως :
1. «Σπάσιμο μνημονιακών δεσμεύσεων (Ιούλιος 2015 : δαπάνη στολής, εκτός έδρας, ασφάλιση Πληρωμάτων)
2. Πτητική αποζημίωση, υπόσχεση νομοθετικής ρύθμισης Δεκεμβρίου 2014
3. Δεκέμβριος 2015: καταφέραμε να πετύχουμε αύξηση προϋπολογισμού για να πληρωθεί ακέραιος ο μήνας
4. Διαδικασίες μεταθέσεων σε σύνδεση με την κατανομή της νέας προκήρυξης των 100 θέσεων και Προεδρικό Διάταγμα που καταθέσαμε για αξιοκρατία στις μεταθέσεις.
Όλα αυτά είναι ζητήματα που η Διοίκηση ούτε καν γνώριζε έγκαιρα και που δεν είχε τρόπο και ικανότητα να επιλύσει.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της  ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ που παρέστησαν στο σημερινό κάλεσμα, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, το Σύλλογο συνταξιούχων του ΕΚΑΒ που με λύπη του βλέπει τα σημερινά πρωτοφανή και γι’ αυτούς δρώμενα και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη και ενότητα να παλεύουμε για να παραμείνει όρθιο το ΕΚΑΒ ώστε και οι Εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι, χωρίς φωνή, απέναντι σ’ όλα αυτά που βιώνουν αλλά και προς τους πολίτες που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και θέλουμε να τους κοιτάμε στα μάτια με αξιοπρέπεια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
           
Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος

Πηγή: ygeionomikoi.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

7 σχόλια :

 1. χαχαχαχα το σωματείο του εκαβ αθηνών κάνει όλα τα καλά κουλούρια και τα στραβά οι άλλοι!! όλα όσα συμβαίνουν κ μας συμφέρουν έγιναν μετά από σκληρούς αγώνες κ ότι δεν μας αρέσει είναι δίωξη κ το κάνουν οι άλλοι οι κακοί!! τόσα χρόνια δε πάτησε δημοσιοκάφρος το πόδι του στο εκαβ, γιατί υπήρχε απαγόρευση ανάδειξης προβλημάτων κ τώρα τα βοθροκάναλα προστρέχουν να δείξουν τους αγώνες και τα προβλήματά μας!!! ποιον δουλεύεται συνάδελφοι, συναγωνιστές? είναι μαζί σας γιατί είναι με ότι πάει κόντρα στη κυβέρνηση κ τους δίνει ελπίδες να ξαναρπάξουν την κουτάλα!! θυμάστε μήπως ποιος από εσάς τους συνδικαλιστές, όταν η κυβέρνηση σαμαρά - βενιζέλου με υπουργούς τους μητσοτάκη, άδωνη κ βορίδη κλπ, αποφάσισε να απολύσει κ να κλείσει νοσοκομεία, πήγε κ άλλαξε την ειδικότητά του σε πλήρωμα, ενώ είχε φροντίσει παλιότερα να την ξαναλλάξει για να μην είναι πλήρωμα? ας σκίσουμε τα ρούχα μας τώρα για να μην δουλέψει ως πλήρωμα!!θυμάστε αυτοί οι συνταξιούχοι που σας παραστέκονται πως συμπεριφέρονταν όταν ήταν στα πράγματα? ξήλωναν ο ένας το άλλο από το βράδυ των εκλογών!! το ήθος των καιρών τους κουβαλάνε ακόμα!! πολλοί από αυτούς έγιναν μάγκες όταν γεννάγανε κ τα κοκόρια! μετά χάθηκαν!!θυμάστε ή έχετε χάσει το μέτρημα στο πόσα ρουσφέτια έχετε κάνει? από δίωρη μέχρι μετάθεση στο γραφείο ρουσφετιών όλα!! αν είχατε βιβλίο πρωτοκόλλου θα είχε γεμίσει 100 φορές!! θυμάστε πότε κάνατε προσπάθεια να διαλύσετε την νοοτροπία διαχωρισμού των συναδέλφων σε μέσα και έξω? ποτέ!!! με τα ρουσφέτια σας και την αδιαφορία σας θέριεψε κι άλλη διαλυτική νοοτροπία, οι αθηναίοι κ οι άλλοι!! θυμάστε πότε νοιαστήκατε για τον εκσυχρονισμό του κέντρου, που θα έκανε τη δουλειά μας πιο σύγχρονη? ποτέ! μια ζωή σας βόλευε να μπαίνει στο κέντρο όποιος δεν κάνει για αλλού και όχι όποιος κάνει για το κέντρο κ το πουλάγατε κ σαν εκδούλευση!! γι αυτό το κέντρο δουλεύει κουτσά και είναι ακόμα στη δεκαετία του 80! θυμάστε όταν βγήκε η ΝΔ κ πήγε να το πουλήσει σε μια νύχτα? ξέρετε η ΝΔ που σας στηρίζει κ την στηρίζεται! ευτυχώς που το σταμάτησε ένας φωτισμένος συδικαλιστής που όμως σιχάθηκε νωρίς κ τώρα ιδιωτεύει!! έχω να σας πω πολλά αλλά θα γράφω 10 μέρες κ δεν αξίζει τον κόπο!! ποιες συνδικαλιστικές διώξεις? θυμάμαι πρόεδρο σωματείου όχι πολύ παλιά που δούλευε έξω από επιλογή του!! αυτός ήτα κορόιδο? είναι δίωξη να δουλεύεις στα καθήκοντά σου αντί να περιφέρεσαι στους ορόφους κάνοντας δημόσιες σχέσεις? τολμάτε να πείτε στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία τα έργα σας κ τις απαιτήσεις σας ή έχετε την ελάχιστη ευφυία για να καταλάβετε τη χλεύη που θα φάτε? με αγωνιστικούς χαιρετισμούς....!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. υ.γ. όταν λέτε παρέμβαση στον αντιπρόεδρο εννοείτε τα μπινελίκια που του ρίχνατε αφού πρώτα αφήσατε ένα σκασμό σκουπίδια στο αμφιθέατρο κ ανεβήκατε φωνάζοντας χουλιγκάνικα συνθήματα στις σκάλες? γιατί δεν ανεβάσατε στο δίκτυο και το βίντεο που χωρίς την έγκρισή του τραβήξατε και ακούγεται το αγωνιστικό σας ήθος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατι δεν απανταει κανενας κυριοι στα ερωτηματα του συναδερφου; μηπως εχει δικιο;

   Διαγραφή
 3. Ο κύριος Χάρης έχει άποψη για όλα. Από την θεσούλα που κατέχει και που πήρε αξιοκρατικά λόγω κόμματος έχει τον χρόνο όταν δεν βρίζει τους εργαζόμενους να κάνει και διαπιστώσεις.Κατηγορεί με θράσος ότι κάποιοι δεν θέλουν να δουλέψουν σαν πληρώματα όταν ο ίδιος έχει λουφάξει μέσα τόσα χρόνια.Και ειρωνευόταν τόσα χρόνια όσους δούλευαν στα ασθενοφόρα από τον ασύρματο. Κάποιοι παλιότεροι από μένα θα ξέρουν πίο πολλά.μιλάει και για ρουσφέτια ο αρχι βολεμένος που πήγε συντονιστής και μετά προιστάμενος με ποια προσοντα ;να μη μιλάει και για μεταθέσεις όταν έχουμε τον καημό μας και αυτός μιλάει υποτιμητικά.Ας ανοιγεί τις πόρτες στον αντι ας μην είναι τόσο ξερόλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να δουλέψει το κηφηναριο και ας αφήσει το παραμύθι για πολιτικές διώξεις, δεν πείθει και δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Α ρε γυμνοσαλιαγκες οι καιροι αλλαζουν...πως θα συνυπαρξετε ανθρωπακια με τους συναδελφουσας μετα το τελος της κυριαρχια σας...νομιζετε οτι. θα καταφερετε κ παλι να επιβιοσετε με το σαλιο σας???ξεχαστετο τωρα πλεον γνωριζομαστε ολοι.....μα. ολοι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews