ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/6/16

Stop προσωρινώς στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ με τα SUPER PUMA...


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016
ΕΚΑΒNews

Μόνο με τα ελικόπτερα Agusta B - 212 και το μεταγωγικό αεροσκάφος C - 130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τα ελικόπτερα Chinook της αεροπορίας Στρατού Ξηράς θα πραγματοποιούνται προσωρινώς και για άγνωστο χρονικό διάστημα πλέον οι αεροδιακομιδές ασθενών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Συγκεκριμένα, σε προσωρινή απαγόρευση όλων των πτήσεων στην Ευρώπη ελικοπτέρων "Super Puma" της εταιρείας Airbus Helicopters (των τύπων H225 LP και AS332 L2) προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, η απόφαση πάρθηκε μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στα τέλη Απριλίου στη Νορβηγία και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι και το οποίο οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε μηχανική βλάβη, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η EASA, η απαγόρευση πτήσεων των Super Puma αποφασίστηκε "για προληπτικούς λόγους και μέχρι να έχουμε στη διάθεσή μας νέες πληροφορίες"

Από Βασίλη Βενιζέλο

Πηγή: ygeia360.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews